27 Vakantiedagen

Peru is een van de boeiendste en populairste reislanden van Zuid-Amerika. Het land van de Inca’s en lama’s, van een enorm rijke historie, van fraaie oude steden, indrukwekkende natuur en een traditionele indianencultuur. Onbetwist hoogtepunt van Peru is het wereldwonder Machu Picchu, de verloren stad van de oude Inca’s, diep in de bergen. Maar ook: de fascinerende oude stad Cusco, de besneeuwde bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Nazca-lijnen in de gortdroge woestijn en de tropische Amazonejungle nabij Puerto Maldenado of Iquitos. Peru is een waar avontuur!

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Peru is een ontzettend boeiend en gevarieërd land. Dit zijn enkele van de mooiste plekken en highlights.

 • Arequipa

  Arequipa

  De ‘witte’ stad
  30 reviews

  Ten zuiden van Cusco, in zuid Peru, ligt Arequipa, ook wel de ‘witte stad’ genoemd. Het centrale plein Plaza de Armas is een van de mooiste in Peru en in de stad zijn veel fraaie koloniale (witte) gebouwen te vinden.

  Lees meer >

 • Top
  Colca Canyon

  Colca Canyon

  Kloof vol condors
  29 reviews

  Twee keer zo diep als de Grand Canyon, maar minder steil. Een enorme kloof in het Andesgebergte bij een vallei met kleine traditionele dorpjes die leven van de landbouw: de machtige Colca Canyon in Peru.

  Lees meer >

 • Top
  Cusco

  Cusco

  Oud en sfeervol
  37 reviews

  Cusco is met afstand de mooiste stad van Peru. Door de smalle straatjes vol reliëf is het heerlijk slenteren langs inheemse markten, kunstwinkeltjes en historische bouwwerken. Maar ook: langs vele restaurants, barretjes en clubs.

  Lees meer >

 • Huacachina

  Huacachina

  Oase in het zand
  31 reviews

  Huacachina is geen fatamorgana, maar een heuse oase middenin de woestijn. Het is een toeristisch, klein dorp; maar het uitzicht is heel bijzonder en een garantie voor unieke foto’s.

  Lees meer >

 • Lima

  Lima

  Levendige hoofdstad
  20 review

  Lima is de hoofdstad van Peru. Een bruisende, moderne miljoenenstad aan de westkust van het land, met een mooi historisch centrum. Een reis door Peru zal beginnen in Lima en het is de moeite waard om hier een paar dagen te verblijven.

  Lees meer >

 • Top
  Machu Picchu

  Machu Picchu

  Magische Incastad in de Andes
  43 reviews

  Machu Picchu is dé absolute must see tijdens een reis naar Peru. Het is een verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte. Wandel de beroemde Inca Trail en sta versteld van dit magische wereldwonder bij zonsopkomst.

  Lees meer >

 • Nazca

  Nazca

  Mysterieuze lijnen
  13 reviews

  Nazca staat vooral bekend om de mysterieuze lijnen in het zand: geogliefen, de zogenaamde Nazcalijnen. Het is een prachtig, maar droog gebied ten zuiden van Lima in Peru. Een bijzondere plek, waarvan niemand de precieze herkomst weet.

  Lees meer >

 • Ollantaytambo

  Ollantaytambo

  Oude landbouwterrassen
  6 reviews

  Na de Machu Picchu is Ollantaytambo waarschijnlijk de bekendste archeologische plek van Peru. Er zijn ontzettend veel indrukwekkende ruïnes van tempels uit de Incatijd te zien. Vanuit Ollantaytambo vertrekt tevens de trein naar Machu Picchu.

  Lees meer >

 • Titicacameer

  Titicacameer

  De rieten Uroseilanden
  22 reviews

  In het uiterste noordwesten van Bolivia ligt het magische Titicacameer. Met zijn azuurblauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde.

  Lees meer >

Rondreizen naar Peru

Top 3 Peru specialisten

Djoser

Djoser

Avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Met o.a. een Peru-Amazone combi of Peru-Ecuador-Galapagos!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


Meer Peru reisorganisaties

Local Hero Travel
ANWB Vakanties
Sawadee
Tenzing Travel
Koning Aap
Van Verre
Shoestring
SNP Natuurreizen