Het Chobe National Park is met een oppervlakte van 10.566 km2 het tweede grootste wildreservaat van Botswana. Chobe National Park is vernoemd naar de Chobe Rivier en staat vooral bekend om zijn grote kuddes olifanten.

Reizigers over Chobe National Park

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Chobe National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 16 Chobe National Park reiservaringen

Natuur in Chobe National Park

De natuur in het Chobe National Park is erg divers. Het noordoosten van het park wordt getekend door teakbossen die in het noorden overgaan in groene graslanden. In het zuiden droogt het gebied uit tot savanne en het noordwesten bestaat uit drassige moerassen. Aan de noordkant van park stroomt de Chobe Rivier, die zich in het dorpje Kasane samenvoegt met de Zambezi Rivier. De oorspronkelijke bewoners van het Chobe gebied waren de San Bosjesmannen. Hun rotstekeningen zijn nog steeds in het nationale park te zien.

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830

Overnachten in Kasane

Vergelijk alle hotels in Kasane
Bekijk hotels

Verscheidenheid aan wild

Chobe National Park

Een kudde olifanten in het Chobe National Park.

Door de verschillende ecosystemen is Chobe National Park het leefgebied van een grote verscheidenheid aan wild. In één dag is het mogelijk om de gehele ‘Big Five’ te zien: de olifant, de buffel, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Doordat de Chobe Rivier geliefd is bij olifanten als drinkplaats telt het park naar schattingen ongeveer 120.000 olifanten. Dit biedt een grote kans om immense kuddes te spotten. Naast de Big Five leven er ook giraffes, krokodillen, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s en veel verschillende soorten antilopen. Dit is nog maar een greep uit al het wild dat in het park huist. Ook zijn er ruim 400 verschillende vogelsoorten te zien.

Chobe National Park
Chobe National Park

Op safari in Chobe National Park

Het park is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Voor mensen die graag zelfstandig reizen is het mogelijk om in een 4WD een self drive safari te doen. In het Chobe National Park zijn er wel verzwarende omstandigheden die het rijden lastiger kunnen maken, namelijk het diepe zand of, in de regenperiode, het vele water. De voordelen van een self drive safari zijn dat je zelf de route kunt bepalen en hoe je je tijd spendeert. Voor wie in tijdnood komt en niet voor zonsondergang terug bij zijn kamp of lodge denkt te zijn, is het mogelijk om gebruik te maken van de geasfalteerde weg die dwars door het park loopt.

Chobe National Park

River de Chobe.

Het is ook mogelijk om op safari te gaan met een ranger in een open 4WD. De ranger, die bekend is met het park en de wilde dieren, spoort het wild op en vertelt over de natuur en de dieren. Naast jeepsafari’s kun je ook met de boot op safari. De boten varen tegen zonsondergang over de Chobe waar talloze olifanten zwemmen en eten. Behalve olifanten zijn er ook nijlpaarden en krokodillen, diverse antilopen, buffels, leeuwen en vogels te zien.

Accommodaties en faciliteiten

In het Chobe National Park zijn drie campsites opgezet, namelijk Ihaha aan de Chobe Rivier, Savuti waar veel bull olifanten, leeuwen en hyena’s komen en Liyanti in het noordwesten. Het is noodzakelijk om vooraf een plek op één van de campsites te reserveren. Naast campsites is er één lodge binnen het park, namelijk de vijfsterren Chobe Game Lodge (te boeken bij o.a. Tenzing Travel). Deze lodge heeft 42 kamers met elk uitzicht op de rivier en is van alle luxe voorzien. In de omgeving van het Chobe National Park bevinden zich diverse accommodaties en faciliteiten, vooral bij Kasane. Van luxe safari lodges met spa’s tot aan tented camps.

Chobe National Park – hoe kom je er?

Er is één toegangspoort die leidt naar het Chobe National Park. Dit is de Sidudu Gate aan de noordzijde van het park. De toegangspoort is in ongeveer 40 minuten makkelijk te bereiken vanuit het dorpje Kasane. Tussen Kasane en het park zijn geen hekken, wat betekent dat het wild zelfs door het dorpje heen kan lopen.

Top 3 Botswana specialisten

Djoser
Djoser

Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kampeerreizen in groepsvorm of privé en luxe reizen op maat.
Bezoek website

Botswana Online
Botswana Online

Zelf je Botswana en/of Namibië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Klimaat en beste reistijd Chobe National Park

Het Chobe National Park in Botswana heeft een subtropisch klimaat. In de zomer variëren de temperaturen van 36 graden overdag tot 15 graden ’s nachts. In de winter varieert het van 30 graden overdag tot 5 graden ’s nachts. In het Chobe National Park verschilt het klimaat ietwat per regio. De temperatuur kan af en toe tot onder het vriespunt komen en er valt per regio een verschillend aantal millimeter aan regen.

Voor de safariliefhebber is het aan te raden om tussen april en oktober naar Chobe National Park af te reizen. In deze periode is het warm en droog, waardoor het wild zich rondom het water concentreert. Dat maakt het makkelijker om ze te spotten. Voor de vogelliefhebber zijn de maanden november tot maart de meest gunstige om naar het nationale park af te reizen. In dit seizoen valt er veel regen, waardoor alle bomen en planten weer in bloei gaan staan. Dit wordt daarom ook wel het groene seizoen genoemd. De wegen veranderen in het groene seizoen in modderpoelen en zijn daardoor minder begaanbaar.

