27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Hongarije?

De staat Hongarije heet officieel de Hongaarse Republiek (Magyar Köztársaság). Het land ligt in Centraal-Europa en is volledig omringd door andere landen. Ten noorden van Hongarije ligt Slowakije, ten noordoosten Oekraïne en ten zuidoosten Roemenië. De zuidelijke grens van Hongarije wordt gevormd met Servië en Kroatië. In het westen grenst Hongarije aan Slovenië en Oostenrijk. De hoofdstad van het land is Boedapest.

Hongarije heeft een oppervlakte van 93030 vierkante kilometer en is daarmee tweemaal zo groot als Nederland. De belangrijkste Hongaarse rivier is de Donau, die van noord naar zuid dwars door Hongarije stroomt. In het oosten van het land bevindt zich een grote laagvlakte, waar de typische poesta deel van uitmaakt. Het westelijke deel van het land is heuvelachtiger. In het noorden, tegen de grens met Slowakije, bevinden zich de middelhoge bergtoppen van het Mátra- en Bükkgebergte. De hoogste berg is de Kékes in het Mátragebergte, met een hoogte van 1015 meter. Het Balatonmeer in West-Hongarije vormt het grootste meer in Centraal-Europa.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Hongarije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Boedapest, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website


ANWB

ANWB

Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod aan autovakanties naar Hongarije en diverse rondreizen.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Bij online-reisbureau Prijsvrij kun je o.a. makkelijk en goedkoop je eigen stedentrip naar Boedapest samenstellen door een vlucht en hotel te combineren.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Hongarije

TUI
1. TUI

Groot aanbod stedentrips.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen & campings.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

Online deals.
Bezoek websiteBekijk Hongarije rondreizen
Vanaf €102 incl. vliegticket

Vliegtickets Hongarije

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Hongarije
V.a. 35