27 Vakantiedagen

Reizen binnen Noorwegen – openbaar vervoer & transport

Het openbaar vervoer in Noorwegen is goed geregeld, maar door de uitgestrektheid van het land kan het tijdrovend zijn om op deze manier het land te verkennen. De snelste en leukste manier om door Noorwegen te reizen is per (huur)auto.

Vliegen

Vliegen binnen Noorwegen is (zeker in het noorden) een snelle en populaire manier van reizen. De grootste aanbieders van binnenlandse vluchten zijn SAS, Norwegian en Widerøe. Heel goedkoop zijn de binnenlandse vluchten niet. Voor een enkeltje OlsoTromsø betaal je gemiddeld tussen de €65 en de €100: kijk op Cheaptickets.nl. Handig en voordelig is Widerøe’s Explore Norway Ticket, hiermee kun je in de zomer 14 dagen lang onbeperkt vliegen voor minder dan een normaal retourticket.

Bussen

Vrijwel alle steden in Noorwegen én veel Nationale Parken zijn bereikbaar per bus. De grootste maatschappijen zijn Nettbuss express, Nettbuss TIMEkspressen en NOR-WAY Bussekspress.

Treinen

Het spoornetwerk in Noorwegen wordt beheerd door Norwegian State Railways. Er zijn treinverbindingen tussen Olso en andere grote steden, maar niet tussen andere steden onderling. De meest noordelijke bestemming die je per trein kunt bereiken is Bodø. De treinreis tussen Olso en Bergen is één van de bekendste en mooiste treinroutes ter wereld. Het is voordeliger om vooraf een Norwegian Rail Pass of Minipris tickets online te kopen dan losse tickets op het station.

Auto

Een van de leukste manieren om Noorwegen te verkennen is een rondreis per (huur)auto. Zo kun je op eigen tempo het land verkennen. Grote steden als Oslo en Bergen kunnen wat lastig zelf te rijden zijn vanwege de vele eenrichtingswegen, voor de rest is rijden in Noorwegen relaxed en goed te doen. Vooraf boeken kan o.a. bij Sunny Cars.

Veerboten

In de kustgebieden is vervoer per (auto)ferry gebruikelijk. Prijzen en tijden kunnen variëren dus we raden aan om dit vooraf bij je accommodatie of de ferrymaatschappij te controleren. Normaal gezien hoef je bij grote wegen nooit lang te wachten en vaart er ieder half uur wel een boot. Tussen Bergen en Kirkenes vaart de beroemde Hurtigruten Coastal Ferry, een geweldige route langs het spectaculaire fjordenlandschap. De hele route duurt 5,5 dag en doet 35 havenstadjes aan.

Lees verder: Eten & drinken >

Noorwegen winterreizen Voigt Travel

Top 3 Noorwegen specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Specialist BBI is al sinds 1968 thuis in reizen naar Noorwegen. Ze zijn officieel Hurtigruten Agent en bieden zowel pakketreizen als maatwerk, o.a. naar het Noorderlicht.
Bezoek website


Voigt Travel

Voigt Travel

Dé Pure Noorden reisspecialist met persoonlijk advies, unieke belevenissen en vele gave extra's altijd inbegrepen!
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in Noorwegen-autorondreizen, maar heeft ook wintersport-, Noorderlicht- en Hurtigruten-reizen.
Bezoek website

Meer Noorwegen reisorganisaties

TUI
TUI

Fjordencruises, rondreizen en skivakanties.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra Vakanties

Auto-, bus- en familiereizen.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen in Noorwegen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

O.a. een Lofoten fietsvakantie .
Bezoek website

Djoser
Djoser

Unieke Noorwegen-Finland-Rusland rondreis!
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Lofoten wandelvakantie.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Noorwegen

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

Pharos Reizen
3. Pharos Reizen

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Noorwegen rondreizen
Vanaf €105 incl. vliegticket

Vliegtickets Noorwegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Noorwegen
V.a. 79