Vakantie Azoren (Portugal): alle bezienswaardigheden, tips, natuur & mooie plaatsen

Vakantie Azoren (Portugal): alle bezienswaardigheden, tips, natuur & mooie plaatsen

Op vakantie naar de Azoren eilanden van Portugal? Pittoreske dorpjes, prachtig landschap, vulkanen en kratermeren, mooie baaien en kleurrijke bloemenvelden. De Azoren is een schitterende eilandenarchipel en een fantastische bestemming voor de rustzoeker. Ontdek alle bezienswaardigheden & tips!

Laatst bijgewerkt op 4 november 2022

Inhoud:

 1. Eilanden van de Azoren
 2. De oostelijke groep
 3. De centrale groep
 4. De westelijke groep
 5. Azoren bezienswaardigheden
 6. São Miguel en Santa Maria
 7. Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial
 8. Flores en Corvo
 9. Stranden op de Azoren
 10. Azoren tips
 11. Reizen naar de Azoren
 12. Vakantie Azoren – 5 accommodatie tips
 13. Vakantie Azoren boeken
 14. Reiservaringen en tips

Waar staan de Azoren bekend om?

De Azoren is een eilandenarchipel van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit São Miguel, Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira en Santa Maria. De Azoren ligt ongeveer 1400 kilometer van de Portugese kust. De Azoren kenmerkt zich door een weelderige, indrukwekkende natuur en bloemenpracht. Het landschap bestaat onder meer uit vulkanen, steile kliffen, valleien, kratermeren, glooiende heuvels, kleurrijke bloemenvelden, onderwatergrotten, bossen en zwavelbronnen. Daartussenin staan authentieke dorpjes met prachtige bezienswaardigheden. Het massatoerisme is uitgebleven, dus je vindt hier rust en stilte! De Azoren is ook een fantastische bestemming voor wandelliefhebbers.

Azoren vakantie boeken – onze tips!

Eilanden van de Azoren

De negen eilanden van de Azoren zijn stuk voor stuk uniek. De eilanden variëren van grootte. Zo is São Miguel met 747 km2 het grootst en Corvo met slechts 17,1 km2 het kleinst.

De oostelijke groep: São Miguel en Santa Maria

Het kleurrijke, heuvelachtige São Miguel wordt ook wel ‘het groene eiland’ genoemd. Het landschap bestaat uit vulkanen, geisers, kratermeren, zwavelbronnen, watervallen, stranden, bossen, glooiende heuvels, groene vlaktes en in de lente en zomer is São Miguel bezaaid met bloemen. De gezellige hoofdstad Ponta Delgada is een mengeling van moderne en historische gebouwen, parken, winkelstraatjes en een boulevard.

Sao Miguel, De Azoren

Uitzicht op het kratermeer Lagoa Azul op São Miguel.

São Miguel

São Miguel.

Santa Maria ligt het meest zuidelijk, waardoor het hier warmer is. Het oostelijk deel is voornamelijk vlak en droog en het westelijk deel is heuvelachtig met landbouwgewassen en bloemen in alle kleuren. Over heel Santa Maria staan her en der witte huisjes met af en toe een gekleurde gevel. Ook het oudste stadje van de Azoren, Vila do Porto met huizen uit de vijftiende eeuw, vind je hier.

De centrale groep: Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial

Het contrast tussen de prachtige natuur van het eiland en het werk van de mens maakt Terceira zo bijzonder. Terceira is het dichtstbevolkte eiland van de Azoren. De hoofdstad Angra do Heroísmo is door UNESCO als Werelderfgoed erkend. De fraaie historische gebouwen en tuinen zijn uitgestrekt over de vele straten, nauwe steegjes en gezellige pleinen van het centrum.

Graciosa wordt ook wel het ‘witte eiland’ genoemd door de wit gepleisterde huisjes en plaatsnamen als Pedras Brancas ‘witte stenen’, Serra Branca ‘witte berg’ en Barro Branco ‘witte klei’. De belangrijkste stad van het eiland is Santa Cruz. Het landschap staat vol wijngaarden, graangewassen en fruitbomen en wordt gekenmerkt door de witte huizen en de windmolens met rode koepels.

