27 Vakantiedagen

Regen, whisky, doedelzakken en kilts-met-niets-eronder. Oh ja, en het monster van Lochness. Schotland in clichés. Maar het is verbazingwekkend hoe weinig mensen weten hoe mooi het land eigenlijk écht is. Sowieso al zijn Schotten het vriendelijkste volk van Europa. Maar ook die ruige kústen, de fabelachtige highlands, die ruigheid en verlatenheid, de gezelligheid in de pubs en de prachtige historische binnenstad van Edingburgh; een roadtrip door Schotland is gewéldig! Enige minpunt: het totaal onvoorspelbare maar vaak regenachtige klimaat.

Highlights & mooiste plekken Schotland

Schotland ligt in het noorden van het Verenigd Koninkrijk en beschikt naast de Schotse Hooglanden en Schotse Laaglanden over zo'n 790 eilanden.

 • De Schotse Westkust

  De Schotse Westkust

  Grillige kust vol kastelen
  4 reviews

  De grillige, diep ingesneden westelijke kust van Schotland behoort tot de mooiste landschappen van het Verenigd Koninkrijk. Voor de kust liggen er tal van eilandjes, terwijl op het vasteland bergen, rotspartijen, baaien en aantrekkelijke stranden elkaar afwisselen.

  Lees meer >

 • Top
  Edinburgh

  Edinburgh

  'Athene van het noorden'
  24 reviews

  Edinburgh is de meest bezochte stad in Schotland en met een reden: je raakt er simpelweg niet uitgekeken op de kerken, kathedralen, kastelen en parken. Ook het enorme cultuuraanbod, met als hoogtepunt de Edinburgh Festivals, lokt vele vakantiegangers naar de Schotse hoofdstad.

  Lees meer >

 • Top
  Glasgow

  Glasgow

  Culturele hart van Schotland
  9 reviews

  Glasgow is naast een belangrijke industriestad ook het culturele hart van Schotland, met indrukwekkende historische bouwwerken, beroemde musea en architecturale hoogstandjes. De meer dan 70 parken en tuinen scheppen een oase van rust in het levendige Glasgow.

  Lees meer >

 • Loch Lomond

  Loch Lomond

  Grootste meer in Schotland
  1 reviews

  Schotland: het land van whisky, kilts, hooglandrunderen en natuurlijk monster Nessie. De vele meren in Schotland, die men ‘lochs’ noemt, staan bekend om hun verbluffende schoonheid. Het grootste meer, Loch Lomond, mag je simpelweg niet missen tijdens je vakantie in Schotland.

  Lees meer >

 • Schotse eilanden

  Schotse eilanden

  Ruige landschappen & witte stranden
  2 review

  Het zijn er bijna 800, de Schotse eilanden. De beroemde witte stranden vormen een toeristische attractie op zich. De ruige natuur met een rijk dierenleven, de iconische dorpjes en de historische bezienswaardigheden maken de Schotse eilanden een topbestemming.

  Lees meer >

 • Top
  Schotse Hooglanden

  Schotse Hooglanden

  Wild, ruig, mysterieus & uitgestrekt
  2 reviews

  Wild, ruig, mysterieus, uitgestrekt, dunbevolkt, maar van een ongekende schoonheid: dit zijn enkele karaktertrekken van de Schotse Hooglanden. Welkom in de wereld van de lochs, glens, munro’s, kilts, doedelzakken en whisky.

  Lees meer >

 • Schotse Laaglanden

  Schotse Laaglanden

  Beboste heuvels en uitgestrekte valleien
  1 reviews

  Een gebied zonder hoge bergen, maar daarom niet minder mooi: de Schotse Laaglanden. Een landschap met beboste heuvels, uitgestrekte meren en schilderachtige valleien. De streek staat vol met historische kastelen en culturele bezienswaardigheden.

  Lees meer >

Rondreizen naar Schotland

Top 3 Schotland specialisten

Voigt Travel

Voigt Travel

Specialist in Schotland flydrives, camperreizen én rondreizen met eigen auto. Of stel er zelf je Schotland-reis op maat samen!
Bezoek website


House of Britain

House of Britain

Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI is de grootste reisorganisatie van Nederland en heeft van oudsher een flink Schotland aanbod, met zowel individuele autorondreizen en groepsreizen als Edingburg citytrips!
Bezoek website


Meer Schotland reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
SNP
Booking.com
Belvilla
SRC Reizen
ANWB
Sawadee
Eurocampings
Djoser
Hotels Schotland

Hotels in Schotland

Vergelijk hier alle hotels in Schotland

Bekijk hotels

Meer over hotels in Schotland