27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Tsjechië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Tsjechië via:

Vanuit Utrecht moet je ca. 860 kilometer rijden om Praag te bereiken, een autorit waar je minstens acht uur voor moet uittrekken. Een vliegtuigreis van Amsterdam naar Praag duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn dagelijks meerdere vluchten van Amsterdam en Brussel naar Praag, uitgevoerd door diverse vliegtuigmaatschappijen.

Internationale luchthavens in Tsjechië

Tsjechië kent twee internationale luchthavens: Praag en Brno. Voor vluchten vanuit West-Europa is vooral de luchthaven van Praag van belang. Luchthaven Praag, officieel ‘Václav Havel International Airport Prague’, kreeg in 2017 niet minder dan 15,4 miljoen passagiers te verwerken. Het vliegveld is de hub van de Tsjechische luchtvaartmaatschappij CSA Czech Airlines. De Praagse luchthaven ligt ten noordwesten van de stad, op ongeveer 17 kilometer van het centrum. Met een taxi bereik je het centrum van de stad in ongeveer een half uur. Met het openbaar vervoer doe je er een half uur tot een uur over. De Praagse luchthaven is uitgerust met alle moderne faciliteiten en is qua voorzieningen vergelijkbaar met West-Europese luchthavens.

De luchthaven van Brno (Brno-Tuřany) is een veel kleinere luchthaven die op zeven kilometer ten zuidoosten van de stad Brno ligt, in het oosten van Tsjechië. In 2017 kreeg Brno-Tuřany zo’n 470.000 passagiers over de vloer. De luchthaven is compact en biedt de belangrijkste basisvoorzieningen. Brno is een goede uitvalsbasis om het oostelijk gedeelte van Tsjechië (Moravië) te verkennen.

Vliegen van Nederland en België naar Tsjechië

Dagelijks zijn er meerdere rechtstreekse vluchten van Amsterdam-Schiphol naar Praag. De vluchten worden vooral uitgevoerd door KLM, Easyjet en de Tsjechische maatschappijen CSA en SmartWings. Transavia vliegt op bepaalde dagen rechtstreeks van Eindhoven naar Praag.

Vanuit Brussel-Zaventem vliegen Brussels Airlines, Ryanair, CSA en SmartWings rechtstreeks naar Praag. De vlucht duurt ongeveer anderhalf uur. Ryanair voert op bepaalde dagen rechtstreekse vluchten uit vanaf Charleroi naar Praag.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Via verschillende online vergelijkingssites is het mogelijk om goedkope vluchten naar Praag te ontdekken. Houd er rekening mee dat vluchten op een doordeweekse dag doorgaans goedkoper zijn dan vluchten in het weekeinde. Je betaalt meestal meer voor een vlucht die vertrekt vanaf een grote luchthaven (Schiphol, Zaventem) dan vanaf een kleinere luchthaven (bijvoorbeeld Eindhoven, Charleroi of kleinere Duitse luchthavens). Je bespaart ook geld door de boeking volledig online te verrichten. Als je flexibel kunt zijn in vertrekdata, wacht dan lastminuteaanbiedingen en promoties af. Ligt je vakantieperiode ruim op voorhand vast, boek dan zo vroeg mogelijk je vliegtickets om geld uit te sparen. Raadpleeg onderstaande sites om voor jou het voordeligste vliegticket te vinden.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Tsjechië via:

Bezienswaardigheden Tsjechië

Alle bezienswaardigheden in Tsjechië

Vliegtickets Tsjechië


Hotels in Tsjechië zoeken

Hotels in Tsjechië zoeken

Boek je rondreis naar Tsjechië

TUI
1. TUI

Groot aanbod stedentrips.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek websiteBekijk Tsjechië rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Tsjechië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tsjechië
V.a. 29

Volg ons op Facebook