Pelister Nationaal Park (Noord-Macedonië)

Pelister Nationaal Park (Noord-Macedonië)

In het zuiden van Noord-Macedonië, vlakbij de stad Bitola, ligt het Pelister Nationaal Park. Het park ligt middenin het Baba bergmassief en beslaat een oppervlakte van 171,5 vierkante kilometer.

Door , laatst bijgewerkt op 25 mei 2022
3 minuten lezen

Vakantie Pelister Nationaal Park

In de winter is Pelister een populair skigebied, in de zomer een walhalla voor actieve wandelaars. Het park is vernoemd naar de Pelister, de hoogste piek met een hoogte van 2.601 meter.

Vakantie Noord-Macedonië boeken – onze tips!

Pelister Nationaal Park

Flora en fauna

Het landschap van het Pelister park wordt gekenmerkt door vele kleuren groen, witte bergtoppen en blauwe meren. De biologische diversiteit is groot, met als meest bijzondere flora de unieke Molica pijnboom. Deze boom groeit tussen de 700 en 2200 meter en is heel typerend voor het Pelister park. Verder stikt het er van dieren en vogels; je maakt zomaar kans om een beer, wolf, wild zwijn, gems, hert of grote arend tegen te komen.

Pelister Nationaal Park, Noord-Macedonië

Bezoekerscentrum en activiteiten

In het park, op ongeveer 20 minuten rijden vanuit Bitola, ligt een bezoekerscentrum. Hier is een expositie te bezichtigen over de flora en fauna in het park en wordt informatie gegeven over de gevechten die hier plaatsvonden in de Eerste Wereldoorlog. Ook kun je hier om advies vragen over de te nemen wandel- of mountainbikeroutes. Let op: de meeste routes zijn niet geschikt voor onervaren wandelaars en de bewegwijzering laat hier en daar ook te wensen over. Máár je krijgt er wel de nodige fantastische panoramaviews voor terug. Wil je een bergtop beklimmen? De routes omhoog kosten je meer dan één dag, regel dan een overnachting in een berghut. Een andere, minder fysiek uitdagende manier om het park te zien is met een 4×4 jeepsafari. Deze brengt je ook naar twee meren in de buurt en je komt met een beetje geluk veel wilde dieren tegen.

Pelister Nationaal Park, Noord-Macedonië

Reizen naar Pelister Nationaal Park – hoe kom je er?

Het park is het best over de weg te bereiken vanuit Bitola, in zo’n 20 minuten ben je bij het bezoekerscentrum.

Georganiseerde rondreizen die het Pelister Nationaal Park aandoen vind je bij TUI en SNP Natuurreizen.

Beste reistijd Pelister Nationaal Park

Afhankelijk van wat je er wil gaan doen is het park het hele jaar door toegankelijk. In de winter kun je er goed skiën en in de zomer wordt het er door de hoge ligging vaak niet overdreven heet. De warmste maanden zijn juli en augustus.

Vakantie Noord-Macedonië boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Pelister Nationaal Park reiservaring en tips!

Ben jij in Pelister Nationaal Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief