27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 21 november 2023

Mysterieus en overweldigend. Het zien van het noorderlicht, ofwel Aurora Borealis, is een once-in-a-lifetime ervaring. In Nederland kun je het noorderlicht maar sporadisch waarnemen, op naar het noorden dus! Dit zijn de 5 beste bestemmingen om het noorderlicht te zien.

1. Lapland

Vooral Fins Lapland is een geweldige bestemming om het noorderlicht te zien. Het witte landschap is sprookjesachtig mooi. Er worden speciale noorderlicht excursies met sneeuwscooters gehouden, ook kun je bij Levi en Kakslauttanen in een glazen iglo overnachten. Zo heb je ’s nachts prachtig uitzicht op de sterrenhemel en met een beetje geluk ook op het noorderlicht! Ook vanuit het aangrenzende Zweeds Lapland is het poollicht goed waarneembaar, vooral het Abisko National Park staat hierom bekend.

Winterreizen naar Fins Lapland vind je hier bij specialist Voigt Travel (tip!), TUI, ANWB, Sawadee en/of BBI Travel.

Fins Lapland

De aurora borealis in een winterlandschap in Fins Lapland.

Het Noorderlicht boven Abisko in Zweden

Het Noorderlicht boven Abisko in Zweden.

2. Noorwegen

Ook Noorwegen is een topbestemming voor het zien van het noorderlicht. Ga naar Tromsø helemaal in het noorden van het land of bezoek de Lofoten, een eilandengroep midden in de Noorse Zee. De eilanden staan bekend om de imposante natuur met hoge bergen, diepe fjorden, de vele zeevogel kolonies én natuurlijk het noorderlicht. De Lofoten zijn het best bereikbaar vanuit Harstad-Narvik. Wil je nóg noorderlijker, ga dan naar Spitsbergen. Dit eiland ligt boven Noorwegen, dichter bij de Noordpool kun je bijna niet komen!

Bij BBI Travel vind je diverse Noorderlicht reizen met de Hurtigruten waarbij je per boot opzoek gaat naar het Noorderlicht in Noorwegen. Ook specialist Voigt Travel biedt meerdere Noorwegen zomer- en winterreizen, of kijk bij de Noorwegen reizen van TUI en ANWB. Of boek natuurlijk zelf een Vliegticket Tromso vanaf €169 (met overstap in Oslo).

Noorderlicht, Noorwegen

Aurora Borealis in Noorwegen.

3. IJsland

Het noorderlicht laat zich in IJsland maar liefst gemiddeld 100 nachten per jaar zien. Je kunt het licht overal in IJsland spotten, zelfs in de hoofdstad Reykjavík heb je vaak kans om het waar te nemen. Toch heb je in het noorden rond Myvatn nog de meeste kans. Daarnaast kun je in IJsland natuurlijk ook genieten van het betoverende landschap of een duik nemen in de vele termale baden.

Wintervakanties naar IJsland worden aangeboden door o.a. specialist Voigt Travel (tip!), ANWB en BBI Travel. Bij TUI vind je diverse individuele IJsland flydrive vakanties, ook buiten de winter. Complete IJsland-rondreizen in de winter vind je bij Sawadee of Djoser. Een losse retour naar Reykjavik boek je vanaf €121.

IJsbergen onder het Noorderlicht in IJsland

IJsbergen onder het Noorderlicht in IJsland.

Skogafoss waterval, IJsland

Aurora polaris boven de Skogafoss waterval in IJsland.

4. Groenland

Wil je meer avontuur? Ga dan naar Groenland! Via Kopenhagen vlieg je naar Kangerlussuaq of de hoofdstad Nuuk, vanuit IJsland kun je vliegen op Kulusuk. Vanwege het stabiele klimaat op Groenland is de kans heel groot om het noorderlicht te zien. Daarnaast kun je overdag genieten van het bijzondere ijslandschap tijdens bijvoorbeeld een hondensledetocht.

Het Noorderlicht in Groenland zien kun je doen met deze Groenland & Poolrondreizen van Sawadee en/of deze IJsland & Groenland combi-winterreizen van Voigt

Noorderlicht

5. Canada

Een noorderlicht tour is een geweldig onderdeel van een reis door Canada. Een mooie plek is Yellowknife in de provincie Northwest Territories. Dit is een stadje waar veel eskimo’s wonen. Overdag kun je je hier vermaken met wandelingen op sneeuwschoenen of een sledetocht, ’s nachts heb je grote kans om het mystieke noorderlicht te zien. Ook in andere delen van Canada is het mogelijk de Aurora Borealis te spotten, zoals bijvoorbeeld in Alberta.

O.a. ANWB Vakanties, TUI en De Jonga Intra bieden diverse rondreizen aan naar Canada. Liever een privéreis op maat? Vraag vrijblijvend een offerte aan via Tenzing Travel. Een vliegticket Vancouver boek je vanaf zo’n €635.

Saskatchewan, Canada

Noorderlicht in Saskatchewan, Canada.

Meer over het Noorderlicht lees je in onze uitgebreide Noorderlicht special.

Boek je reis naar het Noorderlicht bij


 , , , , , ,

1 reactie

  • avatar
    Stacey op 03-02-2016
    Gast

    *Inuit. Eskimo is een scheldnaam!

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)