27 Vakantiedagen

Engeland is sophisticated en ouderwets, maar tegelijk modern en vooruitstrevend. Van rauwe arbeiderssteden als Manchester en Leeds tot deftige historische parels als Cambridge en Oxford in Midden-Engeland; van de moderne metropool Londen tot Beatles-stad Liverpool; van het prachtige Lake District tot het legendarische Stonehenge en van gezellige badplaatsen met oude pieren tot kneuterige dorpjes met theehuizen en bloementuinen.

Highlights & mooiste plekken Engeland

Engeland omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en is onderverdeeld in 81 graafschappen.
Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste gebieden en steden van Engeland.

 • Birmingham

  Birmingham

  Bruisende stad in de Midlands
  6 reviews

  Vroeger het centrum van de Industriële Revolutie, tegenwoordig een bruisende stad met hypermoderne gebouwen, culturele evenementen, musea en tal van bezienswaardigheden. Een citytrip naar Birmingham? Absoluut de moeite waard!

  Lees meer >

 • Cornwall, Devon & Somerset

  Cornwall, Devon & Somerset

  Rustig Zuidwest-Engeland
  1 reviews

  Op vakantie naar Cornwall, Devon en/of Somerset in het zuidwesten van Engeland? In deze graafschappen heb je nog de ruimte om je af te zonderen en tot rust te komen. Vakantiegangers die even weg willen uit de drukte, vinden in het iconische landschap van Zuidwest-Engeland de ontspanning die ze zoeken. Ontdek alle bezienswaardigheden & tips!

  Lees meer >

 • Top
  Dorset, Wiltshire & Hampshire

  Dorset, Wiltshire & Hampshire

  Stonehenge en iconische kliffen
  0 reviews

  Op vakantie naar Dorset, Wiltshire en/of Hampshire in Engeland? Deze graafschappen behoorden in de 6de eeuw tot het koninkrijk Wessex. De historische bezienswaardigheden, waaronder Stonehenge en Maiden Castle zijn must-sees evenals de iconische kliffen aan de kust en de ongerepte natuurparken.

  Lees meer >

 • Kanaaleilanden

  Kanaaleilanden

  Britse traditie en Franse charme
  0 reviews

  Op vakantie naar de Britse Kanaaleilanden Guernsey en Jersey? Britse traditie en Franse charme gaan hand in hand op de Kanaaleilanden. Elke vakantieganger komt hier aan zijn trekken: de natuurliefhebber op zoek naar indrukwekkende landschappen, maar ook de cultuurliefhebber met de historische gebouwen en pittoreske stadjes.

  Lees meer >

 • Kent, Sussex & Surrey

  Kent, Sussex & Surrey

  Fraaie kustlijn en landschappen
  0 reviews

  Op vakantie naar Kent, Sussex en/of Surrey aan de zuidoostkust van Engeland? Krijtrotsen, een fraai golvend landschap met schilderachtige dorpjes en een hele rits historische gebouwen: dat mag je verwachten in de graafschappen Kent, Sussex en Surrey. Een verblijf aan de kust in Zuid-Engeland is voor elke vakantieganger een aanrader!

  Lees meer >

 • Top
  Lake District

  Lake District

  Meren, bergtoppen en valleien
  0 review

  Op vakantie naar het Lake District in noord-Engeland? Het Lake District in het graafschap Cumbria bestaat uit een afwisselend landschap met ruige bergtoppen, spiegelende meren en diep ingesneden valleien. Bezoekers komen niet alleen voor het natuurschoon, maar ook voor het rijke culturele verleden. Ontdek alle bezienswaardigheden!

  Lees meer >

 • Liverpool

  Liverpool

  Havenstad aan de Mersey
  7 reviews

  Liverpool: stad met boeiende musea, historische havengebouwen en de grootste kathedraal van het Verenigd Koninkrijk. En niet te vergeten: de bakermat van de Beatles en de thuisstad van 2 beroemde voetbalclubs.

  Lees meer >

 • Top
  Londen

  Londen

  Hoofdstad aan de Theems
  112 reviews

  De schitterende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen, ontvangt jaarlijks zo’n 15 miljoen toeristen. Gesticht als een Romeinse vesting aan de Theems, is Londen uitgegroeid tot een aantrekkelijke metropool met kerken, paleizen, parken en musea.

  Lees meer >

 • Manchester

  Manchester

  Levendige en bloeiende stad
  4 reviews

  Na Londen en Edinburgh is het de drukst bezochte stad van het Verenigd Koninkrijk. Manchester is uitgegroeid tot een levendige en bloeiende stad, beroemd om haar architectuur, culturele activiteiten en natuurlijk haar twee overbekende voetbalploegen.

  Lees meer >

 • Midden-Engeland

  Midden-Engeland

  De ‘Midlands’
  0 reviews

  Op vakantie naar de 'Midlands' van Engeland? Midden-Engeland roept herinneringen op aan zware industrie. Deze regio omvat echter ook de ongeëvenaarde landschappen en natuurgebieden van de Cotwolds en het Peak District. Wie van geschiedenis en cultuur houdt, komt aan zijn trekken in steden als Oxford en Cambridge.

  Lees meer >

 • Newcastle

  Newcastle

  Stad vol cultuur & historie
  0 reviews

  Vroeger een volgebouwde industriestad in het noorden van Engeland, tegenwoordig een druk bezochte toeristische plaats: Newcastle-upon-Tyne, kortweg Newcastle. Een stad met musea, historische bruggen, Georgiaanse gebouwen en leuke winkels.

  Lees meer >

 • Yorkshire, Durham & Northumberland

  Yorkshire, Durham & Northumberland

  Iconische landschappen, heidevelden & kastelen
  0 reviews

  Op vakantie naar Yorkshire, Durham en/of Northumberland? Iconische landschappen met heidevelden, stille kustdorpjes, indrukwekkende kastelen en een wereldberoemde Romeinse grensmuur: je vindt het allemaal in Yorkshire, Durham en Northumberland, de graafschappen van noordoost-Engeland.

  Lees meer >

Rondreizen naar Engeland

Top 3 Engeland specialisten

House of Britain

House of Britain

Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website


SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Zoek je een actieve vakantie naar Engeland? Bij SNP vind je tientallen wandelreizen door o.a. Cornwall, Lake District, Yorkshire en de Cotswolds.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI is de grootste reisorganisatie van Nederland en heeft van oudsher een flink Engeland aanbod, met onder meer (ook christelijke) groepsrondreizen en Londen citytrips.
Bezoek website


Meer Engeland reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
ANWB
Booking.com
Belvilla
SRC Reizen
Eurocampings
Dé Vakantiediscounter
OAD
Sawadee
Hotels Engeland

Hotels in Engeland

Vergelijk hier alle hotels in Engeland

Bekijk hotels

Meer over hotels in Engeland

Reisaanbiedingen Engeland

Engeland reisaanbiedingen

Bekijk alle Engeland rondreizen