Madagaskar is een voormalig Franse kolonie. Dit is in de lokale keuken nog een beetje zichtbaar. Canard a l’orange staat op een enkele menukaart en geflambeerde banaan met rum is het nationale dessert. De lokale keuken in Madagaskar bestaat voornamelijk uit rijst met rundvlees, kip of vis. Gerechten die vaak gemaakt worden zijn ‘ravitoto’ (stoofpotje van vlees en kruiden), ‘ro’ (kruiden en bladgroente gemengd met rijst), ‘romazava’ (rund- of varkensvleesgerecht) en ‘kitoza’ (dunne reepjes gerookt of gedroogd vlees). Bij veel van deze gerechten wordt een pikante groentecurry geserveerd. Koba, een paté van rijst, bananen en pinda’s, is de nationale snack van het eiland. Langs de kust wordt natuurlijk veel vis en schaaldieren gegeten. Over heel het eiland is een overvloed aan fruit te vinden. Afhankelijk van het seizoen groeien er lychees, mango’s, citrusvruchten, avocado’s, bananen en kokosnoten. Madagaskar heeft ook lokale bieren. ‘Betsabetsa’ is bier gemaakt van suikerriet, maar bezoekers geven meestal de voorkeur aan ‘Three Horses’ bier. Goede wijnen als ‘Lanzan ny Betsileo’ en ‘Clos Mazala’ zijn ook verkrijgbaar. Kraanwater is niet drinkbaar. Het wordt daarom aangeraden om mineraalwater aan te schaffen.
Lees verder: Geld & kosten >
Shoestring biedt een voordelige 21-daagse groepsrondreis Madagaskar met een lokale Engelstalige reisbegeleiders.
Bezoek website
Djoser biedt 2 actieve groepsrondreizen door Madagaskar, alsmede een combi-reis met Mauritius.
Bezoek website
Ontwerp je individuele rondreis samen met Frank, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website