27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 31 december, 2019

Het Annapurna circuit is één van de mooiste Himalaya trekkings ter wereld, met een adembenemend uitzicht over de witte bergtoppen. Een trekking over het Annapurna circuit neemt tussen de 17 en 21 dagen in beslag.

Annapurna circuit

Jarenlange werkzaamheden aan een weg langs de gehele route bederven helaas een beetje het plezier van deze trekking, maar ondanks dat is het, als je een goede conditie hebt, toch een geweldige ervaring. Als je in westelijke richting loopt, heb je bovendien minder last van de werkzaamheden.

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 420 Cheaptickets.nl

Overnachten in Nepal

Vergelijk alle hotels in Nepal
Bekijk hotels Booking.com

Annapurna circuit – de route

Annapurna circuit

De route van het Annapurna circuit voert je langs groene valleien, rivieren, prachtige flora en fauna maar toch vooral door spectaculaire berglandschappen. Het is een typische ‘theehuisroute’ die van dorp naar dorp loopt. Vanuit Pokhara reis je eerst naar het meest gangbare startpunt van de route: Besisahar. Het eerste deel loopt door groene jungle. Het is aan te raden om een paar dagen in het dorp Manang te verblijven om te acclimatiseren. Het Annapurna Basecamp (ABC) ligt op 4130 meter hoogte. Het hoogste punt van de route is de Thorung pas op 5415 meter. Vanuit daar voert de trekking weer omlaag via Kagbeni en Jomson door groene valleien en langs watervallen naar Tatopani waar je kunt genieten van heetwaterbronnen. Het circuit eindigt in Nayapul. Om hoogteziekte te voorkomen is het verstandig om gemiddeld 500 meter maar zeker niet meer dan 700 meter per dag te stijgen.

Annapurna circuit
Annapurna circuit

Voorbereiding op de Annapurna trekking

Het Annapurna circuit is op eigen gelegenheid te lopen en de weg staat overal goed aangegeven. Je kunt er ook voor kiezen om een gids en drager in te huren. Zorg hierbij dat je een gids kiest die het gebied goed kent en Engels spreekt. Wanneer je het circuit wil gaan lopen, zorg dan dat je een goede conditie hebt en uitgerust bent wanneer je begint. Ga dus niet meteen vanuit een vliegtuig de route lopen, maar kom eerst een paar dagen tot rust in Pokhara. Wil je liever niet zelf alles regelen dan kun je natuurlijk ook een georganiseerde reis boeken via een Nederlandse reisorganisatie. Kijk bijvoorbeeld bij Sawadee, Koning Aap, Baobab en Shoestring voor georganiseerde rondreizen naar het Annapurna circuit, of boek deze bouwsteen via Riksja Nepal.

Annapurna trekking
Annapurna Base Camp

Op weg naar het Annapurna Base Camp.

Aanmelden bij instanties

Als je wilt hiken in het Annapurna gebied, moet je een vergunning hebben van ACAP (Annapurna Conservation Area Project), deze kost 20 dollar. Ook is het verplicht om je aan te melden bij TIMS (trekkers information management system), hiervoor betaal je ook 20 dollar. Deze laatste instantie houdt bij wie er allemaal op trekking gaat en of ook iedereen weer terugkomt.

Annapurna circuit
Annapurna circuit

Overnachten bij Annapurna

De dorpen langs het Annapurna circuit liggen vaak ver van de bewoonde wereld, verwacht dus geen westers comfort. Vaak is er geen elektriciteit of warm water. In alle dorpen aan het Annapurna circuit vind je eenvoudige maar gezellige lodges waar je kunt overnachten. Waak wel voor onnodige extra kosten die in rekening worden gebracht voor slecht werkend internet, doucheverwarmers of het opladen van batterijen. Zoek hier naar hotels bij Annapurna.

Annapurna Base Camp

Mount Machhapuchhre en het Annapurna Base Camp.

Wat neem je mee?

Of je nu wel of geen drager inhuurt: je wilt niet te zwaar bepakt zijn, maar wel de belangrijkste zaken bij je hebben. Denk hierbij aan:

  • Voldoende water en flessen om bij te vullen;
  • Water reiniger;
  • Voldoende eten zoals muesli repen om tussen de dorpen in te kunnen eten;
  • EHBO kit;
  • Wandelstokken;
  • (Thermo) kleding die sneldrogend is en in laagjes gedragen kan worden;
  • Voldoende contant geld, je kunt nergens pinnen op het circuit. De gemiddelde besteding ligt rond de 1000 roepies per dag.

