Nieuw-Zeeland heeft dankzij culturele invloeden uit Europa en Azië een unieke mix met veel verse ingrediënten. Nieuw-Zeelanders houden van een goed stuk vlees en vis, op de menukaarten heb je een ruime keuze. Vooral lam, biefstuk en hert is populair. Aangezien Nieuw-Zeeland omringt is door water, is het niet vreemd dat er veel vis wordt gegeten. Mosselen, zalm, kreeft, oesters en witvissen staan regelmatig op het menu. Er zijn genoeg restaurants, van een simpel eetcafé tot een trendy restaurant. Nieuw-Zeeland heeft een aantal goede wijnen die ze zelf verbouwen op het vruchtbare land. Bijzonder is de “hangi”, de Maori manier van voedsel bereiden. Groentes, aardappelen en vlees of vis worden bij elkaar gelegd op hete stenen in een gat in de grond en daarna afgedekt. Als toetje wordt vaak een gerecht met Nieuw-Zeelandse honing zoals Hokey Pokey ijs of Pavlova gegeten.
Lees verder: Geld & kosten >
Reizen door Nieuw-Zeeland per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website
Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website
Stel zelf de Nieuw-Zeeland reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website