De Guatemalteekse keuken bestaat vooral uit vlees, mais en bonen. De maaltijden zijn smaakvol, maar redelijk simpel. De lunch en het avondeten zijn warme maaltijden. Door de ligging aan de kust, wordt er ook vis gegeten. Vooral witvis en garnalen. Ceviche (rauwe vis met ui) is een populair gerecht. Aan de oostkust, door de mix van Afrikanen en indianen, eten ze soms wat exotischer. De lokale specialiteit daar is ’tapado’, een stoofpotje. Verder heeft het Guatemalteekse eten veel Mexicaanse invloeden, zoals guacamole en pepers. Op straat kun je een Shuco kopen, een soort hotdog met o.a. guacamole, chorizo en bacon. Mango’s worden ook overal verkocht, vaak met citroen en zout. Het lokale drankje ‘Atol de Elote’ is gemaakt van mais.
Lees verder: Geld & kosten >
Sawadee biedt bijzondere groepsrondreizen door Guatemala i.c.m. andere Zuid-Amerikaanse landen.
Bezoek website
All Round reisaanbieder met keuze uit 9- tot 24-daagse groepsrondreizen door Guatamala en buurlanden. TUI biedt ook strandverlenging.
Bezoek website
Specialist in volledig verzorgde verre groepsrondreizen inclusief Guatemala met betrouwbaarheid van de ANWB.
Bezoek website