Reizen naar het Annapurna circuit – hoe kom je er?

Het startpunt van de route is meestal Besisahar en het eindpunt is Nayapul. Beide plaatsen zijn goed te bereiken vanuit Pokhara per taxi of bus. Je kunt de route ook omdraaien en beginnen in Nayapul.

Georganiseerde rondreizen naar het Annapurna circuit worden o.a. aangeboden door Sawadee, Koning Aap, Baobab en Shoestring, of boek deze bouwsteen via Riksja Nepal om je eigen reis samen te stellen.

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal
Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Beste reistijd Annapurna circuit

De beste tijd om de Annapurna trekking te doen, is in het voorjaar tussen maart en juni en in het najaar van oktober t/m november. In de zomer regent het veel en kan door landslides de route versperd raken. In onze winter (december t/m februari) kan het behoorlijk koud worden en kunnen passen dicht zijn door sneeuwval.

9 Annapurna circuit reiservaringen en tips

  • Lenthe Kooij

    “Hulp voor Jomsom”

    Geplaatst 25-01-2020

    Wij zijn twee pleegzussen van 15 en 16 jaar en vertrekken 15 april 2020 naar Jomsom met schoolspullen voor de school in Jomsom.

    India is in 2016 in Jomsom geweest. Ze was toen 12 jaar en kwam bij toeval terecht in een tehuis waar kans-arme kinderen uit de regio wonen en de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Samen met de kinderen en monnik die het tehuis leidt, bezocht ze de school.

    Omdat de school en het tehuis worden ondersteund door een foundation is de school en het onderwijs van goede kwaliteit. De kinderen spreken fantastisch engels en science is hun favoriete vak. Alleen bleek bij een bezoek aan het sciencelokaal dat er een flink te kort is aan apparatuur en bijbehorende studiematerialen. Het lokaal was praktisch leeg.

    Wij hebben contact met de sciencedocent van de school en voor zijn lokaal microscopen, binoculairs, ph meters, labjassen en bijbehorende studiematerialen verzameld.

    Om deze spullen in Jomsom te krijgen hebben we hulp en ondersteuning nodig. Mocht u geïnteresseerd zijn kijk dan op: https://indianiemeijer.wixsite.com/helpnepalnu.


    Met vriendelijke groet,
    India en Lenthe

  • Sharon

    “Bucketlist ervaring ”

    Geplaatst 01-05-2019

    Na heel veel verschillende trekkings te hebben onderzocht en lang twijfelen toch voor de Annapurna Circuit gekozen. Hier hebben we totaal geen spijt van gehad, wat een mooie toch was dit! Hoogtepunten aan deze trekking waren de verschillende landschappen, overweldigende uitzichten en de kwaliteit van de slaapplekken, restaurants. Je kunt de route makkelijk alleen lopen, maar wij hebben ervoor gekozen om een drager/gids mee te nemen. Je hebt immers ook vakantie! Onderweg kun je overal goed eten/drinken/slapen. Wat betreft de hoogte, neem een rustdag in Manang, dit is echt belangrijk. En drink veel water en eet knoflooksoep! Zonder al te getraind te zijn kan iedereen deze tocht wandelen.

  • Manon

    “Geweldige ervaring!”

