27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Schotland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Schotland via:

Schotland is met regelmatige vluchten verbonden met de rest van Europa. De belangrijkste aanvlieghaven is die van Edinburgh (Edinburgh Airport). Het centrum van Edinburgh ligt hemelsbreed zo’n 10 km ten oosten van de luchthaven. Dagelijks vliegt KLM vier keer per dag vanaf Schiphol naar Edinburgh. Ook easyJet vliegt op deze route, maar maximaal 2 keer per dag. Vluchten duren ongeveer anderhalf uur. Andere belangrijke vliegvelden met internationale vluchten zijn die van Glasgow en Aberdeen (in de Schotse Laaglanden). KLM vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar alle genoemde vliegvelden, waarbij vluchten op Edinburgh met een vanaf-prijs van ca. €100 het voordeligst zijn. Andere luchtvaartmaatschappijen die naar Edinburgh vliegen zijn o.a. Brussels Airlines, Eurowings, easyJet en Ryanair

Sommige Schotse eilanden hebben een lokale luchthaven waar chartervluchten van het vasteland van Schotland en verder worden bediend.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Schotland

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren. Doordeweeks vliegen is altijd goedkoper dan in het weekend.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger kan maken.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Edinburgh is de belangrijkste luchthaven van Schotland, daarnaast zijn er nog een aantal grotere airports. Wij hebben de belangrijkste internationale luchthavens op een rij gezet.

Edinburgh Airport

De luchthaven van Edinburgh ligt zo’n 13 kilometer ten westen van de stad en is de belangrijkste airport voor internationale connecties. Met de auto doe je er ongeveer 20 minuten over om in het centrum van de stad te komen.

Glasgow Airport

Glasgow Airport ligt ten westen van Glasgow, dicht bij de plaats Paisley, op zo’n 16 kilometer van de stad zelf. Met de auto doe je er zo’n 20 minuten over om in het centrum van Glasgow te komen.

Aberdeen Airport

Aberdeen Airport ligt ten noordwesten van de stad in de ‘suburb’ Dyce. Aberdeen Airport is het op twee na grootste vliegveld van Schotland en bestaat uit een grote terminal voor passagiersvluchten. Daarnaast staat de luchthaven bekend als één van de drukste heliports in de wereld. Je ziet hier dan ook voortdurend helikopters opstijgen en landen, die meestal de boorplatformen in de Noordzee als bestemming hebben.

Vliegtickets naar Schotland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Schotland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Schotland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Schotland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Schotland via:

Bezienswaardigheden Schotland

Alle bezienswaardigheden in Schotland

Vliegtickets Schotland


Hotels in Schotland zoeken

Hotels in Schotland zoeken

Boek je rondreis naar Schotland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
3. De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek websiteBekijk Schotland rondreizen
Vanaf €841 incl. vliegticket

Vliegtickets Schotland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Schotland
V.a. 34

Volg ons op Facebook