27 Vakantiedagen

Vliegen naar Nepal

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nepal via:

Het enige internationale vliegveld in Nepal is Tribhuvan Airport, net buiten Kathmandu. Vanuit Amsterdam vlieg je met bijvoorbeeld Qatar airlines, Ethiad of Jet Airways naar Kathmandu vanaf zo’n €600 retour. Je zult altijd een overstap moeten maken, maar de luchthaven heeft goede connecties met Bangkok, Kuala Lumpur, Abu Dhabi en Lhasa. De vluchtduur ligt tussen de 12 en 19 uur afhankelijk van de route.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Nepal

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat één of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Nepal

Er zijn meerdere airlines met exotische namen zoals Yeti Air of Buddha Air die binnenlandse vluchten binnen Nepal uitvoeren. Je kunt eenvoudig vooraf online je tickets boeken, maar dit kan ook in Nepal zelf. Houd er rekening mee dat door weersomstandigheden vluchten geannuleerd worden of vertraging oplopen, zorg dus dat je flexibel bent. Voor een enkele reis tussen bijvoorbeeld Kathmandu en Pokhara ben je rond de €90 kwijt.

Nepal telt één internationaal vliegveld in Kathmandu. Daarnaast is het land begonnen met het bouwen van een tweede internationale luchthaven in Pokhara, maar de bouw gaat langzaam. De planning is om het vliegveld in 2021 te openen, maar het is nog maar de vraag of dit gaat lukken. Een concreter plan is het upgraden van Gautam Buddha Airport, ook bekend als Bhairahawa Airportin Lumbini, naar een internationale luchthaven. Dit gaat gebeuren in 2019.

Tribhuvan Airport

Het vliegveld van Kathmandu verwerkt internationale vluchten vanuit het Midden-Oosten of Azië en ligt ten oosten van de stad. Verwacht geen geweldige service en faciliteiten. Wel zijn er geldwisselkantoren, een toeristen informatiedesk, pasfoto service en een paar cafeetjes bij de vertrekhal.

Vliegtickets naar Nepal boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Nepal boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Nepal niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Nepal vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, kunnen er flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nepal via:

Bezienswaardigheden Nepal

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk Nepal rondreizen
Vanaf €164 incl. vliegticket

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 420

Volg ons op Facebook