Angra do Heroísmo op Terceira

Angra do Heroísmo op Terceira.

Terceira

Kerk in Angra do Heroísmo op Terceira.

São Jorge is een paradijs voor wandelaars en hikers! Het eiland valt voornamelijk op door de langgerekte bergketen in het midden van het eiland en de ruige, steile kustlijn met fajãs (kleine landtongen die ontstaan zijn door grondverzakkingen of lava) die tot aan de zee doorlopen. Op het eiland zijn meer dan 40 fajãs te vinden, daarom wordt São Jorge ook wel ‘het eiland van de fajãs’ genoemd.

Pico dankt zijn naam aan de 2351 meter hoge vulkaan Ponta do Pico; het hoogste punt van Portugal. De belangrijkste stadjes hier zijn de hoofdstad Madalena, São Roque do Pico en Lajes do Pico. Het landschap is een combinatie van lavarotsen, exotische vegetatie en mooie zandstrandjes. De wijngaarden van Pico staan sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook is Pico hét eiland voor het spotten van dolfijnen en walvissen.

Faial wordt ook wel het Ilha Azul, ‘het blauwe eiland’, genoemd wegens de grote hoeveelheid blauwe hortensia’s. Faial laat zich kenmerken door de uitgedoofde vulkaan Capelinhos. Horta is de enige gemeente en de hoofdstad van Faial. Het is één van de meest levendige stadjes van de Azoren en ligt aan een baai met een mooie jachthaven. De jachthaven staat bekend om de muurschilderingen die de bemanning van diverse jachten uit Europa en Amerika op de dam hebben geschilderd.

Sao Jorge, De Azoren

Uitzicht over de kliffen van Sao Jorge eiland.

Ponta do Pico vulkaan

De Ponta do Pico vulkaan.

Faial

Faial.

De westelijke groep: Flores en Corvo

Flores betekent letterlijk ‘bloemen’, heeft een oppervlakte van 143,11 km2 en telt ruim 4300 inwoners. De kleurige bloemenpracht, watervallen, kratermeren, steile kliffen, uitgedoofde vulkanen, een exotisch bos én ruines van watermolens maken dit eiland schitterend! Corvo is het kleinste eilandje en bestaat uit rotsformaties, een (hele mooie) caldera en glooiende heuvels met bossen. Het enige stadje op het eiland is Vila Nova do Corvo. Dit pittoreske stadje wordt gekenmerkt door de huizen met zwarte stenen gevels, witte raam- en deurkozijnen en traditionele houten sloten.

Flores

Flores.

Azoren bezienswaardigheden

De eilanden van de Azoren hebben een oneindige lijst van fascinerende bezienswaardigheden. Een aantal van de mooiste zijn als volgt.

Bezienswaardigheden van São Miguel en Santa Maria

Op São Miguel vind je de grootste krater van de uitgedoofde vulkaan van de Azoren; Sete Cidades. De blauwe en groene kratermeren Lagoa Azul en Lagoa Verde zijn schitterend. Ook Lagoa do Fogo, wat het ‘meer van het vuur’ betekent, is prachtig. Hier kun je ook een mooie wandeling maken. Het uitzicht vanaf Vista do Rei is adembenemend. Op São Miguel staat ook het standbeeld van de patroonheilige Senhor Santo Cristo dos Milagres en de Igreja Matriz de São Sebastião kerk is erg imposant.

Op Santa Maria is het dorp Anjos gevestigd. Anjos is de eerste landingsplaats van Columbus bij zijn terugkeer vanuit Amerika. Het São Brás Fort doet tegenwoordig dienst als museum en de Igreja da Nossa Senhora da Purificação is een mooie barokke kerk uit de zestiende eeuw.

Lagoa Azul en Lagoa Verde op São Miguel

Lagoa Azul en Lagoa Verde op São Miguel.

Lagoa Azul

Lagoa Azul.

Bezienswaardigheden van Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial

Over heel Terceira staan ‘imperios’, gekleurde, godsdienstige monumenten. De ondergrondse, verlichte grot Algar do Carvão is ongeveer 100 meter diep en heeft imposante stalactieten, stalagmieten en een meer. De pas Estrada das Doze Ribeiras, ‘de weg van de twaalf rivieren’ ligt in een schitterend natuurreservaat. Via deze pas kom je langs weidse vergezichten en langs de slapende Caldeira de Santa Bárbara. De Furna do Enxofre is een uniek geologisch fenomeen op Graciosa. Deze zwavelgrot is een uitgedoofde vulkaan met een krater die je tot op de bodem kunt bezichtigen. Aan de warmwater bronnen van Carapacho wordt een helende werking toegedicht. Hier vind je ook een spa. Manadas is een fraai, schilderachtig dorp met mooie landhuizen die omringd worden door boomgaarden en landbouw. São Jorge bezoek je vooral voor de schitterende natuur met. Er zijn twee beschermde natuurgebieden voor vogels; de eilanden Topo en het beboste Rosais.

Vanaf de Pico da Esperança heb je panoramisch uitzicht over het eiland en over Terceira, Graciosa, Pico en Faial. Voor wandellaars is de route naar Faja da Caldeira met mooie watervallen een aanrader. De bezienswaardigheden van Pico zijn de bijzondere wijngaarden aan de westkust (Madatena, Bandeiras, Santa Luzia, Criação Velha en Candelaria) van het eiland, de majestueuze Monte Pico met weidse uitzichten vanaf de top en de indrukwekkende grotten van Frei Matias Silveira en Montanheiros. Natuurlijk zijn de walvissen, dolfijnen én haaien van Pico de grootste bezienswaardigheid! Een mooi gebied met kleurrijke bloemen en schilderachtige huisjes is Vale de Flamengos op Faial. De Cabeço Gordo Caldera is een berg van 1043 met een krater van 2 kilometer breed en 500 meter diep. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht in de krater met op de bodem een meer.

Bezienswaardigheden van Flores en Corvo

In het hart van Flores vind je zeven schitterende meren die omgeven worden door groene bergen. Tussen Fajãzinha en Fajã Grande is het mooiste stukje kustlijn te vinden met wel meer dan 20 watervallen. In Poço do Bacalhau en Ribeira Grande kun je zelfs zwemmen! Ook de kleine, hete bronnen van zwavelachtig water van Ãguas Quentes zijn aanraders. In het zuidwesten van Corvo zijn twee indrukwekkende rotsformaties van basalt gevestigd: Cavaleiro en Marco. Ook staan er op Corvo diverse kleine windmolens van zwart steen.

Azoren strand

Ondanks de ruige kustlijn van de vulkanische eilanden van de Azoren kun je er toch enkele ongerepte (zwarte) stranden vinden! Voornamelijk de inwoners van de eilanden komen naar de stranden op vakantie.

Stranden van de oostelijke groep

Op São Miguel vind je de stranden Ponta Delgada, Agua de Pau, Vila Franca do Campo, Porto Formoso, Mosteiros en Ribeira Quente. Bij al deze stranden is het ook mogelijk om te zwemmen. Santa Maria is het enige eiland dat over gele zandstranden beschikt. Het eiland is ook erg geschikt om te duiken, te zeilen en te surfen. De stranden van Santa Maria zijn de mooie baaien van Maia en São Lourenço en het Praia Formosa.

Stranden van de centrale groep

Praia da Vitória en het strand van Angra do Heroísmo op Terceira lenen zich uitstekend om te zeilen, waterskiën en te windsurfen. Ook duiken in de baai van Angra is een aanrader. Hier ligt namelijk een groot archeologisch park met twee scheepswrakken. De stranden van Faial zijn Praia do Almoxarife (met kampeergelegenheid), Porto Pim en Praia da Fajã.

