27 Vakantiedagen

Vliegen naar Oeganda

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oeganda via:

Bijna alle internationale vluchten naar Oeganda komen aan op de luchthaven Entebbe International Airport, nabij de stad Entebbe en op 35 kilometer van de hoofdstad Kampala. Vanuit Entebbe is het Murchison Falls National Park gemakkelijk te bereiken. Ook de koffie- en theeplantages in Fort Portal en het regenwoud nabij het dorpje Bigodi zijn makkelijk aan te reizen.

Vliegroutes naar Oeganda

Vanaf Amsterdam gaan dagelijkse vluchten naar Entebbe/Kampala, meest logisch is vliegen met KLM. Een rechtstreekse KLM-vlucht duurt zo’n 10 uur en 30 minuten. Een retourticket voor een directe vlucht met KLM is verkrijgbaar vanaf €630. Vlieg je met een tussenstop – KLM doet dat bijvoorbeeld i.s.m. Kenya Airways, via Nairobi – dan ben je vaak wat goedkoper uit: vanaf zo’n vanaf €560. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel kan ook voordelig zijn, maar daar vandaan gaan wel een stuk minder directe vluchten.

Vliegen vanuit Afrika

Wie meerdere landen in Oost-Afrika wil bezoeken, kan makkelijk van land naar land vliegen. Vanuit Kenia (Nairobi, Mombasa), Rwanda (Kigali), Soedan (Khartoum) en Tanzania (Dar Es Salaam, Kilimanjaro, Arusha) vertrekken geregeld vluchten naar Entebbe in Oeganda. Een enkeltje Nairobi – Entebbe heb je vanaf €150.

Vliegen binnen Oeganda

In Oeganda zijn drie luchtvaartmaatschappijen actief: East African Airlines, Eagle Air en Air Uganda. Deze vliegen ook internationaal binnen Afrika, naar bijvoorbeeld naar Kenia, Somalië, Rwanda en Tanzania. De Oegandese steden Gulu, Kasese en Arua hebben een eigen vliegveld met enkel binnenlandse vluchten. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door voornamelijk Eagle Air. Goedkoop binnenlands vliegen, zit er niet in. Een enkeltje Entebbe – Kasese kost minimaal €220.

Vliegvelden in Oeganda

In totaal telt Oeganda 46 luchthavens, waarvan het merendeel kleine airstrips betreft voor vaak dure safarivluchtjes. Het centrale vliegveld is Entebbe International Airport. De luchthavens Arua Airport, Gulu Airport en Kasese Airport zijn de belangrijkst vliegvelden als het gaat om binnenlandse vluchten.

Entebbe International Airport

Entebbe International Airport is het centrale vliegveld in Oeganda. O.a. KLM, Kenya Airways, Turkish Airlines, Britisch Airways, Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways en EgyptAir vliegen van en naar deze luchthaven. Het is een moderne luchthaven met gratis WiFi, restaurants, banken, geldwisselkantoor, autoverhuur en een taxfreeshop.

Arua Airport

Arua Airport ligt 19 kilometer van de grens van de Democratische Republiek Congo. De luchtvaartmaatschappij Eagle Air verzorgt de binnenlandse vluchten naar Entebbe.

Gulu Airport

Gulu Airport is een militair vliegveld, maar wordt ook gebruikt voor burgers en toeristen. De luchthaven ligt drie kilometer van de stad Gulu. De luchtvaartmaatschappij Eagle Air verzorgt hier de binnenlandse vluchten. Vanaf Gulu Airport is het mogelijk om van en naar Entebbe te vliegen.

Kasese Airport

Kasese Airport ligt in de stad Kasese. De luchtvaartmaatschappij Aerolink Uganda verzorgt hier de binnenlandse vluchten. Vanaf hier is het mogelijk om van en naar Entebbe te vliegen.

Vliegtickets naar Oeganda boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar oeganda boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar oeganda niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Oeganda vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oeganda via:

Bezienswaardigheden Oeganda

Alle bezienswaardigheden in Oeganda

Vliegtickets naar Oeganda


Hotels in Oeganda zoeken

Hotels in Oeganda zoeken

Boek je rondreis naar Oeganda

Koning Aap
1. Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Rondreis met gorilla permitgarantie.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Op zoek naar chimpansees en berggorilla’s.
Bezoek websiteBekijk Oeganda rondreizen
Vanaf €3759 incl. vliegticket

Vliegtickets Oeganda

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oeganda
V.a. 467

Volg ons op Facebook