27 Vakantiedagen

Vliegen naar Madagaskar

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Madagaskar via:

De nationale luchtvaartmaatschappij van Madagaskar is Air Madagascar. Air Madagascar vliegt o.a. naar Kenia, Zuid-Afrika, Mauritius, China, Thailand, Parijs en Italië. Vrijwel alle internationale vluchten naar Madagaskar komen aan op de luchthaven Ivato International Airport. Dit vliegveld ligt op vijftien kilometer van de hoofdstad Antananarivo. Vanaf de luchthaven van Antananarivo zijn Andasibe National Park, Ranomafana National Park, Isalo National Park, Andringitra National Park en Tsingy de Bemahara aan te rijden, maar het is ook mogelijk om er met het vliegtuig te komen. Om bij Ifaty, Nosy Be, Ile Sainte Marie, Tsingy Rouge en Ankarana National Park te komen, wordt een binnenlandse vlucht aangeraden.

Vliegroutes

Vanaf Amsterdam vertrekken er diverse vluchten naar Antananarivo. Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Madagaskar. Een vlucht met één tussenstop duurt gemiddeld vijftien uur. Een retourticket voor een vlucht met KLM is verkrijgbaar vanaf ca. € 900. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel is ook mogelijk. Dit is goedkoper, maar de reistijd is aanzienlijk langer. Een retourticket van Etihad Airways (Verenigde Emiraten) vanuit Düsseldorf of Brussel is er al vanaf ca. €750.

Vliegen vanuit Afrika

Voor wie meerdere landen in Zuid Oost-Afrika wil bezoeken, is vliegen vanuit andere landen in Afrika naar Madagaskar erg makkelijk. Vanuit Kenia (Nairobi), Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad), Botswana (Francistown), Zimbabwe (Harare), Mozambique (Nampula) en Namibië (Windhoek) vertrekken regelmatig vluchten naar Antananarivo in Madagaskar. Een enkeltje Johannesburg – Antanarivo kost ca. €450.

Binnenlandse vluchten in Madagaskar

In totaal telt Madagaskar 64 luchthavens. Op het overgrote deel van deze luchthavens worden binnenlandse vluchten verzorgd. De meeste binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Madagascar. Er geldt een bagagelimiet van 15 – 20 kg. Heel goedkoop is een binnenlandse vlucht niet. Een enkeltje Antananarivo – Toamasina bijvoorbeeld is er pas vanaf ca. €200.

Vliegvelden in Madagaskar

Op de 64 luchthavens van Madagaskar worden zowel nationale als internationale vluchten verzorgd. De belangrijkste en ‘grootste’ luchthavens zijn als volgt:

Ivato International Airport

Ivato International Airport is de grootste en drukste luchthaven van Madagaskar en ligt bij de hoofdstad Antananarivo. Er worden zowel nationale als internationale vluchten verzorgd. Op het vliegveld is een aantal restaurants, (snack)bars en winkels, met name souvenirshops, gevestigd. Ook zijn er geldwisselkantoren en geldautomaten te vinden. Autoverhuurbedrijven zijn hier ook aanwezig. De luchthaven wordt al jaren uitgebreid en gemoderniseerd. De renovaties horen in 2020 klaar te zijn, maar deadlines nemen ze in Afrika niet zo nauw.

Fascene International Airport

Het kleine Fascene International Airport is gevestigd op het eiland Nosy Be en is één van de drukste luchthavens van Madagaskar. Er worden hier zowel nationale als internationale vluchten verzorgd, o.a. naar Ambanja Airport in het noorden van Madagaskar en seizoensgebonden vluchten naar Rome en Milaan in Italië. Het vliegveldje is erg eenvoudig en heeft naast geldwisselkantoren een enkel winkeltje en een cafétje.

Toamasina Airport/Tamatave Airport

In het noordoosten van Madagaskar ligt Toamasina Airport, ook wel Tamatave Airport genoemd. Het is een klein vliegveldje met een (snack)bar, een geldwisselkantoor en autoverhuurbedrijven.

Marillac Airport/Tôlanaro Airport

Marillac Airport, ook wel Tôlanaro Airport genoemd, ligt in het zuidoosten van Madagaskar. Het is een kleine luchthaven en heeft geen faciliteiten.

Toliara Airport/Tulear Airport

In het zuidwesten van Madagaskar ligt het vliegveldje Toliara Airport. Ook dit is een kleine luchthaven zonder faciliteiten.

Vliegtickets naar Madagaskar boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Madagaskar boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar malawi niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Madagaskar vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Madagaskar via:

Bezienswaardigheden Madagaskar

Alle bezienswaardigheden in Madagaskar

Vliegtickets naar Madagaskar


Hotels in Madagaskar zoeken

Hotels in Madagaskar zoeken

Boek je rondreis naar Madagaskar

Shoestring
1. Shoestring

Budget groepsrondreis.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Madagaskar rondreizen
Vanaf €2199 incl. vliegticket

Vliegtickets Madagaskar

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Madagaskar
V.a. 602

Volg ons op Facebook