27 Vakantiedagen

Vliegen naar Malawi

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Malawi via:

Vrijwel alle internationale vluchten naar Malawi komen aan op de luchthaven Lilongwe International Airport, ook wel bekend als Kamuzu International Airport, of op de luchthaven van Blantyre, Chileka International Airport. Vanaf de luchthaven van Lilongwe zijn Lake Malawi, Cape Maclear en Chongoni met een auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Met een vliegtuigje kun je direct door naar het Kasungu National Park en het Nyika National Park. Vanaf Chileka International Airport zijn het Liwonde National Park en het Zomba Plateau gemakkelijk te bereiken.

Vliegroutes

Vanaf Amsterdam gaan diverse vluchten naar Lilongwe en Blantyre. Er gaan geen rechtstreekse vluchten van Nederland naar Malawi. Een vlucht met één tussenstops duurt gemiddeld veertien uur. Een retourticket voor een vlucht met KLM is verkrijgbaar vanaf €1.150,-; met andere airlines zoals bijvoorbeeld Ethiopian ben je vaak nog wat goedkoper uit. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel kan ook en is vaak goedkoper. Ook vanaf deze luchthavens vertrekken geen directe vluchten en de reistijd is aanzienlijk langer. Een retourticket van KLM vanuit Düsseldorf of Brussel is er vanaf €800.

Vliegen vanuit Afrika

Voor wie meerdere landen in Zuid Centraal-Afrika wil bezoeken, is vliegen vanuit andere landen in Afrika erg makkelijk. Vanuit Kenia (Nairobi), Tanzania (Dar Es Salaam), Zuid-Afrika (Johannesburg), Zimbabwe (Harare), Zambia (Lusaka), Oeganda (Entebbe), Mozambique (Beira, Nampula en Tete) en Ethiopië (Addis Abeba) vertrekken geregeld vluchten naar Lilongwe en Blantyre in Malawi. Een enkeltje Johannesburg – Lilongwe kost gemiddeld €185.

Binnenlandse vluchten in Malawi

De nationale luchtvaartmaatschappij van Malawi is Malawian Airlines. Ethiopian Airlines heeft een aandeel van 49% in deze luchtvaatmaatschappij. Malawian Airlines vliegt o.a. naar Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika, Zambia, Zimbabwe en Tanzania. Er zijn een aantal kleine vliegveldjes die beschikbaar zijn voor binnenlandse vluchten en privé cluthen. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd met kleine vliegtuigjes en worden verzorgd door Ethiopian Airlines. Voor binnenlandse vluchten bedraagt de bagagelimiet 15 – 20 kilo. Een enkeltje Lilongwe – Blantyre is er vanaf €115.

Vliegvelden in Malawi

In totaal telt Malawi 29 kleine luchthavens, waarvan er slechts zes een geasfalteerde landingsbaan hebben. Hier worden zowel nationale als internationale vluchten verzorgd. De belangrijkste en ‘grootste’ luchthavens zijn Lilongwe International Airport en Chileka International Airport. Wat betreft de kleine vliegveldjes zijn Chelinda Malawi Airport, Mvuu Camp Airport, Kasungu Airport, Dwanga Airport, Karonga Airport en Likoma Island Airport het belangrijkst. Deze luchthaventjes beschikken verder niet over faciliteiten.

Lilongwe International Airport/Kamuzu International Airport

Lilongwe International Airport ligt op 26 kilometer van de hoofdstad. Deze luchthaven heeft een aantal winkels, cafés en een bar, een zitgedeelte en vanaf de veranda kun je vliegtuigen spotten. Ook is er een Wi-Fi verbinding.

Chileka International Airport

Op 16 kilometer van Blantyre ligt het Chileka International Airport. Ondanks de recente renovatie is deze luchthaven niet erg aantrekkelijk. Er zijn enkele winkeltjes, een klein restaurant en een kleine bar en er is ook geen Wi-Fi.

Vliegtickets naar Malawi boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Malawi boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar malawi niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Malawi vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Malawi via:

Bezienswaardigheden Malawi

Alle bezienswaardigheden in Malawi

Vliegtickets naar Malawi


Hotels in Malawi zoeken

Hotels in Malawi zoeken

Boek je rondreis naar Malawi

Sawadee
1. Sawadee

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Jambo Safari Club
3. Jambo Safari Club

Luxe rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Malawi rondreizen
Vanaf €4189 incl. vliegticket

Vliegtickets Malawi

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Malawi
V.a. 748

Volg ons op Facebook