De Nicaraguaanse keuken bestaat vooral uit kip, rijst, mais en bonen. De maaltijden zijn lekker, maar redelijk simpel. Bij de meeste maaltijden (lunch en avondeten) wordt er rijst gegeten, vaak met linzen of verschillende soorten bonen. Door de ligging aan de kust, wordt er ook veel vis gegeten, vooral witvis en garnalen. Ceviche (rauwe vis met ui) is een populair gerecht. Het meest typische ontbijt in Nicaragua, net als in Costa Rica, is Gallo Pinto: rijst met zwarte bonen. Verder wordt er ook veel gebakken banaan gegeten, vers fruit en Creools. Bier is naast water misschien wel het favoriete drankje van de meeste Nicaraguanen, het is overal verkrijgbaar en vrij goedkoop. Het bekendste nationale biermerk is Toña, een lekker fris pils. De Nicaraguaanse likeur die erg geliefd is heet Flor de Caña.
Lees verder: Geld & kosten >
Kom rechtstreeks in contact met Freddy, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website
ANWB Vakanties heeft verschillende rondreizen (privé, groep en single) die Nicaragua combineren met Costa Rica, Panama en/of El Salvador.
Bezoek website
Riksja Costa Rica heeft meerdere Nicaragua bouwstenen waarmee je zelf je rondreis samenstelt.
Bezoek website