27 Vakantiedagen

Vliegen naar Peru

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Peru via:

Peru is een mooie bestemming in Zuid-Amerika en is al jaren populair onder toeristen wereldwijd. Vanuit Europa vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen aan op hoofdstad Lima. Rechtstreekse vluchten zijn mogelijk met KLM en doen er zo’n 12 uur over; deze zijn wel een stuk duurder dan andere vluchten, vanaf €780 in sommige maanden. Ben je bereid om over te stappen, kun je met een beetje geluk tickets vinden vanaf €600. Die doen er wel wat langer over, minstens 18 uur. Je kunt bijvoorbeeld overstappen in Noord-Amerika.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Peru

  • Probeer of er verschil in prijs zit in het vertrekken van een andere stad, bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Check ook altijd de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Hou de KLM werelddeal weken in de gaten en Lufthansa heeft soms goede aanbiedingen.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.

Vliegen vanuit Zuid-Amerika

Peru valt goed te combineren met andere landen tijdens een reis door Zuid-Amerika. De vluchten vliegen meestal op Lima of Cusco. Vanaf hoofdstad Quito in Ecuador is het bijvoorbeeld 2 uur naar Lima (met LAN Airlines of Copa Airlines) en vanaf La Paz in Bolivia een uur naar Cuzco (met bijvoorbeeld Amazonas of Peruvian); dit zijn rechtstreekse vluchten. Let op: vluchten binnen Zuid-Amerika zijn meestal vrij prijzig, er is hier (nog) geen echte budget airline zoals een Air Asia dat in Azië bijvoorbeeld is. Hou rekening met prijzen van €150 tot €500.

Binnenlandse vluchten Peru

Vanwege de grootte van het land zijn er enkele binnenlandse vluchten beschikbaar. De drie grootste en belangrijkste luchthavens zijn die van Lima, Cusco en Arequipa. Tussen deze steden wordt gevolgen door LAN en de nationale maatschappij Peruvian Airlines. Enkeltjes tussen Lima, Cusco en Arequipa kosten je zo’n €130 tot €150.

Lima Jorge Chavez International airport

De internationale luchthaven ligt 11 km buiten het historische centrum van Lima en 17 km van Miraflores. Het wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Cusco Alejandro Velasco Astete International Airport

De internationale luchthaven van Cusco ligt net buiten het centrum. Het wordt ook voor zowel binnenlandse als internationale vluchten naar vooral Bolivia gebruikt.

Arequipa Rodriguez Ballón International Airport

Dit vliegveld ligt ook net buiten het centrum van Arequipa en wordt voor binnenlandse en buitenlandse vluchten naar Bolivia gebruikt.

Vliegtickets naar Peru boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Peru boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Peru niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Peru vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Peru via:

Bezienswaardigheden Peru

Alle bezienswaardigheden in Peru

Vliegtickets naar Peru


Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

Djoser
1. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek websiteBekijk Peru rondreizen
Vanaf €673 incl. vliegticket

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 479

Volg ons op Facebook