In Havana geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 39 Havana reiservaringen

Havana

Hoofdstad en logisch startpunt van een reis door Cuba is Havana. In ‘La Habana Vieja’, de oude binnenstad, waan je je in de jaren ’50: klassieke Chevrolets en Cadillacs en paard-en-wagens rijden door de nauwe straten met de kleurrijkste koloniale panden, fraai gerestaureerd of juist vervallen. Het zwoele karakter en straatleven van Havana ervaar je vooral te voet. Struin door de achterafstraatjes en maak praatjes met de locals.

Vliegtickets Havana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Havana
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba

Overnachten in Havana

Vergelijk alle hotels in Havana
Bekijk hotels

Geschiedenis Havana

Havana werd in de 16e eeuw gesticht en is in de loop der geschiedenis meerdere malen geplunderd en platgebrand. Ondanks dat zijn de oude gebouwen en monumenten van de stad bewaard gebleven. Je vindt er volop sporen van revolutie, de beroemde Che Guevara en het communistische bewind van Fidel Castro. Cuba verandert en moderniseert. Het maakt het daarom bijzonder juist nu een bezoek aan Havana te brengen, nu de oldtimers nog rijden!

De hoogtepunten van Havana

In Havana zie je ze overal: oldtimers.

Er zijn diverse mogelijkheden om de stad te ontdekken. Uitgebreide stadstours voeren je langs de hoogtepunten van Havana, maar de stad is ook goed op eigen gelegenheid te verkennen. Sigaren, rum en oude auto’s is waar Cuba bekend om staat. In Havana begrijp je waarom, wanneer je een tour door de stad maakt in een oldtimer. Tijdens deze tocht kun je een bezoek brengen aan een van de sigarenfabrieken, bijvoorbeeld de fabriek Partagás, waar je kunt zijn hoe sigaren met de hand worden gemaakt. Ontdek de geschiedenis van de beroemde rum in museum Havana Club.

Muziek in Havana

Muziek is overal te vinden in Havana.

Havana is prachtig gelegen aan zee. Hoewel er in de stad genoeg te zien en te beleven valt is met name ook het uitzicht op de stad vanaf een van de oude vestingwerken aan de overkant van de baai van Havana erg bijzonder. De variërende architectuur – van 16e eeuwse nostalgische bouwwerken tot moderne wolkenkrabbers – is vanaf hier goed te bewonderen.

Het centrum van Havana & de Malecón

Het ‘Plaza de la Catedral’ in het oude Havana

Het ‘Plaza de la Catedral’ in het oude Havana.

In het oude centrum van Havana kun je uren rondslenteren. Sla tijdens deze wandeling zeker het schitterende plein ‘Plaza de la Catedral’ en de hier gelegen 18e eeuwse Kathedraal niet over. Bekijk ook het Capitolo, geïnspireerd op het Capitool in Washington, het Gran Teatro de La Habana, een de grootste theaters ter wereld, en het fascinerende Museo de la Revolución. Bezoek als je moe wordt rum- en cocktailbars zoals Bodeguita del Medio en La Floridita, waar Ernest Hemingway zijn mojito’s en cuba libre’s dronk. Of rust uit op een van de mooie pleinen of parken. Als de zon ondergaat is de Malecón, de zeeboulevard, de plek om te zijn. Vooral ’s weekends verzamelen de locals zich op deze karakteristieke boulevard, aan de rand van de oude stad. Neem een fles rum mee en je hebt in no time aanspraak.

Havana
Het Capitolo

Straatleven voor het Capitolo.

Plaza de la Revolución

Op het plein van de revolutie hield voormalig heerser Fidel Castro zijn speeches. Midden op het plein staat het 109 meter hoge gedenkteken van nationale held José Martí, hij was één van de leiders tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. De toren biedt vanaf de top een indrukwekkend uitzicht over de stad en de enorme afbeelding van de beroemde Che Guevara op het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Malecón boulevard

Locals relaxen ’s avonds aan de Malecón boulevard aan zee.

Overnachten – het meest bijzonder in een casa particular

Een dag is te kort om alles te kunnen beleven wat Havana te bieden heeft. Overnachten kan in een hotel (vanaf €40 p.n.). Veel leuker is echter slapen bij de mensen thuis in een casa particular (vanaf €20 p.n.). Je regelt dit verblijf ter plekke en krijgt op die manier veel mee van de Cubaanse gastvrijheid en cultuur.

Slapen in casas particulares doe je o.a. met deze Cuba-rondreis van Riksja Cuba, deze van Sawadee of deze van Koning Aap.

Eten en uitgaan in Havana

Uitgaan in Havana

Bodeguita del Medio cocktailbar.

Naast slapen kun je ook eten bij de mensen thuis in zogeheten ‘paladres’. Je bent hierbij verzekerd van een verrassend en goed betaalbaar maal. Voorbeelden van bijzondere paladres zijn La Galería, La Fontana Habana en San Cristóbal. Omdat de restaurants in Cuba nog veelal eigendom zijn van de staat vind je hierbij minder variatie en ook de prijs is aanzienlijk hoger.

Cubanen houden wel van een feestje. Het zal je daarom niet verbazen dat er in Havana genoeg uitgaansgelegenheden zijn. In het oude centrum vind je talloze cocktail- en salsabarretjes. Voor de (salsa)clubs moet je in de moderne wijk Vedado zijn. Voor later avondvertier bezoek je de cabaretshow in de beroemde Tropicana Club.

Havana

Reizen van en naar Havana

Havana heeft een eigen luchthaven en is daarom gemakkelijk per vliegtuig te bereiken: direct vanaf €850 (met KLM) of indirect vanaf zo’n €665, zoek hier op Cheaptickets.nl. Daarnaast kun je Havana uiteraard bereiken vanuit de rest van Cuba per bus (bijvoorbeeld Viazul, van te voren tickets reserveren wordt aangeraden), per trein of per auto. Huurprijzen van auto’s liggen echter hoog en de wegen zijn slecht. Voor de low-budget en avontuurlijke reiziger: liften is in Cuba zeer gebruikelijk.

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Havana

Je kunt Havana het hele jaar door bezoeken. De beste tijd om Havana te bezoeken is echter in de maanden november tot en met april, hiermee vermijd je de hoge luchtvochtigheid in het orkaanseizoen.

Reisinspiratie

Alle Cuba artikelen

Cuba rondreis aanbiedingen

39 Havana reiservaringen en tips • 29 landen bezocht
  39 reviews
  14 waarderingen

  “Tegenvallend Havana”

  Geplaatst 16-11-2017

  Havana is een bijzondere stad. Aan de ene kant zijn er veel mooie koloniale gebouwen (waarvan een groot deel opgeknapt moet worden), maar aan de andere kant is er overduidelijk grote stadsproblematiek. In Havana was de stad minder schoon/fris dan andere delen van het land. Daarnaast was de armoede ook overduidelijk te zien (dit in vergelijking met Varadero, Trinidad, Santa Clara). Verder was het eten ook tegenvallend en meer gericht op winst, dan op mensen lekker te laten eten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  27 reviews
  12 waarderingen

  “Terug in de tijd”

  Geplaatst 15-11-2017

  Havana is een prachtige stad. Je kunt eigenlijk bijna alles wel lopen hoewel dit met de hitte soms best een klus is. Maar ik kan het iedereen aanraden omdat je dan alle prachtige straten van Havana op je gemak kunt aanschouwen. Het is echt alsof je jaren terug in de tijd gaat de gebouwen zijn ontzettend mooi en koloniaal. Sommige zijn goed onderhouden en andere lijken haast uit elkaar te vallen, dit contrast is heel bijzonder en ook wel schrijnend. Overal rijden oldtimers die ook weer onwijs goed zijn onderhouden en dit doet wel goed voor het sfeertje. Cubanen zijn heel erg vriendelijk maar ze slaan graag een slaatje uit de toeristen. De hop on hop of vonden wij meer een hoteltour dan echt bezienswaardigheden bekijken. Een kijkje nemen op de malecon is leuk maar er is hier eigenlijk maar weinig te doen overdag.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 reviews
  3 waarderingen

  “Terug in de tijd”

  Geplaatst 11-11-2017

  Wanneer je in Havana loopt hebt je het gevoel even terug in de tijd te zijn. Ik zou je aan willen raden niet op de bonnefooi naar Havana te gaan, maar je verblijf echt van te voren al te regelen. Je hebt ook geen tot slecht internet, dat maakt het lastig om ad hoc iets te boeken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  4 waarderingen

  “Rum, sigaren, historische gebouwen en oude auto's ”

  Geplaatst 10-11-2017

  Havana is een geweldige stad om te bezoeken. Als je hier niet veel tijd hebt is de hop-on hop-off bus een uitkomst. Je komt langs de verschillende bezienswaardigheden, kunt even uitstappen en vervolgens op de volgende weer instappen. Erg mooi in het centrum is de combinatie van historische gebouwen en de oude auto's die er rondrijden. Ik kwam zelfs een heel oude Nederlandse bus tegen waar Hardinxveld-Giessendam op stond.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 55 landen bezocht
  40 reviews
  10 waarderingen

  “Geweldig precies wat je verwacht”

  Geplaatst 06-11-2017

  Havana heeft alles wat je verwacht als je aan Cuba denkt. Prachtige oude gebouwen, natuurlijk de typische oude auto's en gewoon het echte Cubaanse leven. Vermijd de toeristische hotels en restaurants en loop wat buiten het centrum of ga met de boot naar het fort aan de overkant. Hier konden wij heerlijk met de locals eten en drinken. Verder zijn er natuurlijk nog tal van historische plekken te bewonderen en gelukkig is de laatste jaren veel energie gestoken in het herstellen van oude bouwwerken. Is een prima tussenstop van een dag of 2 op doorreis naar Vinales, waarvoor je tours kunt boeken in de grotere hotels.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 35 landen bezocht
  89 reviews
  81 waarderingen

  “Terug in de tijd.”

  Geplaatst 05-11-2017

  Havana is voor mij één van de mooiste steden ter wereld. Havana is een reis terug naar de jaren 50. De gebouwen, de auto's, alles ademt vervlogen tijden uit. Trek voor Havana gerust 3 of 4 dagen uit. New Havana is leuk maar Old Havana heeft echt alles. Het verleden zie je hier in elke straat. De huizen getuigen van een vervlogen "grandeur" de oude klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 of 60 geven de stad enkel meer sfeer. Ga een Mojito drinken in de Bodeguita Del Medio, de bar waar Ernest Hemingway zijn dagen doorbracht. Bezoek de Placa Indenpendencia waar Castro zijn uren lange speeches afstak. Wandel over de Malecon, de boulevard langs de zee en bekijk de Cubanen en spelende kinderen. Ga op een terras zitten en geniet van één van de vele bandjes en straatmuzikanten die dagelijks deze stad doorkruisen. Havana is nostalgie van begin tot einde en weinig andere steden ter wereld kunnen deze sfeer nog oproepen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  27 reviews
  7 waarderingen

  “Salsa barretjes!”

  Geplaatst 29-10-2017

  Havana heeft veel sfeer, maar in de avond moet je zelf de sfeer opzoeken! Vraag bij een restaurant waar de leuke, lokale feestjes plaats vinden dan kom je er vanzelf! Lekker aan de mojito en genieten! Verder overdag uiteraard een rondrit met de oldtimer maken en s'avonds de kanon schoten bijwonen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 38 landen bezocht
  37 reviews
  10 waarderingen

  “Bijzonder”

  Geplaatst 29-10-2017

  Havana heeft veel verschillende stadsdelen, waarbij met name het oude gedeelte erg mooi en bijzonder is. Er is veel te doen, maar er zijn oprecht sommige wijken waar je in de avond niet alleen rond moet lopen. Ben je daar bewust van en zoek die wijken niet op.
  Wat ik vooral bijzonder vond aan Havana is dat alles oud is, maar dan ook echt oud, de auto's, de gebouwen, alles. Ook de manier van leven is nog verouderd, geen internet, geen pinautomaten niks. Maar dat maakt het juist zo bijzonder om er te zijn.
  Wat ik erg leuk vond is naar de opera te gaan, een schitterend gebouw van buiten en binnen.
  Wandel rond in Havana, laat je verleiden door alles wat de stad te bieden heeft en waan je in andere tijden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Sigaren en rum”

  Geplaatst 26-10-2017

  Waan je in het verleden in Havana..... We zagen heel veel oude Amerikaanse auto’s, en genoten van de rum. Gebouwen zijn oud en vervalllen, maar dat heeft ook wel zijn charme. Wij bezochten Havana tijdens een groepsreis. Met onze gids hebben we een wandeling door de stad gemaakt en diversen pleinen bezocht. Ook hebben we het Capitool bezocht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Tijd voor de bulldozer”

  Geplaatst 26-10-2017

  Oud Havana, alles lijkt hier op instorten te staan, het meeste is vervallen en ziet er niet uit.
  hier mag wel eens wat gebeuren aan onderhoud of wederopbouw.
  het centrum van Havana is wel tof en de moeite waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Havana reiservaring en tips!

Ben jij in Havana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cuba specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: FOX heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cuba on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Cuba met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

Riksja Cuba
Riksja Cuba

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

Rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strandvakanties & rondreizen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cuba

Alle bezienswaardigheden in Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Meer over vliegen naar Cuba

Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek websiteBekijk 200 Cuba rondreizen
Vanaf €485 incl. vliegticket

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 665 Meer over vliegen naar Cuba