    Geplaatst 14-03-2019

    In november 2018 heb ik het Annapurna Circuit, althans een deel daarvan, gelopen. Zonder gids, zonder porters, gewoon samen met mijn vriend. We hebben vanuit Kathmandu een minibus genomen naar Besisahar en van daaruit een jeep naar Chame. Hierdoor best een stuk van de route overgeslagen, maar we hadden niet enorm veel tijd. Vanuit Chame naar Upper Pisang (dag 1), dit was goed te doen. Niet te veel de hoogte in en wij deden er 5 uurtjes over. Dag 2 was Upper Pisang naar Manang, dit was ook de dag waarop ik last kreeg van hoogteziekte en daardoor de hele dag misselijk was en nauwelijks iets kon eten. Er zit een nare klim in dit gedeelte en ik moest mijn tempo laten zakken. Uiteindelijk vond ik dit de heftigste dag, we hebben zo'n 9 uur gelopen. De dag daarna rust in Manang en Diamox gekocht tegen de hoogteziekte. Dat werkt als een trein! De dag daarna weer op pad naar Yak Kharka, een rustig dagje, we hebben zo'n 4 uur gelopen. Dag 5 was naar Thorung Phedi, ook wel Base Camp genoemd. Dit ligt al op 4500 meter, dus flink de hoogte in. Weer een korte dag, 3 uurtjes lopen. De rest van de dag opladen voor de pas die ons de volgende dag staat te wachten. Dag 6 is de dag dat we de Thorung La Pass overgaan. De klim is best pittig, vooral gezien de hoogte en de kou. We hadden al onze kleding aangetrokken, het was echt -15. De slangetjes van onze camelbags waren bevroren, top! Afwisselend stijgen en dalen, we hadden geen idee hoe ver we nog moesten en bij elke bocht hadden we hoop dat we de vlaggetjes zagen. Na 3,5 uur lopen stonden we op de top, yes! Een heerlijk gevoel. Toen naar beneden naar Muktinath. Naar beneden was misschien nog wel erger dan omhoog, schuifelend over losse steentjes langzaam naar beneden. Arme knietjes. Deze dag hebben we in totaal 8,5 uur gelopen, om half 2 zaten we op het dakterras van ons guesthouse in Muktinath. Dag 7 was Muktinath naar Jomsom, een niet al te boeiende route als je de weg volgt, maar wij hadden een alternatieve route door de bergen uitgezocht. We liepen onder andere door een droogliggende rivier. Iets mooier dan een stoffige weg. Vanuit Jomsom hebben we een vliegtuigje genomen naar Pokhara, we hadden geen zin meer in lopen.

    Een prachtige ervaring die je zowel fysiek als mentaal uitdaagt. Een enorme sporter zijn is niet nodig, je kan de route geheel op eigen tempo lopen. Vriendelijke mensen onderweg, overal in de guesthouses prima eten en goede kamertjes. Wel KOUD! Dus neem sowieso een donsslaapzak mee en veel laagjes. Gids of porter is ook niet nodig, je kan bijna niet verdwalen. Tabletjes om water te zuiveren en mueslirepen of chocola voor onderweg is altijd handig. Let goed op signalen van hoogteziekte en neem eventueel Diamox om sneller aan de hoogte te kunnen wennen. En vooral: geniet!

  • Myrthe

    “Fysiek en mentaal de allergrootste uitdaging ooit!”

    Geplaatst 16-11-2017

    Als je naar Nepal gaat, dan mag je niet weg gaan, zonder één van de Himalayan tracks te doen! Na veel wikken en wegen besloten wij voor het Annapurna Circuit te doen; 14-21 dagen wandelen en klimmen rond één van de dodelijkste bergen ter wereld. Zowel fysiek als mentaal was dit een enorme uitdaging, maar ik had het voor geen goud willen missen. Hoe verder je van de bewoonde wereld afkomt, hoe meer je je realiseert hoe ontzettend afgelegen je bent. Iedere dag dat je loopt, weet je dat je in hoogte stijgt en dat je om weer beneden te komen, minstens dezelfde afstand af moet leggen en dat je heel ver verwijderd bent van alle vormen van medische hulp. Heel spannend, maar tegelijkertijd ook zo één met de natuur en met de juiste voorbereidingen heel goed te doen. Een hele bijzondere ervaring om door stukjes oud-Tibet te kunnen lopen, daar de mensen te kunnen spreken en te zien hoe mensen zo afgelegen hun bestaan leiden. Vergeet ook zeker niet de sidetrack naar het Tilichio Lake (goed voor acclimatisatie en prachtig om te zien)! Mijn allerbelangrijkste tip: lees je goed in en wees je bewust van de risico's van wat je aan het doen bent! Maar vooral; geniet geniet geniet!

  • Tess

    “Mardi Himal Trek”

    Geplaatst 02-11-2017

    In 2016 heb ik de Mardi Himal trek gedaan. Een hike van officieel 5 dagen, maar die je makkelijk in 4 dagen kan doen. Er zijn redelijk veel hutje op de weg naar het upper view point (4.300 mtr hoogte) waar je prima kan eten. Ze hebben eigenlijk allemaal dezelfde kaart, maar het eten is goed en er is veel keus. Het uitzicht is fenomenaal! Je voelt je echt op het dak van de wereld. Het voordeel van deze hike is dat het een relatief onbekend stuk is (de route is pas enkele jaren geleden ontdekt), waardoor je niet zoveel toeristen tegenkomt en niet met 100 mensen de zonsopkomst staat te bekijken zoals bij Poon Hill gebeurd.

  • Tanja Peeters

    “Bikkelend het Annapurna Circuit door”

    Geplaatst 01-11-2017

    Een beetje sportief en een boel doorzettingsvermogen en je loopt een gigantisch mooie tocht in de bergen waarin je binnen ongeveer 10 dagen naar een 5km hoogte stijgt en dan ooh yes Waar je de 100000 gebedsvlaggen je opwachten. En ja dan mag je blij zijn! De reis erna toe is pittig, maar zeker te doen als je een beetje sportief bent.

