Mavrovo Nationaal Park (Noord-Macedonië)

Mavrovo Nationaal Park (Noord-Macedonië)

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Noord-Macedonië. Het land heeft 3 nationale parken met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het Mavrovo park is het grootste van de drie en ligt in het westen van het land.

Door , laatst bijgewerkt op 25 mei 2022
3 minuten lezen

Vakantie Mavrovo Nationaal Park

Mavrovo Nationaal Park bestaat sinds 1949 en het landschap is een mix van bergtoppen, uitgestrekte bossen en een kunstmatig aangelegd meer inclusief verzonken kerkje. Eén van de hoogste toppen is Golem Korab, met 2764 meter de hoogste berg van Noord-Macedonië. Omdat deze berg op de grens met Albanië ligt mag je deze niet zonder toestemming beklimmen. Maar ieder jaar in september wordt er een tocht georganiseerd voor iedereen die toch een poging wil wagen.

Vakantie Noord-Macedonië boeken – onze tips!

Flora en fauna

Omdat het park zoveel hoogteverschillen kent is de flora en fauna er bijzonder divers. Naast een groot aantal inheemse en exotische plantensoorten leven er wolven, bruine beren, gemsen, reeën maar ook de steen- en keizersarend. Zelfs de zeldzame lynx heeft zijn leefgebied in het park. Een leuke manier om dieren te spotten is tijdens een tocht met een gids, hij of zij kan je precies naar de goede plekken leiden.

Mavrovo Nationaal Park Mavrovo Nationaal Park, Noord-Macedonië

Activiteiten

Het Mavrovo park is een walhalla voor outdoorsporters. In de zomer kun je er terecht voor lange wandel- of mountainbiketochten, in de winter verandert het park in een populair ski-oord. Op het kunstmatig aangelegde meer kun je kanoën, waterskiën en vissen.

Wandelen in het Mavrovo Nationaal Park

Wandelen in het Mavrovo Nationaal Park.

Lake Mavrovo kerkje

Het verzonken kerkje in Lake Mavrovo.

Reizen naar Mavrovo Nationaal Park – hoe kom je er?

Het Mavrovo park ligt op 100 kilometer van de hoofdstad Skopje en ongeveer net zo ver van Ohrid. Het eenvoudigst bereik je het park per auto of met een georganiseerde tour. Houd er wel rekening mee dat de reistijd zo’n 1,5 tot 2 uur bedraagt.

Een georganiseerde rondreis die het Mavrovo Nationaal Park aandoet vind je bij SNP Natuurreizen.

Beste reistijd Mavrovo Nationaal Park

Afhankelijk van wat je er wil gaan doen is het park het hele jaar door toegankelijk. In de winter kun je er goed skiën en in de zomer wordt het er door de hoge ligging vaak niet overdreven heet. De warmste maanden zijn juli en augustus.

Vakantie Noord-Macedonië boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Mavrovo Nationaal Park reiservaring en tips!

Ben jij in Mavrovo Nationaal Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief