Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

In Griekenland loop je geen verhoogd risico op gezondheidsklachten. Vaccinaties zijn dan ook niet verplicht, en eigenlijk ook niet echt nodig. Ga je langer dan 3 dagen in de natuur wandelen of kamperen dan wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis wel aangeraden. Overleg hierover met je huisarts of de GGD. Grieken zijn over het algemeen best hygiënisch, hotels en restaurants zijn dan ook over het algemeen netjes en schoon, uitzonderingen daargelaten uiteraard.

De kleinere staatsziekenhuizen in Griekenland zijn vooral op de eilanden van mindere kwaliteit dan we in Nederland gewend zijn, met vaak verouderde apparatuur, lange wachtrijen, beperkte beschikbaarheid van medicijnen, niet Engels-sprekende doktoren en veel patiënten op een kamer. Bij een privé-kliniek ben je vaak beter af. De grote ziekenhuizen in steden als Athene en Thessaloniki zijn over het algemeen een stuk beter en moderner dan die op de eilanden.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Griekenland specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Griekenland aanbieder met ca. 500 vakanties naar alle bekende eilanden: van Santorini en Zakynthos tot Kreta en Kefalonia.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

Een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Met érg voordelige deals (ook all inclusive) naar de meest geliefde eilanden als Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos, Corfu en Santorini!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft niet alleen meer dan 200 verschillende vliegvakanties naar Griekenland (waarvan diverse ínclusief huurauto!), ook bieden ze tientallen flydrives, rondreizen, singlereizen, fietsvakanties, wandelvakanties en cruises.
Bezoek website

27Vakantiedeals Griekenland
27Vakantiedeals Griekenland

Boek je vakantie naar Griekenland

TUI
1. TUI

‘Allround’ Griekenland aanbieder.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope aanbiedingen..
Bezoek website

Kras
3. Kras

Breed aanbod.
Bezoek websiteBekijk Griekenland aanbiedingen
Vanaf €124 incl. vliegticket

Vliegtickets Griekenland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Griekenland
V.a. 86
t>