27 Vakantiedagen

Na jaren van politieke onrust en de verschrikkelijke aardbevingen van 2015 is Nepal momenteel weer relatief rustig, dus nu is een goed moment om de Himalayastaat te bezoeken. Het land van Kumari herbergt het indrukwekkendste berglandschap ter wereld met rijstterrassen en besneeuwde bergreuzen, lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Het is een godenrijk op eenzame hoogte. Qua spiritualiteit en rijkheid van cultuur kan Nepal zich moeiteloos meten met grote benedenbuur India, en ook de lokale curries zijn er goddelijk!

Highlights & mooiste plekken Nepal

Bijna alle reizigers starten hun Nepal-rondreis in de fascinerende hoofdstad Kathmandu en reizen vanuit daar verder het land in, eerst dichtbij naar de Kathmandu Vallei en verder richting de Himalaya.

 • Annapurna circuit

  Annapurna circuit

  Eén van de mooiste Himalaya trekkings
  9 reviews

  Het Annapurna circuit is één van de mooiste Himalaya trekkings ter wereld, met een adembenemend uitzicht over de witte bergtoppen. Een trekking over het Annapurna circuit neemt tussen de 17 en 21 dagen in beslag.

  Lees meer >

 • Bandipur

  Bandipur

  Schilderachtig Newari stadje
  0 reviews

  In het Mahabharat gebergte, vlakbij de stad Dumre, ligt het schilderachtige Bandipur. In dit Newari stadje lijkt de tijd te hebben stilgestaan en de uitzichten op de Himalaya toppen zijn beeldschoon.

  Lees meer >

 • Top
  Bhaktapur

  Bhaktapur

  Imposante tempels en architectuur
  9 reviews

  Bhaktapur ligt samen met Kathmandu en Patan in de Kathmanduvallei. De stad stond altijd bekend als één groot openluchtmuseum met goed bewaard gebleven tempels en vele traditionele gebouwen en huizen.

  Lees meer >

 • Chitwan National Park

  Chitwan National Park

  Wildlife spotten
  7 reviews

  In het subtropische laagland van Nepal ligt het Chitwan National Park, een bijzonder natuurreservaat met een grote diversiteit aan wildleven. Vanwege de rijke flora en fauna is het park sinds 1984 werelderfgoed.

  Lees meer >

 • Himalaya

  Himalaya

  's Werelds hoogste bergen
  4 review

  Himal Alaya komt uit het Sanskriet en betekent ‘woonplaats in de sneeuw’. Een terechte naam, aangezien de hoogste bergen ter wereld, waaronder de machtige Mount Everest, in het Himalaya gebergte te vinden zijn.

  Lees meer >

 • Top
  Kathmandu

  Kathmandu

  Eén groot openluchtmuseum
  13 reviews

  Een openluchtmuseum, een stad die al je zintuigen aanspreekt en een backpackers-walhalla: Kathmandu, hoofdstad van Nepal, is een bijzondere ervaring voor ons westerlingen.

  Lees meer >

 • Kathmandu vallei

  Kathmandu vallei

  Historische steden en schilderachtige dorpjes
  4 reviews

  De Kathmandu vallei vormt het hart van Nepal . Hier vind je een enorm aantal bezienswaardigheden vlakbij elkaar, waaronder bijzondere historische steden, schilderachtige dorpjes en een indrukwekkend landschap.

  Lees meer >

 • Top
  Pokhara

  Pokhara

  Relaxed outdoor walhalla
  19 reviews

  Pokhara heeft de aardbeving van 2015 zonder al te veel schade doorstaan. Het is een laid-back stadje gelegen aan het Phewa Tal meer en is dé perfecte uitvalsbasis voor outdoor activiteiten en Himalaya trekkings zoals het Annapurna circuit.

  Lees meer >

Rondreizen naar Nepal

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website


Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
333 Travel
Koning Aap
Tenzing Travel
Shoestring
SNP Natuurreizen
Better Places
Hotels Nepal

Hotels in Nepal

Vergelijk hier alle hotels in Nepal

Bekijk hotels

Meer over hotels in Nepal

Reisaanbiedingen Nepal

Nepal reisaanbiedingen

Bekijk alle Nepal rondreizen