27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voordat je naar Nepal reist is het raadzaam om advies in te winnen bij de GGD of je huisarts over inentingen. Verder komt malaria het hele jaar door voor in Nepal, maar dit kan erg verschillen per streek en tijd van het jaar dat je reist. Win voor je reis advies in over te nemen malaria tabletten en zorg dat je ’s avonds je armen en benen bedekt in Malaria gebieden.

Het is daarnaast goed om je eigen EHBO setje mee te nemen, steriele naalden en injectiespuiten. Als je medicijnen gebruikt, neem dan de bijsluiter of een arts verklaring mee zodat deze niet verward kunnen worden met drugs.

Eten en drinken

Om problemen ter plaatse te voorkomen raden we je aan om alleen te drinken uit gesloten en gesealde flesjes, blikjes of gekookte dranken zoals koffie en thee. Voedsel moet goed gekookt en doorbakken zijn. Eten bij straatstalletjes is over het algemeen veilig in Nepal. Probeer daar te eten waar het druk is, je weet dan zeker dat het eten niet lang is blijven liggen. Je kunt ook rustig gaan eten bij restaurants die er goed en schoon uitzien. Om diarree te voorkomen is er altijd nog de vertrouwde cola, die overal te koop is in Nepal.

Hoogteziekte

In de bergen kun je last krijgen van hoogteziekte. Deze ontstaat wanneer je snel stijgt naar gebieden boven de 2000 meter. Hoogteziekte kan voorkomen worden door geleidelijk naar je bestemming te reizen (dus niet per vliegtuig) en veel water of kruidenthee te drinken.

Zon

De zonnestraling is sterk in Nepal en het kan er behoorlijk heet worden. Zorg dat je voldoende water drinkt en zoek regelmatig verkoeling op om een zonnesteek te voorkomen.

Wanneer je tijdens of na je reis last krijgt van koorts, darmklachten of andere onduidelijke klachten, neem dan meteen contact op met je huisarts.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk Nepal rondreizen
Vanaf €164 incl. vliegticket

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 420
t>