  • Teske Idzenga

    “Een wandelavontuur om nooit te vergeten.”

    Geplaatst 29-10-2017

    In maart 2017 lopen we de Annapurna circuit. Na een spannende busreis langs afgronden, kwamen we aan bij het startpunt van onze wandeltocht, Besisahar. De eerste nacht slapen we in een guesthouse genaamd Hilton hotel. Dat klinkt goed, dachten we. Je wordt meteen ondergedompeld in het lokale leven. We ontmoeten op deze plek 4 andere lopers en we hebben het samen zo gezellig dat we uiteindelijk de hele tocht bij elkaar blijven.
    de route is prachtig! Het start in het groene dal waar in maart prachtige bomen met oranje bloemen bloeien. De eerste dagen ga je vooral door dorpjes, langst terrassen waar groentes groeien en komt veel watervallen tegen. langzaamaan komen de eerste witte toppen van de bergen in zicht.
    Er zit een fijn ritme in de dagen. Zeven uur opstaan, half acht ontbijt en om acht uur start je met lopen. Na een paar uur lopen is het tijd voor een thee stop. Overal zijn heerlijke theetjes, zoals Ginger,Lemon, money tea of Massala tea. Na de break weer door lopen en tegen half 2 komen we aan in een leuk dorpje om te lunchen. Tot slot de laatste etappe tot we bij ons overnachting dorpje komen.
    Onderweg eten we alleen maar vegetarisch, de kans op voedselvergiftiging wordt hierdoor kleiner en de vegetarische keuken is goed in Nepal. We eten veel Dhal bat en momo's, heerlijke lokale gerechten. De guesthouses waar we onderweg slapen zijn niet van te voren geboekt. Je slaapt vaak voor een heel laag bedrag ergens (1,5 euro bijv.) er wordt dan wel verwacht dat je daar eet.
    In Kathmandu zijn alle spullen verkrijgbaar die nodig zijn. Neem niet te veel mee want je moet ook alles tillen (tenzij je daar iemand voor inhuurt) onderweg.
    Wij hadden gekozen om met een gids te lopen. Ik heb onderweg ook veel mensen zonder zien lopen en denk dat dit ook heel goed kan. Toch is het ook leuk en gezellig om een local mee op pad te hebben. Je steunt dan de plaatselijke bevolking en hoort net wat meer over de mensen en omgeving dan zonder.
    Het was een prachtige wandeltocht die ik iedereen zou aanraden.

  • Japke Doodeman

    “Dak van de wereld”

    Geplaatst 29-10-2017

    Toen ik de wandeling deed in 2004 was er helemaal geen weg in de vallei. Ik heb gehoord dat t nu enigzins veranderd is maar t lijkt me nogsteeds een geweldige wandeling. Je kan 2 weken of 6 weken wandelen, het gebied is enorm uigestrekt. Je kan vele verschillende varianten van de wandeling doen, maar probeer altijd over de pas te gaan en vergeet niet te aclimatiseren!
    Iedere dag loop je door verschillende dorpjes waar accommodatie te vinden is. Meestal betaal je voor een overnachting incl ontbijt en avondeten.

  • Pieter Jaspers

    “Groots en onmisbaar”

    Geplaatst 28-10-2017

    Dit was één van mijn hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) tijdens mijn Azië-reis. Neem meer dan twee weken om het circuit te lopen, en sla niet teveel over door de jeep te ver te nemen, of te snel terug te nemen. Juist het zien veranderen van het landschap gedurende de dagen is mooi. Ik deed de route in het naseizoen, toen het niet meer druk was. Ga zeker ook naar Tilicho lake, ook al duurt dit drie dagen langer. De uitzichten op de route naar, en bij Ice lake waren wellicht de mooiste die ik zag. Ik (als man van 27) had geen gids of porter nodig. De route is duidelijk en niet al te zwaar. Doe het rustig aan, ook omdat je niet teveel moet stijgen in hoogte per dag.


Deel jouw Annapurna circuit reiservaring en tips!

Ben jij in Annapurna circuit geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Specialist in privé reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Inclusief Nepal familiereis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget Nepal reizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuur- en wandelspecialist.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nepal

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website



Bekijk 48 Nepal rondreizen
Vanaf €189 incl. vliegticket

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 420

Volg ons op Facebook