27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Zwitserland: vliegroutes, airlines & tips

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zwitserland via:

Vanuit Nederland is het al vlug zo’n 800 kilometer rijden naar Centraal-Zwitserland. Met het vliegtuig ben je er in anderhalf uur. Zwitserland is geen groot land, maar telt toch 3 internationale luchthavens: die van Zürich, Genève en Basel-Mulhouse-Freiburg.

Zwitserlands grootste luchtvaartmaatschappij is Swiss International Air Lines, kortweg Swiss. Deze maatschappij werd opgericht in 2001 na het faillissement van Swissair. Alle aandelen van Swiss kwamen in 2007 in handen van het Duitse Lufthansa. Swiss blijft echter een onafhankelijke luchtvaartmaatschappij met hoofdzetel in Zürich.

De luchthaven van Zürich

Zürich beschikt over de grootste luchthaven in Zwitserland, gelegen ten noorden van de stad nabij het plaatsje Kloten. In 2017 kreeg de Zürichse luchthaven meer dan 29 miljoen passagiers te verwerken. De afstand tot het centrum van Zürich bedraagt zo’n 12 kilometer. Met de auto doe je er ca. 17 minuten over om het centrum te bereiken. De luchthaven beschikt over een eigen treinstation, waar je een gewone trein of S-Bahntrein neemt naar het centraal station in Zürich. De trein doet er ongeveer 11 minuten over. Huur je liever een auto, dan kun je terecht bij een negental autoverhuurbedrijven.

De luchthaven van Genève

Genève Airport ligt ten noordwesten van de stad, vlak naast de grens met Frankrijk, op een zestal kilometer van het centrum van Genève. De luchthaven bestaat uit een Zwitserse en een Franse sector, maar ligt volledig op Zwitsers grondgebied. Een autoritje naar het centrum duurt een kwartier. Het centrum is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een gewone bus en een trolleybus rijden om de 10 minuten naar de stad. Vijf keer per uur vertrekt er een trein naar het centraal station van Genève. Zowel in de Zwitserse als de Franse sector vind je diverse autoverhuurbedrijven.

De luchthaven van Basel

De luchthaven van Basel is uniek, omdat ze als enige luchthaven in de wereld wordt beheerd door twee landen: Zwitserland en Frankrijk. De luchthaven is ook van belang voor Zuidwest-Duitsland. De officiële naam van het vliegveld is daarom Basel Mulhouse Freiburg Airport. De luchthaven ligt op Frans grondgebied, vlak bij de Zwitserse en Duitse grens. Het centrum van Bazel bevindt zich op 6 kilometer afstand, waar je met de auto ca. 12 minuten over doet. Om de 10 minuten rijdt er een bus naar het centraal station van Bazel; de busrit duurt zo’n 17 minuten. Een zestal bekende autoverhuurbedrijven bezitten kantoren in zowel de Zwitserse als de Franse sector. Ook de parkeerplaatsen rond de luchthaven zijn verdeeld over Franse en Zwitserse parkeerterreinen.

Vliegen vanuit Nederland naar Zwitserland

KLM voert dagelijks rechtstreekse vluchten uit vanaf Amsterdam (Schiphol) naar Zürich, Genève en Basel.

Op bepaalde dagen van de week vlieg je rechtstreeks naar Zürich met Transavia, dat deel uitmaakt van de Air France-KLM-groep. In het wintersportseizoen voert Transavia op bepaalde dagen rechtstreekse vluchten uit van Rotterdam naar Genève.

Lagekostenmaatschappij EasyJet vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Genève en Bazel. Op bepaalde dagen vliegt EasyJet ook rechtstreeks naar Zürich. rdam naar Basel.

Air France voert vrijwel elke dag rechtstreekse vluchten uit van Amsterdam naar Basel.

De Zwitserse maatschappij Swiss vliegt elke dag direct van Amsterdam naar Zürich. Vanaf Zürich vlieg je met Swiss ook naar andere bestemmingen in Zwitserland.

Vliegen vanuit België naar Zwitserland

Vrijwel elke dag vliegt Swiss rechtstreeks van Brussel (Zaventem) naar Zürich, Genève en Basel.

Ook Brussels Airlines voert dagelijks naar deze drie Zwitserse steden directe vluchten uit.

EasyJet vliegt op bepaalde dagen vanuit Brussel direct naar Bazel en dagelijks van Brussel naar Genève.

Vliegtickets naar Zwitserland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Zwitserland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar zwitserland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Zwitserland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zwitserland via:

Bezienswaardigheden Zwitserland

Alle bezienswaardigheden in Zwitserland

Vlieg- en treintickets Zwitserland


Hotels in Zwitserland zoeken

Hotels in Zwitserland zoeken

Boek je rondreis naar Zwitserland

TUI
1. TUI

Grootste 'allround' Zwitserland aanbod.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
2. De Jong Intra

Hotels, autoreizen & wintersportvakanties.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Campings & rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Zwitserland aanbiedingen
Vanaf €591 incl. vliegticket

Vliegtickets Zwitserland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zwitserland
V.a. 57

Volg ons op Facebook