Botswana rondreis aanbiedingen

16 Chobe National Park reiservaringen en tips • 25 landen bezocht
  66 reviews
  17 waarderingen

  “De beste plek om dieren te spotten”

  Geplaatst 14-01-2017

  Heel mooi park, zowel over de weg als op het water dieren te spotten. Aller eerst hebben wij een jeep safari door het park gemaakt, we hebben toen het geluk gehad om op een paar meter afstand een aantal leeuwen te zien. De gids weet precies waar hij moet zijn en wijst alles aan wat hij ziet. Hierna hebben we een sunset cruise gemaakt door het park, er staan honderden olifanten op de oevers, en ook zien we nog een paar olifanten de rivier over snorkelen. Een leuk gezicht die slurven boven het water uit. Onder het genot van een drankje genieten we van de zonsondergang en de dieren geluiden. Wat een rust. Prachtige natuur in dit park, ook veel klein wild te spotten, wederom weer prachtige vogels gezien. De wegen in het park zijn slecht, je mag hier niet zelf rijden. Je gaat met een jeep van het park naar binnen, helemaal niet erg, daar het op veel stukken erg bebost is en de " wegen" zijn slecht. Wanneer je in Botswana bent, 1 van de hoogtepunten dus zeker bezoeken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 38 landen bezocht
  8 reviews
  2 waarderingen

  “Disney in reallife!”

  Geplaatst 31-01-2016

  Ken je de Disneyfilm 'The Lion King'? De scene waarin alle dieren naar het leeuwenwelpje komen kijken? Dat uitzicht krijg je bij het Chobe National Park -vooral als je de rivier nadert. Je komt ogen tekort! Tientallen olifanten, jong en oud, zebra's en buffels grazend in enorme kuddes, krokodillen en nijlpaarden dobberend in het water... en tussen alle beesten spelen apen en fladderen vogels. Absoluut een aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  10 reviews
  2 waarderingen

  “Overvloed aan dieren”

  Geplaatst 08-12-2015

  Na een rondreis van 4 weken door de wildernis van Namibië en Botswana hadden wij de big 5 nog niet mogen afstrepen. We hadden genoten van gigantische kuddes olifanten in Savuti National Park, luipaard, leeuwen met welpjes in Moremi, neushoorns in Namibië, maar die buffel hadden we nog niet gezien. We gingen dan ook met veel hoop en onze verrekijkers op weg naar Chobe National Park. Die verrekijkers hadden we echter helemaal niet nodig. Een overvloed aan dieren; buffels, olifanten, zebra's, nijlpaarden, krokodillen, grote leguanen, alles wat je maar kunt verwachten. Vooral een boottocht over de Zambezi rivier is een aanrader.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  20 reviews
  10 waarderingen

  “Fantastisch om wildlife te spotten”

  Geplaatst 06-12-2015

  Wat een fantastisch natuurpark is Chobe. Wij hebben een sunset safari cruise gemaakt op de Chobe River. Hier kwam je op een paar meter afstand van kuddes olifanten, koedoes, bavianen, buffels, impala's, krokodillen en nijlpaarden. Ook hebben we in het National Park een morning game drive gedaan. Chobe staat bekend om de grote populatie olifanten en heeft zijn naam zeker waar gemaakt. Ook in het park hebben we de mooiste dieren gezien in hun natuurlijke leefomgeving. Leeuwen, buffels, giraffen, jakhalzen en een olifant die even aan ons voortuig kwam snuffelen. Als je naar Botswana gaat, moet je absoluut Chobe National Park bezoeken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  18 reviews
  6 waarderingen

  “Net als in de film!”

  Geplaatst 04-12-2015

  De river cruise is een echte aanrader. Bij zonsondergang stap je in een boot en vaar je over de river de Chobe langs de waterkant. En wat je dan, onder het genot van een heerlijk drankje (want gekoeld drinken is aan boord!) te zien krijgt, is onbeschrijflijk. Overal waar je keek, zag je kuddes olifanten, giraffen, buffels en in het water veel nijlpaarden. Je kunt zo heel veel mooie foto's maken en vooral ook zelf genieten van de mooie plaatjes die aan je voorbij gaan! Een aanrader!!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  2 reviews
  0 waarderingen

  “Boottocht op de Chobe”

  Geplaatst 01-12-2015

  Ik heb een boottocht gemaakt op de Chobe River tegen zonsondergang. Kuddes olifanten zijn op zoek naar eten en verkoeling, buffels staan langs de kant water te drinken en nijlpaarden observeren je vanuit het water. Je komt ontzettend dichtbij de dieren en kunt mooie foto's maken. Aan boord is zelfs een koelbox aanwezig, dus je kunt je wijntje of je biertje lekker koud zetten. Aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Chobe National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Chobe National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Botswana specialisten

Djoser

Djoser

Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Botswana reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Verre budgetreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen zuidelijk Afrika.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Privé safari’s.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel en groeps.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Privé-safari's op maat.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Botswana

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Vliegtickets naar Botswana


Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

Djoser
1. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk 35 Botswana rondreizen
Vanaf €2399 incl. vliegticket

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830