27 Vakantiedagen

Vliegen naar Mongolië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Mongolië via:

Vliegen naar Mongolië

De enige internationale aiport in Mongolië is bij Ulaanbaatar. Vanuit Amsterdam vlieg je met Aeroflot via Moskou of Lufthansa via Frankfurt naar Mongolië. Prijzen beginnen bij 600 euro maar kunnen oplopen tot €1500 afhankelijk van het siezoen. De vlucht duurt, afhankelijk van de tussenstop, zo’n 10 á 11 uur.

Tips voor goedkope tickets naar Mongolië

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Mongolië

Mongolië heeft 44 vliegvelden waarvan maar een kwart een verharde landingsbaan heeft. De meeste binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door MIAT Mongolian Airlines die met Russische vliegtuigen vliegt. Concurrenten zijn AeroMongolia (Fokkers) en EZ Nis (Zweedse vliegtuigen). Het binnenlandse vluchtverkeer is niet heel betrouwbaar, vaak vallen vluchten zonder duidelijke reden uit. Prijzen variëren per seizoen. Om je een idee te geven: een enkele reis van Ulaanbaatar naar Moron kost in het hoogseizoen €92.

Ulaanbaatar Chinggis Khaan International Airport

Het grootste en belangrijkste vliegveld van het land, gelegen ten zuiden van de hoofdstad. Geldwisselkantoren en pinautomaten zijn aanwezig en je kunt een auto (met chauffeur) huren. Dagelijks zijn er verbindingen met omliggende landen en Europa.

Vliegtickets naar Mongolië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Mongolië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl. Zoek voor vliegtickets naar Mongolië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Mongolië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Mongolië via:

Bezienswaardigheden Mongolië

Alle bezienswaardigheden in Mongolië

Vliegtickets naar Mongolië


Hotels in Mongolië zoeken

Hotels in Mongolië zoeken

Boek je rondreis naar Mongolië

Sawadee
1. Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Privé- en groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Mongolië rondreizen
Vanaf €3295 incl. vliegticket

Vliegtickets Mongolië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mongolië
V.a. 604

Volg ons op Facebook