In Galle geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 28 Galle reiservaringen

Galle

Galle ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka, op dik anderhalf uur rijden van hoofdstad Colombo en niet ver van de geliefde stranden van Hikkaduwa en Unawatuna. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die in de 17e eeuw van Galle een belangrijke havenplaats maakten, beschermd door een 36 hectare groot fort, dat inmiddels op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Oud en (deels) afgebrokkeld of niet, het waren die fortmuren die een groot deel van de stad in 2004 beschermden toen de tsunami toesloeg. Toch vielen er duizenden doden, vooral bij het oude busstation net buiten het fort. De locals kunnen er nog indrukwekkende verhalen over vertellen.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Galle

Vergelijk alle hotels in Galle
Bekijk hotels

Het fort & de Nederlandse historie

Nederduits Gereformeerde ‘Groote Kerk’, Galle

Nederduits Gereformeerde ‘Groote Kerk’.

In Galle is nog veel te zien van de Nederlandse koloniale historie. Hoogtepunt is het 17e-eeuwse fort (nu een soort oude binnenstad) met zijn imposante dikke muren, hoge aarden wallen, zware bastions, bronzen kanonnen, diverse kazernes en de kenmerkende vuurtoren. Het fort is een uitbreiding van het kleinere fort dat oorspronkelijk door de Portugezen gebouwd werd in 1588. In de door de Nederlanders versterkte handelsnederzetting van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie verbleven destijds de kooplieden en soldaten.

Fort Galle

Een van de oude pakhuizen in het fort.

De dikke vestingmuren van Fort Galle zijn beloopbaar; lokale gidsen leiden je graag rond voor een kleine bijdrage. Loop ook binnen bij de goed bewaard gebleven Nederduits Gereformeerde ‘Groote Kerk’, oorspronkelijk gebouwd in 1640 en herbouwd rond 1755. De vloer van deze kerk is voorzien van diverse grafstenen van de oude Nederlandse begraafplaatsen. Ook op het kleine kerkhof buiten staan Oudhollandse grafstenen. Bezoek verder de fraaie Anglicaanse All Saints’ Church, gebouwd tijdens de Britse periode, en bekijk de Meera Mosque (uit 1904) van binnen.

Vuurtoren en de moskee in Fort Galle

Vuurtoren en de moskee in Fort Galle.

Uitzicht op de Bastion Point Utrecht, Galle

Uitzicht op de Bastion Point Utrecht.

Kunstgalerietjes & boetiekhotels

Binnenin het voormalige ‘fort’ van Galle vind je anno nu talloze souvenirshops, kunstgalerietjes, hippe restaurantjes, koffiebars en boetiekhotels. Westerlingen hebben de oude binnenstad overgenomen en exploiteren de meeste panden binnen de muren. De prijzen liggen er veel hoger dan in de rest van Sri Lanka. Buiten het fort ligt het nieuwe stadscentrum van Galle, waar de locals hun dagelijkse leven leiden.

Galle
Galle

Overnachten in Galle

Alhoewel Galle een absolute must see is tijdens iedere Sri Lanka reis, hoef je er niet perse te overnachten. Het stikt van de trendy boetiekhotelletjes binnen de muren van het fort, maar ’s avonds laat is het hier redelijk rustig. De prijzen van accommodaties binnen het fort zijn bovendien hoog voor Sri Lankaanse begrippen. Vanaf de heerlijke stranden van Unawatuna of Hikkaduwa is Galle ook prima te bezoeken als dagtrip.

Fort Galle

Enkele accommodatie tips voor wie wel in Galle wil blijven overnachten: het betaalbare Secret Garden Fort (v.a. €45), het Small House Boutique Guest House (v.a. €101) of het Mango House (v.a. €133).

Reizen naar Galle – hoe kom je er?

Vanuit Colombo kun je zowel met de bus als per trein naar Galle. Het snelst ben je per bus via de nieuwe Southern Expressway, die je vanaf het Kaduwela Bus Station (ca. 45 minuten buiten het centrum) in een uur naar Galle brengt. Buslijn 2 volgt vanaf Colombo de mooie kustroute, maar doet er drie uur over. Ook de trein rijdt langs kust. Afhankelijk van hoe vaak de trein stopt, doet deze er zo’n 2,5 tot 4 uur over.

Vanaf de nabijgelegen strandplaats Unawatuna is het per tuktuk een kwartiertje naar Galle.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered
Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Beste reistijd Galle

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met duidelijke seizoenen. De zuidkust, waar Galle ligt, kun je het beste bezoeken van december tot april. Ook in juli tot september is het nog prima te doen qua weer. De meeste regen valt in mei, juni, oktober en november, deze periode kun je beter vermijden.

