27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Spanje?

Spanje ligt samen met Portugal op het Iberisch schiereiland en is, inclusief eilanden, twaalf keer zo groot als Nederland. Het is daarmee het vierde grootste land van Europa. Spanje grenst in het noorden aan Andorra en Frankrijk, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan de Engelse staat Gibraltar. Tot Spanje behoren twee eilandengroepen: de Balearen met als bekendste eilanden Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, en de Canarische eilanden met Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro en La Gomera. Als laatste liggen er nog Spaanse enclaves voor de Noord-Afrikaanse kust. Tot de grotere enclaves behoren Ceuta en Melilla en tot de kleinere Peñon de los Vélez, Peñon de Alhucemas en de Islas Chafarinas.

Lees verder: Vervoer >

Spanje specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Spanje aanbieder met meer dan 850 vakanties: van zonvakanties naar de costa’s en eilanden tot rondreizen.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor de Costa’s, de Canarische Eilanden, Mallorca en Ibiza.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Spanje

TUI
1. TUI

‘Allround’ Spanje aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek websiteBekijk Spanje aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Spanje

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Spanje
V.a. 16