27 Vakantiedagen

Vliegen naar Sri Lanka

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Sri Lanka via:

Sri Lanka is niet zo’n bekend reisland als andere Aziatische landen zoals Thailand en Maleisië. Inmiddels wint het eiland echter aan populariteit waardoor er steeds meer en goedkopere vluchten komen. Vanaf €600 heb je al een vliegticket naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Het internationale vliegveld, Bandaranaike International Airport, ligt op 30 kilometer ten noorden van Colombo. Het tweede internationale vliegvelg, Mattala Rajapaksa International Airport (MRIA), ligt in Mattala op 18 km van Hambantota.

Er gaan vanuit Europa maar een beperkt aantal directe vluchten. Sri Lankan Airlines vliegt rechtstreeks vanuit Londen, Parijs en Frankfurt. Omdat je voor de rechtstreekse vluchten eerst naar een stad buiten Nederland moet reizen, en hiervoor ook tijd en geld kwijt bent, is het vaak makkelijker om een vlucht met overstap te kiezen. Er zijn prima verbindingen via het Midden-Oosten (met Qatar Airways en Etihad Airways) of via Istanbul en de Malediven (met Turkish Airlines). Kijk en vergelijk goed op de sites onderaan deze pagina.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Sri Lanka

  • Het is het goedkoopst om naar Sri Lanka te vliegen in de maand november. De maanden in het hoogseizoen (december t/m maart) zijn het duurst.
  • Je kunt je vliegticket het beste zo’n 7 weken van tevoren boeken. Ook 15 weken van tevoren of een maand voor vertrek zijn de tickets vaak voordelig.
  • Vliegen in het weekend is vaak duurder, probeer indien mogelijk te kiezen voor doordeweekse dagen.
  • Zoek ook op vertrek vanaf Frankfurt (met de auto heen te rijden…) of Londen (losse, goedkope Ryanair retourtjes zelf boeken…), vanwaar directe vluchten naar Sri Lanka gaan.

Vliegen vanuit Aziatische buurlanden

Een reis naar Sri Lanka is goed te combineren met een bezoek aan de Malediven. O.a. Turkish Airlines vliegt via Istanbul met een korte tussenstop op Male naar Colombo. In het hoogseizoen betaal je voor een losse enkele reis Colombo – Male ongeveer €150 (1-1,5 uur vliegen). Vanuit andere Aziatische landen is Sri Lanka goedkoop te bereiken dankzij de lowcost luchtvaartmaatschappij Air Asia. Al voor zo’n €100 vlieg je vanaf Kuala Lumpur naar Colombo (3,5 uur). Ook vanuit het zuiden van India vlieg je voor hetzelfde bedrag met Sri Lankan Airlines (1 uur). Andere airlines die vliegen op Sri Lanka zijn o.a. Thai Airways, Malaysia Airlines, Cathay Pacific en Indian Airlines.

Vliegen binnen Sri Lanka

Sri Lanka is slechts 1,5 keer zo groot als Nederland, waardoor binnenlandse vluchten eigenlijk overbodig zijn. Alles is prima per trein, auto of bus te bereiken. De meeste binnenlandse vluchten gaan naar kleine (privé-) vliegveldjes via Colombo of Kandy en worden uitgevoerd door Sri Lanka Airlines en Cinnamon Air. Sommige trajecten kun je afleggen per watervliegtuig, waarbij je landt op een meer.

Vliegtickets naar Sri Lanka boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Sri Lanka boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Sri Lanka niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Sri Lanka vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Sri Lanka via:

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

Original Asia
2. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
3. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek websiteBekijk Sri Lanka rondreizen
Vanaf €106 incl. vliegticket

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 509

Volg ons op Facebook