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Sri Lanka rondreis aanbiedingen

28 Galle reiservaringen en tips • 14 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Leuke voor een dagtocht”

  Geplaatst 21-05-2019

  Galle is een prachtige stad omringd door een Nederlands fort. Je kunt er lekker door de straatjes struinen en over de muren van het fort lopen. Het is er echter wel heel erg warm waardoor het slenteren erg vermoeiend is. Een dagtocht vanuit bijvoorbeeld Hikkaduwa is goed te doen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Hollandse oudheid”

  Geplaatst 08-05-2019

  Galle kwam op mij als een toeristisch stadje over. Er zijn hier nog allerlei gebouwen en kerkjes in de Nederlandse stijl van vroeger. Ook is er een fort waarbij op de muren gelopen kan worden. Overal hier is het erg toeristisch en naar mijn idee was alles lang niet zo denderend mooi zoals op de rest van Sri Lanka.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  54 reviews
  10 waarderingen

  “Nederlands tripje”

  Geplaatst 07-05-2019

  Leuk stadje met veel Nederlandse invloeden. Het is gezellig om hier lekker doorheen te lopen en wat winkeltjes te kijken. Ook is het heel mooi om de zonsondergang op het fort te bekijken. Zeker niet overslaan, maar ook niet te lang blijven hangen. Een middag vonden wij genoeg!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Veel Nederlandse invloeden”

  Geplaatst 06-05-2019

  Galle is een kuststad met veel oud-Nederlandse invloeden vanuit het VOC tijdperk. Bezoek het Galle Fort wat door de Nederlandse ontdekkingsreizigers werd gebruikt als uitvalsbasis. Geniet ook van de stranden en als het meezit kun je ook een snorkeltrip boeken! Kijk wel goed of er wat te zien valt onder water, want in de westerse zomer is het water er erg troebel.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Stad met Nederlandse invloeden”

  Geplaatst 01-05-2019

  Waan je in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en bezoek de Sri Lankaanse kuststad Galle. Deze stad heeft erg veel Nederlandse invloeden gekend en dat is heden ten dage nog steeds te merken. Bezoek het Galle Fort bijvoorbeeld en ook het treinstation is erg mooi.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  5 waarderingen

  “Geen aanrader”

  Geplaatst 26-04-2019

  In Galle is helaas dus echt helemaal niets te doen. 2 uurtjes waren voor ons genoeg om deze plek gezien te hebben. Dus als je op door reis bent zou ik hier een korte stop maken om te lunchen of iets dergelijks, maar ik zou er zeker geen dag of 2 dagen blijven. Er is niets te doen en het fort is ook binnen een paar minuten gezien. Over de fortmuren lopen levert wel een mooi uitzicht op, maar daar heb je het ook wel mee gezien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  27 reviews
  0 waarderingen

  “Positief verbaasd!”

  Geplaatst 22-04-2019

  Galle heeft me positief verrast! Er is veel nog in tact en voor 2 dagen is er genoeg te doen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hoger zijn dan in de rest van Sri Lanka (vooral voor hostels). Loop tijdens zonsondergang over de fortmuren!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 37 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Galle”

  Geplaatst 21-04-2019

  Galle heeft een prachtige stadskern dat geheel ommuurd is. Galle is een stadje dat door de tsunami niet echt geraakt is vanwege de hoge muren. De vuurtoren die hier staat, is er dan ook nog steeds. Galle heeft veel Nederlandse invloeden.

  Pas op met de verkopers van munten. Ze zullen aangeven dat ze oud de voc tijd zijn en ze ze uit oude schepen hebben opgedoken. Niets is minder waar. Deze munten worden gewoon gedrukt en zijn niets waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  25 reviews
  4 waarderingen

  “Schattig!”

  Geplaatst 21-04-2019

  Mijn eerste stop in Sri Lanka en ik vond het een fijne plek om te vertoeven na een lange vlucht. Ik ben niet een enorm strandmens, dus dit was een fijne plek. Het oude fort heeft een gezellige uitstraling en leuke eetplekjes. Het is leuk om te verblijven, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het een leuke dagtrip is vanuit een van de naast gelegen strandbestemmingen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  39 reviews
  4 waarderingen

  “Leuk voor 1 dag”

  Geplaatst 15-04-2019

  Hier een nacht verbleven aangezien we op doorreis waren. Echter ook prima om bijvoorbeeld als dagtocht te doen vanuit bijvoorbeeld Mirissa of Hikkaduwa. Het is, vooral 's avonds, erg leuk om door de oude straatjes te lopen en een drankje te scoren. Leuk om de Nederlandse invloeden te zien en een bezoek te brengen aan de Nederlands hervormde kerk.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Galle reiservaring en tips!

Ben jij in Galle geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Riksja Sri Lanka
Riksja Sri Lanka

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Individuele rondreizen & strandvakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je Sri Lanka reis op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Ook familiereizen!
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Undiscovered
3. Undiscovered

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
2. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek websiteBekijk 271 Sri Lanka rondreizen
Vanaf €475 incl. vliegticket

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka