27 Vakantiedagen

Zeg Oeganda en je denkt meteen aan berggorilla’s en chimpansees. Maar er zijn ook klassieke safarimogelijkheden, of zelfs tropische meren en eilanden en fraaie watervallen in weelderige jungle.Het relatief veilige Oeganda wordt nog opvallend vaak vermeden door toeristen. Onder andere door zijn geschiedenis van dictators en politieke onrust is het land in de pers regelmatig negatief in beeld gebracht. De meeste safarigangers gaan naar Kenia en Tanzania. Maar waarom geen berggorilla’s, chimpansees, klimmende leeuwen en olifanten bewonderen in de Oegandese nationale parken? Bezoek Oeganda voordat het door het massatoerisme ontdekt wordt!

Belangrijkste highlights & bestemmingen

De beste plek om je Oeganda reis te eindigen of beginnen is hoofdstad Kampala, met zijn typische Afrikaanse grote-stads-chaos. Van hieruit reis je bus(je), huurauto of - aan te raden - auto met privé-chauffeur verder het land in. Oeganda is relatief 'klein' qua oppervlakte vergeleken met bijvoorbeeld Kenia of Tanzania, maar nog altijd zes keer Nederland!

 • Top
  Bwindi Impenetrable National Park

  Bwindi Impenetrable National Park

  Oog in oog met berggorilla’s
  6 reviews

  Bwindi Impenetrable National Park is dé plek om oog in oog te komen met berggorilla’s in het wild. Daarnaast is het een schitterend ongerept regenwoud vol valleien, kloven en rivieren.

  Lees meer >

 • Kampala

  Kampala

  Levendige hoofdstad
  5 reviews

  De hoofdstad van Oeganda is er een van verschillende gezichten. Lokale markten en typisch Afrikaanse chaos bestaan er naast moderne handel, nieuwe overheidsgebouwen en sjieke uitgaansgelegenheden.

  Lees meer >

 • Top
  Kibale Forest National Park

  Kibale Forest National Park

  Op zoek naar chimpansees
  4 reviews

  Het Kibale Forest National Park is een van de mooiste regenwouden van Oeganda en dé plek om chimpansees in hun natuurlijke leefomgeving te spotten. De kans daarop is 90%!

  Lees meer >

 • Top
  Lake Bunyonyi

  Lake Bunyonyi

  Zwitserland in Afrika
  6 reviews

  Lake Bunyonyi is een schitterend kratermeer omringd door groene natuur. In het meer liggen 29 kleine eilandjes die met een mokoro (kano) of motorboot bezocht kunnen worden. Bezoek ook de drijvende markt!

  Lees meer >

 • Top
  Murchison Falls National Park

  Murchison Falls National Park

  Oeganda’s grootste wildreservaat
  7 review

  Het majestueuze Murchison Falls National Park ligt in het noordwesten van Oeganda en is het grootste Oegandese wildreservaat. Het park is vernoemd naar de Murchison watervallen en wordt door de rivier de Nijl verdeeld in twee delen.

  Lees meer >

 • Queen Elizabeth National Park

  Queen Elizabeth National Park

  Spot leeuwen in de boom
  5 reviews

  Het gevarieerde Queen Elizabeth National ligt in het westen van Oeganda en is vernoemd naar Koningin Elizabeth II. Absoluut hoogtepunt zijn de boom-klimmende leeuwen die je er kunt spotten!

  Lees meer >

 • Sipi Falls

  Sipi Falls

  Watervallen & weelderige natuur
  2 reviews

  De schitterende Sipi Falls liggen in het weinig bezochte oosten van Oeganda. Het is een groen en weelderig gebied vol koffieplantages, riviertjes en dorpjes waar je geweldig kunt wandelen en ontspannen in een lodge in de natuur.

  Lees meer >

 • Victoriameer & de Ssese eilanden

  Victoriameer & de Ssese eilanden

  Paradijsjes in ‘t meer
  3 reviews

  Eilandhoppen middenin een enorm Afrikaans meer? In het Victoriameer in Oeganda liggen de mooie Ssese eilanden, een eilandarchipel die alleen bij die hard-reizigers bekend is en waar vooral relaxen het devies is.

  Lees meer >

Rondreizen naar Oeganda

Top 3 Oeganda bezienswaardigheden specialisten

Koning Aap

Koning Aap

Koning Aap heeft een drietal Oeganda rondreizen in zijn aanbod, waaronder een gave Internationale Kampeerreis.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende Oeganda groepsreizen, waaronder een met gorilla permitgarantie én een combi met Rwanda.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt een combinatiegroepsreis van Oeganda met Tanzania en Zanzibar. Een absolute droomreis!
Bezoek website


Meer Oeganda reisorganisaties

Kras
Jambo Safari Club
Baobab
Hotels Oeganda

Hotels in Oeganda

Vergelijk hier alle hotels in Oeganda

Bekijk hotels

Meer over hotels in Oeganda