27 Vakantiedagen

Overnachten in Schotland – soorten accommodaties

Schotland biedt vele mogelijkheden tot overnachten: van budgetvriendelijke kampeerterreinen en hostels tot exclusieve zelfcatering voor grote groepen, of stijlvolle hotels in de stadscentra.

Budget accommodaties (€10 – €40)

De goedkoopste manier van overnachten is kamperen. Schotland biedt enorm veel campingplaatsen in alle soorten en maten en kamperen in Schotland is ook bijzonder geschikt voor een familievakantie.Een plek op één van de vele campings kost je tussen de €10 en €25 per nacht. Als er geen goede campings beschikbaar zijn in een gebied, dan is wildkamperen in Schotland onder voorwaarden ook toegestaan. In de steden kun je goedkoop overnachten in hostels. Een bed op een slaapzaal kost gemiddeld tussen de €15 en €40 per nacht.

Bekijk alle budget accommodaties in Schotland.

Middenklasse accommodaties (€40 – €80)

In bijna alle plaatsen vind je bed and breakfasts (B&B’s) of herbergen voor een redelijke prijs. Veel pensions worden door families gerund en bieden knusse overnachtingsmogelijkheden. Veel VVV’s in populaire regio’s kunnen je ook helpen aan privé adresjes waar je kunt slapen bij de lokale bevolking. Een kamer in een pension of b&b kost gemiddeld €55 per nacht. Daarnaast kun je toeristische gebieden cottages huren. De prijzen van deze huizen zijn vaak per week en variëren (afhankelijk van de kwaliteit) tussen de €200 en €1500. Hotels in Schotland behoren vaak tot ketens en zijn dus allemaal min of meer hetzelfde.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Schotland.

Luxe accommodaties (€80 en hoger)

Houd je van luxe, dan kun je in Schotland overnachten in grootse hotels in de stadscentra, weelderige landhuizen, indrukwekkende kastelen en de meest exclusieve eigendommen.

Bekijk alle luxe accommodaties in Schotland.

Hotels in Schotland zoeken

Hotels in Schotland zoeken

Boek je rondreis naar Schotland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
3. De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek websiteBekijk Schotland rondreizen
Vanaf €841 incl. vliegticket

Vliegtickets Schotland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Schotland
V.a. 34