27 Vakantiedagen

Overnachten in Mongolië – soorten accommodaties

Overnachten in Mongolië is vaak basic en het aanbod niet heel groot. Zorg daarom dat je altijd vooraf je accommodaties vastlegt om teleurstellingen te voorkomen.

Budget accommodaties (€0 – €10)

De goedkoopste manier om in Mongolië te overnachten is kamperen. Het land kent het fenomeen ‘camping’ niet, het land is van iedereen en kamperen mag overal en kost je niets. Een andere bijzondere budget overnachtingsoptie is slapen in een traditionele ger bij een nomadenfamilie. Verwacht geen luxe, vaak is er geen toilet of stromend water. Maar je krijgt er een unieke ervaring voor terug en het kost bijna niets; meestal rekent de familie zo’n €2 tot €4 per nacht. In Ulaanbaatar zijn een aantal hostels voor backpackers met stapelbedden en gezamenlijke faciliteiten. Een hostel kost tussen de 6 en 8 euro per nacht.

Bekijk alle budget accommodaties in Mongolië.

Middenklasse accommodaties (€10 – €50)

Wil je iets meer luxe, kies dan voor een toeristen gerkamp. Hier ervaar je wél hoe het is om op de traditionele wijze te overnachten, maar zónder het gebrek aan voorzieningen. Een toeristengerkamp bestaat meestal uit een aantal gers bij elkaar met een apart toiletgebouw en restaurant. Prijzen variëren per locatie maar kunnen in de populaire gebieden oplopen tot 40 á 50 euro per nacht inclusief maaltijden. In Ulaanbaatar en provinciale steden zijn eenvoudige hotels te boeken, maar de hygiëne laat vaak te wensen over en de prijzen zijn vaak te hoog voor de service die je krijgt.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Mongolië.

Luxe accommodaties (€50 >)

Middenklasse tot luxe hotels vind je eigenlijk alleen in Ulaanbaatar. De kamers zijn schoon en comfortabel en altijd voorzien van warm water en kabel-tv.

Bekijk alle luxe accommodaties in Mongolië.

Hotels in Mongolië zoeken

Hotels in Mongolië zoeken

Boek je rondreis naar Mongolië

Sawadee
1. Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Privé- en groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Mongolië rondreizen
Vanaf €3295 incl. vliegticket

Vliegtickets Mongolië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mongolië
V.a. 604