27 Vakantiedagen

Eten & drinken

Eten

Spanjaarden ontbijten met een kop koffie met melk (café con leche) in combinatie met een zoet broodje of kleine sandwich. Churros gedoopt in warme chocolademelk zijn ook een typisch Spaans ontbijt of tussendoortje. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en bestaat meestal uit meerdere gangen en is daarmee ook uitgebreider dan het avondeten. Veel winkels en bedrijven gaan in de namiddag ook een paar uur dicht zodat iedereen naar huis kan om te eten en siësta te houden. Avondeten doen de Spanjaarden pas laat (tussen 21:00 en 23:00). De meeste restaurants gaan ook pas rond 21:00 open.

Paella

Paella.

Tapas

Ooit ontstaan in Sevilla, inmiddels populair in heel het land. Het hele land barst van de tapasbars met druipende hammen achter het buffet. Het is in Spanje traditie om in een tapasbar één drankje met een tapa te nemen en daarna door te gaan naar de volgende bar.

Drinken

Spanjaarden zijn dol op koffie en je zult dan ook overal goede koffiebarretjes tegenkomen. Alcohol wordt, net als in Nederland, pas verkocht als je 18 jaar of ouder bent. In toeristische oorden wordt hier echter vrijwel niet op gecontroleerd. Spanje is een echt wijnland, zowel thuis als in restaurants drinken de meeste Spanjaarden wijn bij het eten. Spaans bier is niet slecht en zeker het proberen waard. Bekende biermerken zijn San Miguel, Cruzcampo, Mahou en Estrella Damm. Goede biertjes die wat moeilijker te vinden zijn, zijn Mezquita en Legado de Yuste.

Lees verder: Geld & kosten >

Spanje specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Spanje aanbieder met meer dan 850 vakanties: van zonvakanties naar de costa’s en eilanden tot rondreizen.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor de Costa’s, de Canarische Eilanden, Mallorca en Ibiza.
Bezoek website

Meer Spanje reisorganisaties

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Internet only stuntprijzen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra Vakanties

Rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Solmar
Solmar

Specialist busvakanties.
Bezoek website

Sunweb
Sunweb

Zonvakanties.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Fiets- en wandelreizen.
Bezoek website

ANWB Campings
ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Eliza was Here
Eliza was Here

Kleinschalige accommodaties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Spanje

TUI
1. TUI

‘Allround’ Spanje aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek websiteBekijk Spanje aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Spanje

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Spanje
V.a. 16