Reizen binnen Griekenland – openbaar vervoer & transport

Het openbaar vervoer in Griekenland is goed geregeld. Het is dan ook prima te doen om het land op eigen houtje te verkennen en bijvoorbeeld te gaan eilandhoppen!

Bussen en treinen

Griekenland heeft een uitgebreid netwerk aan buslijnen, het is dan ook één van de populairste vormen van openbaar vervoer. KTEL is de grootste busmaatschappij en wordt gerund door de overheid. Het bedrijf heeft een dicht routenetwerk door heel het land. Het systeem is redelijk efficiënt, betrouwbaar en goedkoop. Een andere mogelijkheid om je te verplaatsen is per trein, maar helaas zijn de mogelijkheden behoorlijk beperkt. OSE is de nationale spoorwegmaatschappij. Inmiddels is het belang van goede spoorwegverbindingen herontdekt en is het land bezig om het spoornetwerk te renoveren en uit te breiden. Koop een kaartje voor de trein altijd bij een loket, in de trein zelf betaal je 50% meer.

Veerboten

De beste manier om te eilandhoppen in Griekenland is per veerboot of ‘ferry’. Het is een betrouwbare manier van reizen, de veerboten vertrekken bijna zonder uitzondering op tijd en zijn redelijk betaalbaar. De veerboten van het vasteland naar de eilanden vertrekken vrijwel allemaal vanuit de belangrijke havens van Pireaus (bij Athene) en Rafina. Tussen alle nabijgelegen eilanden gaan – zeker in de zomer – dagelijks meerdere boten. Vaak kun je ter plekke nog kaartjes kopen. In de winterperiode kan het voorkomen dat ferry’s niet varen vanwege de weersomstandigheden.

Auto

Een andere leuke manier om Griekenland te verkennen is per huurauto. Zo kun je op eigen tempo de mooiste strandjes of binnenlanden verkennen. Helaas rijden Grieken nogal roekeloos, het is dus wel oppassen geblazen, zeker op de wat drukkere wegen.

Vliegtuig

De maatschappijen Olympic Airlines en Aegean Airlines verzorgen binnenlandse vluchten naar vrijwel alle bestemmingen in Griekenland. Lees hier meer over vliegen naar en in Griekenland.

Lees verder: Eten & drinken >Top 3 Griekenland specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Griekenland aanbieder met ca. 500 vakanties naar alle bekende eilanden: van Santorini en Zakynthos tot Kreta en Kefalonia.
Bezoek website


Ross Holidays

Ross Holidays

Ross is een 100% Griekenland-specialist met als motto: ‘Groot in kleinschalig Griekenland’. Ross heeft vele mooie appartementen en studio’s op de populaire eilanden, maar biedt ook vakanties naar minder bekende parels plus diverse themavakanties!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft niet alleen meer dan 200 verschillende vliegvakanties naar Griekenland (waarvan diverse ínclusief huurauto!), ook bieden ze tientallen flydrives, rondreizen, singlereizen, fietsvakanties, wandelvakanties en cruises.
Bezoek website

Meer Griekenland reisorganisaties

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Goedkope aanbiedingen.
Bezoek website

Eliza was Here
Eliza was Here

Kleinschalige accommodaties.
Bezoek website

Eilandhoppenopmaat
Eilandhoppen op maat

Eilandhoppen in Griekenland.
Bezoek website

D-Reizen
D-Reizen

Groot aanbod.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Last minutes & all inclusive.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center

Meer dan 500+ vliegvakanties.
Bezoek website

Sunweb
Sunweb

Goedkope deals.
Bezoek website

Corendon
Corendon

Goedkoop Kreta, Rhodos & meer.
Bezoek website

Suntip
Suntip

Voordelige zonvakanties.
Bezoek website

Last minute Griekenland
Last minute Griekenland

Boek je vakantie naar Griekenland

TUI
1. TUI

‘Allround’ Griekenland aanbieder.
Bezoek website

Ross Holidays
2. Ross Holidays

100% Griekenland-specialist.
Bezoek website

Kras
3. Kras

Breed aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Griekenland reisorganisaties


Vliegtickets Griekenland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Griekenland
V.a. 54 Meer over vliegen naar Griekenland