Stranden van de westelijke groep

Fajã Grande op Flores is het meest westelijke plaatsje van Europa en tevens het enige badplaatsje van Flores. Aan de voet van immense kliffen met watervallen ligt een kiezelstrand.

Azoren tips

 • Proef de streekgerechten van de Azoren zoals ‘Cozido das Furnas’ (een vleesgerecht dat wordt bereid met de hitte van de vulkaan), ‘Inhames com Linguiça’ (yam met worst) of één van de zeevruchten die nergens anders ter wereld voorkomen, ‘lapas, ‘cracas’ of ‘cavaco’; een soort kreeft.
 • Het Festa do Divino Espirito Santo (het feest van de heilige geest) is het grootste en bekendste evenement op de Azoren. Het festival wordt gevierd ter ere van de armen om ze voor een dag minder arm te laten voelen. Er worden tijdens het Festa do Divino Espirito Santo veel lokale specialiteiten gegeten. Elk jaar op de vijfde zondag na Pasen!
 • Is de Azoren je reisbestemming? Vergeet dan geen regenkleding mee te nemen! Op één dag kunnen wel vier seizoen opspelen.

Reizen naar de Azoren – hoe kom je er?

Er gaan enkel rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar het vliegveld van São Miguel (Aeroporto João Paulo II) en naar het vliegveld van Terceira (Lajes Airport) in het hoogseizoen. Ook vanuit Frankfurt of Münster vertrekken er soms rechtstreekse vluchten naar São Miguel en Terceira. Vanuit Lissabon zijn er directe vluchten naar São Miguel, Terceira, Faial en Pico. Een rechtstreekse vlucht duurt gemiddeld 4 uur. São Miguel heeft zowel ferry- als vliegtuigverbindingen met alle andere eilanden van de Azoren.

Bekijk en vergelijk vliegtickets prijzen op Cheaptickets.nl.

Vakantie Azoren – 5 accommodatie tips

 • Caloura Resort ★★★★
  Fraai hotel op een klif met fenomenaal uitzicht. Aan weerszijden ligt een groene omgeving en aan de voorkant de Atlantische Oceaan.
 • Quinta Das Merces ★★★★
  Klassiek landhuis bovenop een heuvel, met een prachtig uitzicht over zee. Inclusief zwembad en ruimte tuin om de quinta heen.
 • Fly & Drive Azoren – 3 eilanden ★★★★
  8-daagse fly & drive met verblijf op São Miguel, Faial en Pico. Inclusief binnenlandse vlucht en ferry overtocht.
 • Rondreis Azoren
  10-daagse rondreis langs 4 eilanden: Faial, Pico, São Jorge en São Miguel. Reis in groepsvorm, maar met veel individuele vrijheid.
 • Wandelreis Azoren ★★★
  Prachtige wandelreis over São Miguel. Alle dagwandelingen vanuit een comfortabel hotel. Ook walvisexcursie mogelijk!

Azoren klimaat en temperatuur

De Azoren kent een zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Van tijd tot tijd kun je ook veel regen verwachten, zelfs in de zomermaanden. Op de Azoren kunnen wel vier seizoenen per dag opspelen door de snelle weersveranderingen! De meeste neerslag valt van oktober tot en met maart. In de zomermaanden is het gemiddeld 23 graden Celsius en in de winter gemiddeld 16.

Azoren beste reistijd

De beste tijd om naar de Azoren te gaan, is van mei tot en met september. De temperatuur is dan erg aangenaam en je hebt in deze periode de minste kans op regen. In het voorjaar staan alle bloemen in bloei en in mei en september is de natuur op z’n groenst. Om walvissen te spotten is de beste reistijd april tot oktober.

Vakantie Azoren boeken?

