27 Vakantiedagen

Noord-Macedonië is een nog redelijk onontdekt en betaalbaar Europees vakantieland. Tot voor kort was dit land in voormalig Joegoslavië bekend als Macedonië, maar sinds februari 2019 heet het land officieel Noord-Macedonië, omdat een provincie in Noord-Griekenland ook Macedonië heet. Het land heeft een trotse cultuur met mooie historische steden en vooral veel prachtige natuur: groene bergen en diepe meren, waarvan de meren van Ohrid, Prespa en Dojran de bekendste zijn. Macedonië is tevens een geschikte bestemming voor outdoorfanaten. Met een afmeting van zo’n 60% van Nederland kun je in een korte tijd veel van het land zien.

Belangrijkste bezienswaardigheden & bestemmingen

Noord-Macedonië werd in 1991 onafhankelijk verklaard van het voormalig Joegoslavië.
Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste gebieden en steden van Noord-Macedonië.

 • Bitola

  Bitola

  De oude hoofdstad
  1 reviews

  Bitola ligt in het zuiden van Noord-Macedonië vlakbij de grens met Griekenland. Het was ooit de hoofdstad en is na Skopje de grootste stad van het land.

  Lees meer >

 • Top
  Mavrovo Nationaal Park

  Mavrovo Nationaal Park

  Bergtoppen & uitgestrekte bossen
  0 reviews

  Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Noord-Macedonië. Het land heeft 3 nationale parken met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het Mavrovo park is het grootste van de drie en ligt in het westen van het land.

  Lees meer >

 • Top
  Ohrid

  Ohrid

  Mooiste stad van het land
  4 reviews

  Ohrid is het leukste en mooiste vakantiestadje van Noord-Macedonië. Het heeft zijn ongekende charme vooral te danken aan de elegante ligging op een heuvel direct aan het glinsterende Meer van Ohrid en het knusse historische centrum.

  Lees meer >

 • Pelister Nationaal Park

  Pelister Nationaal Park

  Middenin het Baba bergmassief
  0 reviews

  In het zuiden van Noord-Macedonië, vlakbij de stad Bitola, ligt het Pelister Nationaal Park. Het park ligt middenin het Baba bergmassief en beslaat een oppervlakte van 171,5 vierkante kilometer.

  Lees meer >

 • Skopje

  Skopje

  Bijzondere Balkan metropool
  6 review

  Skopje, hoofdstad van Macedonië en gelegen in het noorden van het land, is een bijzondere Balkan metropool. Deels grotesk en een beetje opzichtig, deels authentiek met een aantal interessante overblijfselen uit het Ottomaanse en Byzantijnse tijdperk.

  Lees meer >

Rondreizen naar Noord-Macedonië

Top 3 Noord-Macedonië specialisten

TUI

TUI

Naast een uitgebreid aanbod van zonvakanties naar het meer van Ohrid, biedt TUI ook een avontuurlijke rondreis Noord-Macedonië aan, i.c.m. Albanië .
Bezoek website


SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

SNP is dé specialist in natuurreizen en biedt meerdere wandelvakanties aan naar Noord-Macedonië, maar ook een fly-drive en familievakantie.
Bezoek website


TUI

Corendon

Prijsstunter Corendon heeft een groot aanbod goedkope pakketvakanties naar Ohrid, maar biedt ook Noord-Macedonië-excursiereizen!
Bezoek website


Meer Noord-Macedonië reisorganisaties

Djoser
Sawadee
SRC Reizen
Stip Reizen
Oad
De Vakantiediscounter
Booking.com
Vliegtickets Noord-Macedonië

Vliegtickets Noord-Macedonië

Meer over vliegen naar Noord-Macedonië

Hotels Noord-Macedonië

Hotels in Noord-Macedonië

Vergelijk hier alle hotels in Noord-Macedonië

Bekijk hotels

Meer over hotels in Noord-Macedonië

Reisaanbiedingen Noord-Macedonië

Noord-Macedonië reisaanbiedingen

Bekijk alle Noord-Macedonië aanbiedingen