27 Vakantiedagen

Hoogtepunten van Malawi

Malawi, Afrika’s ‘waterrijk’ en bekend om zijn enorme meer, grenst aan Tanzania, Mozambique en Zambia. Het is een steeds stabieler land. Naast hartelijke mensen en betaalbare verblijven, biedt Malawi kalme wateren, relaxte stranden, diverse wildparken, maïsvlaktes, baobabs en vele hoge bergen. Het land wordt ook wel ‘Het warme hart van Afrika’ genoemd. Het is één van de minst ontdekte maar tegelijk best bereisbare landen van het continent.

Malawimeer, Cape Maclear & Likoma Island

Kayakken bij Cape Maclear

Kayakken bij Cape Maclear.

Het was ontdekkingsreiziger David Livingstone die in 1859, verborgen tussen de heuvels van centraal Afrika, het schitterende Malawimeer ontdekte. Alhoewel ‘ontdekte’, het is moeilijk te missen met zijn 30.000 vierkante kilometer, waarmee een groot deel van Malawi wordt ingenomen. Met zijn prachtige baaitjes en eilandjes, lichtbruine zandstranden, verdwaalde palmen en azuurblauwe water waan je jezelf haast in de Caribben. In het meer zwemmen veel kleurrijke vissen. Dat maakt snorkelen en duiken, ondanks de afwezigheid van koraal, populair. Leukste plaatsje aan het Malawimeer is Cape Maclear: een voormalige hippie-hangout en nog steeds favoriet onder backpackers. Het dorpje omvat feitelijk één stoffige straat met wat hostels en duikshops; aan het strand zijn een paar barretjes waaronder heerlijke Gecko Lounge. In Cape Maclear is het levenstempo heerlijk traag; anders dan duiken, snorkelen of ‘hangen’ kun je er weinig.

In Monkey Bay, op het zuidelijke puntje van het meer, of bij Nkhata Bay, in het westen, kun je de veerboot nemen om naar Likoma Island te varen, een van de meest romantische bestemmingen in Afrika. Het eiland is bedekt met mangobossen en eeuwenoude baobabbomen en omringd door stille zandstranden en rotsachtige baaien.

Op safari in Malawi

Kasungu National Park safari

Het wild in Malawi leeft voornamelijk in de nationale parken. De bekendste parken zijn Liwonde en Kasungu. Hier leven kuddes olifanten, buffels, luipaarden en verschillende soorten antilopen. Bij de Shire Rivier kun enorme kuddes badende nijlpaarden spotten.

Liwonde Nationaal Park

Liwonde National Park

Een enorme ecologische rijkdom op een klein oppervlak, dat is Liwonde Nationaal Park. De bossen, weides en moerassen worden goed beschermd en deze variatie levert een rijke avifauna op. Maak een boottocht of een wandeling met een gids, op zoek naar olifanten. Ook kun je hier meer dan 400 soorten vogels van de in totaal 650 in Malawi voorkomende soorten tegenkomen.

 • Top
  Cape Maclear

  Cape Maclear

  1 reisreview

  Het idyllische vissersdorp Cape Maclear is al jarenlang een favoriet onder backpackers. Een lange strook van poederfijn zand omgeven door granieten rotsen en groene bossen, grenzend aan schitterend azuurblauw water. Met een heerlijk traag levenstempo.

 • Chongoni

  Chongoni

  0 reisreviews

  Het Chongoni Rock Art Area vormt met 127 sites de rijkste concentratie rotskunst van heel Centraal Afrika. Sommige tekeningen zijn wel 3.500 jaar oud en spelen nog steeds een belangrijke rol in de lokale cultuur.

 • Kasungu National Park

  Kasungu National Park

  0 reisreviews

  Het op één na grootste wildreservaat van Malawi is het Kasungu National Park. De weinige toeristen, het natuurschoon en het wildleven maken van dit nationale park één van Malawi’s best bewaarde geheimen!

 • Top
  Lake Malawi

  Lake Malawi

  5 reisreviews

  Het tropische Malawimeer is de parel van Malawi. Idyllische zandstranden, kleine baaitjes, sfeervolle eilanden, verdwaalde palmbomen en azuurblauw water vol vissersbootjes en felgekleurde visjes. Lake Malawi is authentiek met een laidback atmosfeer.

 • Top
  Liwonde National Park

  Liwonde National Park

  3 reisreviews

  Het Liwonde National Park is, door zijn gevarieerde flora en fauna, het mooiste nationale park van Malawi. Het park is nog onaangetast door het massatoerisme, waardoor je je er één voelt met de Afrikaanse natuur.

 • Nyika National Park

  Nyika National Park

  0 reisreviews

  Het unieke Nyika National Park is grootste en oudste wildreservaat van Malawi. Met meer dan 200 verschillende soorten orchideeën zijn de grasvlaktes een ware bloemenzee. Voor wandelaars, mountainbikers en vogelaars is dit the place to be!

 • Zomba Plateau

  Zomba Plateau

  2 reisreviews

  In het Zomba Nature Reserve ligt op ruim 1.800 meter hoogte het Zomba Plateau. Het plateau wordt gekenmerkt door bossen, struiken, bloemen, watervallen, bergmeertjes en spectaculaire uitzichten.

Top 3 Malawi specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een 24-daagse groepsrondreis door Zambia, Malawi en Tanzania.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing biedt diverse individuele Malawi reizen aan, ook in combinatie met omliggende landen. Of vraag een reisplan op maat!
Bezoek website


Jambo Safari Club

Jambo Safari Club

Jambo Safari Club organiseert luxe vakanties, reizen, safari's en rondreizen naar Afrika inclusief Malawi.
Bezoek website

Meer Malawi reisorganisaties

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen met lokale reisexperts.
Bezoek website

Kras
Kras

Voordelige rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Malawi

Alle bezienswaardigheden in Malawi

Vliegtickets naar Malawi


Hotels in Malawi zoeken

Hotels in Malawi zoeken

Boek je rondreis naar Malawi

Sawadee
1. Sawadee

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Jambo Safari Club
3. Jambo Safari Club

Luxe rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Malawi rondreizen
Vanaf €4189 incl. vliegticket

Vliegtickets Malawi

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Malawi
V.a. 748