27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Engeland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Engeland via:

Het grootste luchtvaartknooppunt in Engeland is Londen, dat zelfs 6 verschillende luchthavens telt! Ruim 175 miljoen passagiers arriveerden of vertrokken in het jaar 2018 op een Londens vliegveld. Na de Londense vliegvelden zijn vooral de internationale luchthavens van Manchester, Birmingham, Bristol en Liverpool van belang. Reizigers vanuit Nederland kiezen vooral de vliegvelden Londen Heathrow, Londen Stansted en Londen Gatwick. De laatste 2 zijn erg in trek bij budgetreizigers.

De Engelse luchthavens en vluchten vanuit Nederland

Londen Heathrow ligt ongeveer 24 kilometer ten westen van het Londense centrum. Het is de grootste luchthaven in Europa en krijgt 78 miljoen passagiers per jaar over de vloer. Op wereldniveau is het de op drie na grootste luchthaven. Heathrow is bovendien de thuisbasis van British Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Amsterdam Schiphol vertrekken dagelijks meer dan 30 vluchten naar Londen Heathrow, vooral uitgevoerd door KLM en British Airways.

De luchthaven van Londen Gatwick, met 45 miljoen passagiers in 2018, bevindt zich 45 kilometer ten zuiden van Londen-centrum. Budgetmaatschappij EasyJet en British Airways vliegen elke dag van Amsterdam naar Londen Gatwick.

Londen Stansted, op 63 kilometer van Londen-centrum, is de op 2 na grootste Londense luchthaven en mocht in 2018 rekenen op bijna 26 miljoen passagiers. Het is een hub van Ryanair, dat vanuit Eindhoven een regelmatige verbinding verzorgt. Ook Easyjet vliegt naar Londen Stansted vanaf Amsterdam.

Londen Luton ligt 50 kilometer ten noorden van Londen. Lagekostenmaatschappijen EasyJet en het Spaanse Vueling vliegen op regelmatige basis van Amsterdam naar Luton. Ook naar het kleinere Londen City Airport kun je dagelijks vanaf Amsterdam vertrekken met onder meer KLM en British Airways.

Manchester Airport ligt op 17 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad. Het is na de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick de belangrijkste luchthaven in Engeland, met zo’n 28 miljoen passagiers in 2018. Easyjet, KLM en lagekostenmaatschappij Flybe voeren vrijwel dagelijks vanaf Amsterdam vluchten uit naar Manchester.

Birmingham Airport komt qua aantal passagiers op de zesde plaats na de Londense luchthavens en Manchester Airport. Birmingham Airport kreeg in 2018 bijna 13 miljoen reizigers over de vloer. Het vliegveld ligt 10 kilometer ten zuidoosten van Birmingham-centrum. Vliegtuigmaatschappijen KLM en Flybe vliegen elke dag vanaf Amsterdam-Schiphol naar Birmingham.

Bristol International Airport verwerkte in 2018 ongeveer 8 miljoen passagiers. De luchthaven ligt in het plaatsje Lulsgate Bottom, op een 10-tal kilometer ten zuidwesten van Bristol. Vliegtuigen van Easyjet en KLM vertrekken dagelijks van Amsterdam-Schiphol naar Bristol Airport.

Ongeveer 12 kilometer ten zuidoosten van Liverpool ligt Liverpool John Lennon Airport. Deze internationale luchthaven verwerkt een 5 miljoen passagiers per jaar en is vooral populair bij lagekostenmaatschappijen. Easyjet vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Liverpool.

Vliegtickets naar Engeland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Engeland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Engeland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Engeland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Engeland via:

Bezienswaardigheden Engeland

Alle bezienswaardigheden in Engeland

Vliegtickets Engeland


Hotels in Engeland zoeken

Hotels in Engeland zoeken

Boek je rondreis naar Engeland

House of Britain
1. House of Britain

Engeland specialist.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen, familiereizen & campings.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Stedentrips & busreizen.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16

Volg ons op Facebook