27 Vakantiedagen

Mongolië is een immens groot land dat ingeklemd ligt tussen de grootmachten Rusland en China. Het is zo groot als heel West-Europa en met ruim 2,5 miljoen mensen is het een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het is nog relatief onontdekt. Je vindt hier uitgestrekte landschappen, oude kloosters en bijzondere mensen. Hier kun je ervaren hoe het voelt om een nomad te zijn door te overnachten in een Ger, een nomadentent tussen de kuddes geiten en paarden.

Belangrijkste regio’s & mooiste bestemmingen

Mongolië ligt op de Mongoolse hoogvlakte en bestaat uit toendra's en steppegebieden in het noorden, een bergachtig gebied in het midden, en woestijn in het zuiden.

 • Gobi woestijn

  Gobi woestijn

  Wonderlijk gebied in het zuiden
  1 reviews

  Het zuiden van Mongolië wordt in beslag genomen door één van de meest onherbergzame, maar tegelijkertijd mooiste en wonderlijkste gebieden ter wereld; de Gobi woestijn.

  Lees meer >

 • Top
  Gorkhi-Terelj National Park

  Gorkhi-Terelj National Park

  Prachtig park nabij Ulaanbaatar
  3 reviews

  Op maar een uur rijden van Ulaanbaatar kom je in een compleet andere wereld terecht van eindeloze vlaktes, gers, galopperende paarden en grazende yaks omgeven door een groen Alpenachtig berglandschap.

  Lees meer >

 • Hustain Nuruu National Park

  Hustain Nuruu National Park

  Weids park nabij Ulaanbaatar
  0 reviews

  Op zo’n 95 kilometer ten zuidwesten van Ulaanbaatar ligt het Nationaal park Hustain Nuruu, een populaire plek voor meerdaagse excursies vanuit de stad.

  Lees meer >

 • Khögnö Khan Uul National Park

  Khögnö Khan Uul National Park

  Bijzondere mix van natuur
  0 reviews

  Vlakbij de hoofdweg tussen Ulaanbaatar en Kharkhorin ligt het 46.900 hectare grote Khögnö Khan Uul Nationaal Park. Het uitgestrekte park centreert zich om de heilige rotsformatie Khögnö Khan die statig oprijst vanuit het vlakke landschap.

  Lees meer >

 • Khövsgöl Nuur

  Khövsgöl Nuur

  De blauwe parel van Mongolië
  0 review

  Khövsgöl Nuur wordt ook wel de blauwe parel van Mongolië genoemd. Het immense meer hoort bij de grootste en diepste meren ter wereld en strekt zich 136 kilometer uit in de Siberische Taiga.

  Lees meer >

 • Orkhon vallei

  Orkhon vallei

  Prachtige groene vallei
  0 review

  In het hart van Mongolië ligt de Orkhon vallei, een prachtig groene vallei vernoemd naar de grote Orkhon rivier. In 2004 is de Orkhon vallei uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer >

 • Terkhiin Tsagaan Nuur

  Terkhiin Tsagaan Nuur

  Het 'witte meer'
  0 review

  Het Terkhiin Tsagaan meer, ook wel het witte meer genoemd omdat het het grootste deel van het jaar bevroren is, ligt in het Khangai gebergte in centraal Mongolië.

  Lees meer >

 • Top
  Trans Mongolië Express

  Trans Mongolië Express

  Legendarische treinreis
  3 review

  Eén van de meest legendarische treinreizen en onderdeel van menig bucketlist; de Trans Mongolië Express móet je eigenlijk minstens één keer in je leven gedaan hebben.

  Lees meer >

 • Ulaanbaatar

  Ulaanbaatar

  Intrigerende hoofdstad
  3 review

  Ulaanbaatar is de intrigerende hoofdstad van Mongolië. Daar waar de steppen synoniem zijn voor weidsheid, ruimte en rust kun je wel zeggen dat Ulaanbaatar volstrekt het tegenovergestelde is.

  Lees meer >

 • West-Mongolië – Altaigebergte

  West-Mongolië – Altaigebergte

  Ruig, ongerept en afgelegen
  0 review

  Het westelijk deel van Mongolië is ruig, ongerept en afgelegen. Het is het land van het uitgestrekte Altaigebergte, rauwe gletsjers, uitgestrekte valleien,stille meren, wilde dieren en de Kazachen, een nomadenvolk dat nog altijd traditioneel op adelaarsjacht gaat.

  Lees meer >

Rondreizen naar Mongolië

Top 3 Mongolië specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt o.a. een actieve 21-daagse rondreis door Mongolië, inclusief de Transmongolië Express van Ulaan Baatar naar Beijing.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt 3 groepsrondreizen naar Mongolië met o.a. de Transsiberië Express en overnachting in een traditionele Mongoolse ger.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

Bij ANWB Vakanties vind je zowel privé- en groepsrondreizen naar Mongolië, incl. de treinreis van Moskou naar Beijing.
Bezoek website


Meer Mongolië reisorganisaties

SNP Natuurreizen
Shoestring
Koning Aap
Baobab
Hotels Mongolië

Hotels in Mongolië

Vergelijk hier alle hotels in Mongolië

Bekijk hotels

Meer over hotels in Mongolië

Reisaanbiedingen Mongolië

Mongolië reisaanbiedingen

Bekijk alle Mongolië rondreizen