27 Vakantiedagen

Reizen binnen Nieuw-Zeeland – openbaar vervoer & transport

Nieuw-Zeeland heeft een goede infrastructuur. De meeste reizigers verkennen het land per huurauto of camper, maar ook met het openbaar vervoer kun je prima rondreizen. Let op dat er in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant wordt gereden.

Bussen

Eén van de meest gebruikte en relaxte vervoermiddelen is de bus. Veel plekken zijn met de bus te bereiken. De bus is een prettig vervoermiddel, voorzien van airo en toiletten. De grootste busmaatschappijen zijn Newmans Coachlines en InterCity. De chauffeur verteld onderweg zelfs iets over de omgeving waar je doorheen rijdt. Er zijn ook speciale backpackersbussen zoals Magic bus, Kiwi Experience en Stray. Dit is een hop-on hop-off bus langs allerlei backpackersbestemmingen. Ze geven ook kortingen op allerlei activiteiten.

Vliegen

Je kunt de grotere plaatsen prima bereiken met een binnnlandse vlucht. Nieuw-Zeeland is niet zo heel groot, maar wel langgerekt waardoor reizen best wat tijd in beslag kan nemen. Air New Zealand is de grootste luchtvaartmaatschappij.

Treinreizen in Nieuw-Zeeland

Vanwege het heuvelachtige landschap rijden er beperkt treinen. Reis je met de trein dan is deze wel comfortabel en heb je een prachtig uitzicht. De meeste treinen maken bijna geen stops, waardoor het sneller gaat dan met de bus. Het reizen met de trein is iets duurder dan met de bus maar er zijn soms wel kortingen. De bekendste route is de TranzAlphine Express die op het Zuidereiland van Christchurch naar Greymouth rijdt langs bossen, ravijnen, besneeuwde bergtoppen en wilde rivieren. Andere trajecten gaan bijvoorbeeld van Auckland naar Rotorua (Geyserland Express) en van Wellington naar Napier (Bay Express).

Auto, camper & motor

Nieuw-Zeeland is ideaal om met de auto of camper te verkennen. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en veilig, met soms veel bochtige en heuvelachtige gedeeltes. Je kunt met je eigen geldige rijbewijs of een internationaal rijbewijs in Nieuw-Zeeland reizen. Zorg wel voor een Engelse vertaling van je eigen rijbewijs. Het voordeel van een camper is dat je altijd een slaapplek hebt en kunt gaan en staan waar je wilt. Door heel Nieuw-Zeeland kun je overnachten op een camping maar ook vrij kamperen is toegestaan. In Auckland, Christcurch en Queenstown vind je een groot aantal verhuurbedrijven. De huurprijs is afhankelijk van het seizoen en de grootte van de auto of camper. Je kunt het beste al van tevoren reserveren omdat het een populair vervoersmiddel is. Voor een camper dien je minimaal 21 jaar te zijn en houd rekening met een hogere borgsom.

Reizen per camper in Nieuw-Zeeland

De meest relaxte manier om Nieuw-Zeeland te verkennen is per camper.

Ferry

Het Noordereiland en het Zuidereiland wordt gescheiden door de Cook Strait. De belangrijkste veerbootverbinding is dan ook tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland). Elke dag vertrekken er ongeveer vijf boten die er drie uur over doen om aan de overkant te komen. De overtocht is al een excursie op zich, vooral bij mooi weer. Je vaart langs de rotsachtige zuidkust, de Queen Charlotte Sound en de fjorden van het Marlborough Sound Maritime Park. Met een beetje geluk kom je nog zeeleeuwen of dolfijnen tegen. Bij slecht weer kun je beter een reispilletje innemen, de reis is dan een stuk minder aangenaam. Andere veerdiensten zijn in de Bay of Islands, in Northland van Rawene naar Kohukohu en tussen Invercargill en Stewart Island.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Reizen door Nieuw-Zeeland per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website


Riksja Nieuw-Zeeland

Riksja Nieuw-Zeeland

Stel zelf de Nieuw-Zeeland reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Meer Nieuw-Zeeland reisorganisaties

SNP Natuurreizen
SNP

Wandel- en individuele reizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Uitgebreid aanbod.
Bezoek website

Travelworld
Travelworld

Auto- en camperreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Complete rondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Complete rondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Travelhome
Travelhome

Camperreizen.
Bezoek website

Vliegtickets.nl
Vliegtickets.nl

Goedkope vliegtickets.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek websiteBekijk Nieuw-Zeeland rondreizen
Vanaf €2555 incl. vliegticket

Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 888