13 Azoren reiservaringen en tips

 • op 18-12-2020
  5

  “Voor de natuurliefhebber”

  Naar de Azoren ga je om te genieten van de prachtige natuur. Het is absoluut geen party-vakantie of strandvakantie (hoewel sommige eilanden wel een beetje strand hebben)

  Wij zijn twee weken rond gereisd (en alles zelf gepland)
  Gestart op São Miguel; het bekendste eiland. Neem hier de tijd voor, het eiland heeft prachtige natuur en heerlijke warmwaterbronnen.
  Daarna bezochten we Pico; het beste eiland om walvissen te spotten (hoewel het op andere eilanden ook kan). Daarbij de uitdaging aangegaan om Pico te beklimmen. Dat is een wandeling waar best wel wat conditie voor nodig is.
  Faial is met een half uurtje varen vanuit Pico te bezoeken. De haven is een must-see met prachtige beschilderingen van alle schippers die er geweest zijn. Daarnaast is het leuk om met een auto het eiland rond te rijden. Er is ook hier nog prachtige natuur te zien.
  Als laatste bezochten we Terceira. Waarbij de grot algar do Carvao is een must see is.

  Tussen de eilanden liggen boot en vliegverbindingen.

  We zouden graag nog een keer terug gaan naar de Azoren om onder andere Flores te bezoeken, maar je moet altijd iets houden om van te dromen.

 • op 25-02-2020
  5

  “mooi en rustig en goed te betalen”

  De Azoren, het klinkt ver weg en duur. Het is het eilanden archipel dat bij Portugal hoort. Ik ben naar 4 eilanden geweest. Sao Miguel, pico, faial en Sao Jorge.
  Alle door mijn bezochte eilanden hebben een prachtige natuur waar je je prima een aantal dagen kan vermaken.
  Sao Miguel : hier zijn we begonnen en geëindigd. de eerste 2 dagen hadden wij geen auto gehuurd en zijn we in Ponta delgada gebleven. We hadden bij ons hotel wel gratis fietsen die we konden gebruiken, maar de eilanden zijn nogal heuvelig en alles licht niet op fiets afstand van elkaar. We hebben een fietstochtje naar de zwarte stranden van Ponta delgada gemaakt en hebben de stad verkent. het is een klein maar fijn stadje om rond te lopen, alleen op zondag zijn er wel bezienswaardigheden dicht, zo konden we niet naar de ananas kwekerij.
  verder zijn de bezienswaardig heden zoals site cicades en de thee plantages, en de waterval en de warm waterbronnen een grote aanrader.

  Pico: we hebben hier een aantal dagen doorgebracht in een appartementje (sportfis) zeker een aanrader, hele aardige en behulpzame eigenaar. Het was er schoon en netjes. We hebben hier bij espaco Thalassa de walvis tocht gemaakt. Zo gaaf 3 soorten dolfijnen gezien en 2 soorten walvissen. ze houden zich aan de regels zodat de dieren zo min mogelijk last van ons hebben.
  we hebben Mount pico niet beklommen omdat het bij ons continu bewolkt was en dit niet aangeraden werd, wel andere wandelingen gedaan en naar een natuurzwembad geweest.

  faial: vanaf pico kan je voor een paar euro met de veerboot naar faial. hier hadden we aan de kust redelijk weer. de we hebben meerdere keren bij vadouro bij het natuurbad gezwommen, Horta het grootste stadje heeft een leuke haven en eten bij peters cafe kan dan ook niet overgeslagen worden.
  verder naar de krater van het eiland geweest, en naar capalihos, de overblijfselen van de laatste uitbarsting. ook hier wandelingen gedaan en rond gereden op het eiland waar veel te zien is.

  sao Jorge: dit was naar mijn mening het minst toeristische eiland. Hier hebben wij een wandeling gemaakt Serra de topo, caldeira de st. Cristo faja do cubes gedaan. dit is een prachtig wandeling waar je mogelijk nog een handje vol andere wandelaars tegen kwam. vanuit ons huisje ( intact farm, een aanrader) werd geregeld dat we de auto aan het eind van de wandeling neerzette en werden we naar het begin gebracht. zodat we alleen naar beneden hoefde te wandelen. verder hebben we vanuit ons huisje ook een ochtend gezeild. op sao Jorge heb je het mooiste natuurbad die er te vinden is. en toch kan je hier alleen zwemmen.

