27 Vakantiedagen

Reizen binnen Bolivia – openbaar vervoer & transport

Bolivia beschikt over een redelijk goed wegennetwerk tussen de meeste steden. Het is dan ook best goed bereisbaar, maar wees voorbereid op een stukje avontuur (zeker in het regenseizoen) en lange busritten.

Bussen

Hobbels, bobbels en wegblokkades door stakingen: het bus vervoer in Bolivia is een avontuur op zich. De bussen zijn er in alle soorten en maten, maar echt comfortabel zijn ze nooit. Wel goedkoop, en vaak de enige optie. Ga uit van maximaal €3 à €4 per vijf uur reizen. Enkele reistijden ter voorbeeld: La Paz – Copacabana 3,5uur, La Paz – Uyuni 12 uur, Uyuni – Potosi 6 à 7 uur, Potosi – Sucre 3 uur, Sucre – La Paz 12 uur, Sucre – Santa Cruz 14 uur.

La Paz

Bus in La Paz.

Vliegen

Als je het geld er voor (over) hebt, zijn binnenlandse vluchten een uitkomst. Boliviaanse maatschappijen als Aerosur, BoA en TAM bieden redelijk betaalbare vluchten aan tussen de grotere steden La Paz, Sucre, Santa Cruz en Cochabamba. Aerocon en Amaszonas vliegen op de moeilijk bereikbare junglestadjes.

Treinen

Het treinnetwerk in Bolivia is beperkt. Afgezien van enkele routes naar de grensgebieden is alleen de fraaie Andesroute tussen Oruro en Uyuni interessant, deze rit duurt ongeveer 7 uur. Vanaf Santa Cruz gaat er een trein naar Brazilië.

Auto & motor

Veel mensen vinden het niet prettig om te rijden in Bolivia, omdat het niet overal duidelijk is hoe je moet rijden en omdat sommige wegen niet heel goed zijn. Het is echter wel mogelijk om met een huurauto zelfstandig door Bolivia te reizen.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen de steden bestaat voornamelijk uit taxi’s en kleine minivans. Taxi’s rijden over het algemeen niet op meter en kosten ongeveer een euro voor een kort ritje in het centrum, de minivans zijn het goedkoopst en kosten ongeveer 20 cent per rit. Gezellig tussen de locals! Tussen steden is het ook mogelijk om comfortabel per privé-taxi te reizen. Een reis van zo’n 3 uur kost dan ongeveer €20.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen door Bolivia, in combinatie met Peru, Argentinië, Chili en Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Baobab
Baobab

O.a. overland-avontuur in een internationale groep!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Bolivia rondreizen
Vanaf €3131 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 795