27 Vakantiedagen

Reizen binnen Spanje – openbaar vervoer & transport

Het openbaar vervoer in Spanje is goed geregeld, het is dan ook prima te doen om het land op eigen houtje te verkennen.

Bussen en treinen

RENFE is de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje. Lange afstandstreinen rijden over het algemeen op tijd, maar op korte trajecten hebben ze regelmatig vertraging. Let op: alle lange afstandstrajecten moeten vooraf gereserveerd worden en zijn, zeker in het hoogseizoen, vaak al lang van tevoren volgeboekt. Voordeel hiervan is wel dat je altijd een zitplaats hebt en niemand in de gangpaden hoeft te staan.

Een populairder vervoersmiddel, ook bij locals, is de bus. Je kunt vrijwel alle delen van het land per bus bereiken. De grootste busmaatschappijen zijn Grupo Alsa en Grupo Avanza. Let er wel op dat vrijwel elke buslijn zijn eigen operator heeft en dus een ander kaartje. Het personeel op de busstations helpt je graag naar het juiste loket.

Veerboten

Spanje heeft een lange kustlijn en er zijn genoeg havenplaatsen vanwaar je de veerboot kan nemen naar de Balearen, Canarische eilanden, Noord-Afrika en Noord-Europa. Enkele van de belangrijkste ferry maatschappijen zijn Balearia, Brittany Ferries, FRS en Iscomar.

Auto

Een van de leukste manieren om Spanje te verkennen is per huurauto. Zo kun je op eigen tempo de mooiste strandjes of binnenlanden opzoeken. Vermijd grote steden als Barcelona en Madrid, rijden in deze metropolen kan nogal zenuwslopend zijn.

Metro

Madrid heeft een uitgebreid metronetwerk met 13 lijnen en 234 stations. Ook Barcelona, Valencia, Bilbao, Sevilla, Málaga en Palma de Mallorca kun je per metro verkennen.

Vliegtuig

Spanje heeft een groot aantal internationale, nationale en regionale luchthavens. Spanje heeft meer vliegvelden dan welk ander Europees land ook, je kunt dan ook alle uithoeken bereiken met binnenlandse vluchten. Zeker in de vakantieperiode zijn binnenlandse vluchten naar de Balearen en de Canarische eilanden populair. De meeste binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Iberia en prijsvechter Veuling. Lees hier meer over vliegen naar en in Spanje.

Lees verder: Eten & drinken >

Spanje specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Spanje aanbieder met meer dan 850 vakanties: van zonvakanties naar de costa’s en eilanden tot rondreizen.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor de Costa’s, de Canarische Eilanden, Mallorca en Ibiza.
Bezoek website

Meer Spanje reisorganisaties

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Internet only stuntprijzen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra Vakanties

Rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Solmar
Solmar

Specialist busvakanties.
Bezoek website

Sunweb
Sunweb

Zonvakanties.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Fiets- en wandelreizen.
Bezoek website

ANWB Campings
ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Eliza was Here
Eliza was Here

Kleinschalige accommodaties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Spanje

TUI
1. TUI

‘Allround’ Spanje aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek websiteBekijk Spanje aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Spanje

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Spanje
V.a. 16