  op elke eiland waren de mensen vriendelijk en behulpzaam, het tourisme komt op gang maar het wordt nog niet overspoeld. het is een waar paradijs in Europa.
  alleen het weer kan onvoorspelbaar zijn het ene moment kan het regenen, het volgende schijnt de zon of is het bewolkt, maar de temperatuur blijft aangenaam.

 • op 12-05-2019
  3

  “Walvissen Spotten op de Azoren”

  Met het vliegtuig zijn de Azoren goed te bereiken vanuit Lissabon. Doordat de eilandengroep ver in de oceaan ligt, stond er erg veel wind. We verbleven op ht eiland Sao Miquel in de stad Ponta Delgada. Een rusigte stad die werd omgetoverd in massatoerisme wanneer er morgens een groot cruiseschip met toeristen aanmeerde. Op de Azoren heb je een grote kans om walvissen te spotten. Helaas was het te winderig toen wij er waren en vaarden de boten helaas niet uit. We hebben een auto gehuurd en zijn het eiland in 4 dagen rond gereden. Erg veel mooie wandelgebieden met veel groen, natuurlijke warmtebronnen waar je heerlijk in kon zwemmen, mooie watervallen, veel wilde dieren. Veel mooie meren waaronder Sete Cidades. Een meer dat zowel blauw als groen kleurt. Mooi om te zien vanaf een verlate hotel aan de kop van het meer. Erg mooi uitzichtpunt.

 • op 09-05-2019
  3

  “Groen, groener, groenst! ”

  Als je van natuur houdt is Sao Miquel the place to be. Wij verbleven in Ponta Delgada, ongeveer 2 uur vliegen vanaf Lissabon. Met een auto is het leuk om eiland verkennen en kun je mooie wandeltochten maken door de groene natuur. In oktober (laagseizoen) is er alleen erg weinig te beleven in het stadje zelf, erg rustig. 1 van onze redenen om naar de Azoren te gaan was om walvissen te spotten, helaas was het de wind te hard (4/5 dagen lang), waardoor er geen boten het water op gingen. Wel iets om rekening mee te houden als je in een periode gaat met kans op minder goed weer.

 • op 05-02-2019
  5

  “Eiland hoppen, welke eilandjes móeten we zien? ”

  Wij gaan eind juni 2 tot 2.5 weken naar de Azoren. We willen graag eiland hoppen.
  We gaan uiteraard naar Sao Miguel maar nu zijn we benieuwd welke andere eilandjes jullie aanraden!
  Wat mogen we niet overslaan?

  Groet, Roxanne

 • op 29-11-2017
  5

  “Het Hawaii van Europa ”

  De azoren is een vulkanische eilandengroep in de atlantische oceaan. Qua natuur zijn de eilanden echt wonderschoon en een goede tip is om ze te verkennen te voet of met de fiets. Er zijn erg veel wandelroutes op de eilanden die goed Zijn aangegeven waardoor de eilanden goed bereisbaar zijn. De uitzichten vanaf de vulkanen zijn echt adembenemend en van de 9 eilanden zijn faial, sao jorge, pico en sao Miguel zeker aanraders! Een boottrip op zee met dolfijnen of walvissen is een must do! Deze zijn goed te regelen op het eiland faial.

 • op 27-11-2017
  4

  “Sao Miquel and mother nature at her best”

  Ben je toe aan rust bezoek dan de Azoren, hier waar nog weinig tourisme is en ongerepte natuur.
  De Azoren een pareltje met ongerepte natuur. Bezoek het meer Lagoa Azul, ga kanoën in het meer Lagoa das Furnas, of heerlijk badderen in een een natuurlijke warmte bron in Caldeira Velha. De Azoren heeft ons helemaal tot rust weten te brengen. Het heerlijke eten waar we zo van genoten hebben, probeer de "steak on hotstone" bij hotel Talisman waar het vlees gewoon op je tong weg smelt.
  Gezellige lokale eettentjes waar we bij een eettentje binnen aan de BBQ hebben gezeten met zijn tweeën waarna we terug liepen richting het hotel en op een plein uitkwamen waar een live bandje aan het optreden was en de lokale bevolking lekker op aan het dansen waren dit was zo gezellig om mee te maken.


 • op 27-11-2017
  4

  “Sao Miguel is een pareltje van rust”

  De Azoren zijn nog redelijk onontdekt door het grote tourisme, en het is te hopen dat dat zo blijft. De mooie plekjes in de natuur, de meren in de kraters en de watervallen zijn absoluut de moeite waard. Je komt er helemaal tot rust. Ook de plaatsjes zijn leuk, je moet er geen drukke boulevards verwachten maar gezellige kleine eettentjes en wij hebben zelfs een avondje bij een restaurant gezeten waar een muziekantje zat die wat rockachtige muziek maakte, de locals gingen op de straat staan dansen. Wat een sfeer, die nog niet is aangetast door het massatourisme.
  De Azoren is een goede plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. De natuur is prachtig en de uitzichten zijn fenomenaal. Als je wilt kan je walvissen en dolfijnen gaan spotten. Vonden wij erg leuk om te doen. Verder vonden we Caldeira das Sete Cidades een aanrader. Ga niet alleen naar de uitkijkpunten maar rij echt om het meer heen (bijv met een quad) en ga ook helemaal naar beneden, bij het water kijken. Een van de bekende uitzichtpunten is een vervallen hotel waar je in kan lopen die ook prachtige uitzichten bied over Caldeira das Sete Cidades.
  Verder hebben de Azoren nog een paar specialiteiten, zo lopen hun koeien iedere dag buiten gras te eten waardoor hun vlees ontzettend lekker smaakt. Ik had een vis eiland verwacht, maar rundvlees is hier wat erg goed aangeschreven staat. Ze hebben ook kaas specialiteiten en hebben ook eigen thee plantages (deze zijn ook te bezoeken) als enige plek van Europa.
  Sao Miguel is het grootste eiland, en ook deze is niet groot. Na een week heb je het eiland ook wel gezien.

 • op 26-11-2017
  4

  “Rust”

  De Azoren zijn echt mooie eilandjes met veel natuur. Je hoeft er geen weken te verblijven, want de eilanden zijn redelijk klein. Wij verbleven op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Binnen twee uur ben je het eiland doorgereden en kom je onderweg allemaal mooie watervallen en meren tegen. Niet alles is goed te bereiken met de auto, dus zorg ervoor dat je goede wandelschoenen aan/mee hebt. Als je eenmaal gaat lopen kom je van alles tegen.

  In het juiste seizoen kan je met de boot de zee op en walvissen of dolfijnen spotten, echt heel erg leuk en raad ik zeker iedereen aan. Ook is het Dino park leuk om te bezoeken.

 • op 17-11-2017
  3

  “Rust en bijzondere natuur”

  Op de heenweg van mijn vakantie heb ik onverwachts een tussenlanding gemaakt op Terceira, een eiland horend bij de Portugese Azoren. We overnachtten in hotel Terceira Mar. Dit hotel ligt aan een baai wat zorgt voor een fenomenaal uitzicht. Terceira Mar is rustig gelegen, maar het centrum van Angra do Heroísmo is op 250 m. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 km afstand.

  Terceira moet een droombestemming zijn voor elke natuurliefhebber. Het prachtige groene berglandschap, de stranden en uitzicht over de baai.

  Het weer is onvoorspelbaar. Zorg dat je ook regenkleding en iets warms bij je heb als je dit eiland bezoekt.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16137 - reviews totaal

Deel jouw Azoren reiservaring en tips!

Ben jij in Azoren geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?