27 Vakantiedagen

Wie van hippe steden, kleine vissersdorpen, design en vooral héél veel ongerepte Scandinavische natuur houdt, gaat naar Zweden. Het land is wat minder duur dan bijvoorbeeld Noorwegen en trekt slechts bescheiden aantallen toeristen. Ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers! De groene golvende heuvels en mooie kustlijn van Skåne in het zuiden, de grote meren, bossen en het wildlife daarboven (Småland en midden-Zweden) de fraaie eilandarchipels en kusten in het oosten (Höga Kusten) en zéker ook de wildernis, hoogvlakten en het Noorderlicht van Zweeds Lapland in het verre noorden; Zweden maakt een fantastische roadtrip! Hoofdstad Stockholm is de leukste stad van Scandinavië en vormt een toffe citytrip op zich.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Zweden is het grootste land van Scandinavië en is met zijn 450.000 km² meer dan tien keer zo groot als Nederland. Hoe noordelijker je gaat, hoe dunbevolkter en uitgestrekter de landschappen worden. Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste steden en gebieden van Zweden.

 • Göteborg

  Göteborg

  Havenstad & food-hotspot
  4 reviews

  Göteborg is de grootste havenstad van Zweden en wordt steeds meer een hotspot voor foodliefhebbers, met authentieke kory-kiosks, veel verse vis en levendige food markets. Je kunt alles gemakkelijk te voet verkennen, want Göteborg is klein genoeg.

  Lees meer >

 • Höga Kusten

  Höga Kusten

  Schitterende kustregio
  1 reviews

  In het noordoosten van Zweden ligt het Angermanland. Hier vind je één van de veertien werelderfgoed-gebieden van Zweden: Höga Kusten. Deze prachtige kustregio bestaat uit een verzameling eilanden, meren, baaien en groenbegroeide heuvels uit de ijstijd.

  Lees meer >

 • Malmö

  Malmö

  Zuidelijke toegangspoort
  3 reviews

  Malmö is de op twee-na-grootste stad van Zweden en de grootste van de meest zuidelijke provincie van Zweden: Skane. De stad mixt historische wijken met ultra moderne gebouwen en biedt diverse interessante bezienswaardigheden en uitstapjes.

  Lees meer >

 • Skåne

  Skåne

  Bossen, heide & kust
  1 reviews

  Skåne is de meest zuidelijke provincie van Zweden. Skåne staat bekend om zijn vele bossen, lange wandelpaden, fraaie kustlijn en sfeervolle vissersstadjes. Je kunt hier goed fietsen en hiken door de vlakke natuurgebieden.

  Lees meer >

 • Småland

  Småland

  Het Zweden van Pippi Langkous
  0 review

  De zuidelijke regio Småland is het Zweden van Pippi Langkous: een streek vol groene heuvels, bossen, elanden, meren, riviertjes en een kustlijn vol eilandjes en kliffen. Het is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers en actieve gezinnen.

  Lees meer >

 • Top
  Stockholm

  Stockholm

  Hipste stad van Scandinavië
  22 reviews

  Plannen voor een Stockholm stedentrip? Goed idee! Stockholm is een unieke stad die uit 14 eilanden bestaat en dankzij 57 bruggen toch een geheel vormt: Stockholm wordt niet voor niets het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De vele hippe restaurants, winkels, musea en andere bezienswaardigheden maken Stockholm een ideale bestemming voor een citytrip.

  Lees meer >

 • Uppsala & midden-Zweden

  Uppsala & midden-Zweden

  Studentenstad en weidse natuur
  0 reviews

  De leuke studentenstad Uppsala ligt ten noorden van Stockholm en staat voornamelijk bekend om haar oude universiteit en gezellige studentensfeer. De weidse omgeving van midden-Zweden barst van de mooie regio’s en natuurgebieden.

  Lees meer >

 • Top
  Zweeds Lapland

  Zweeds Lapland

  Sneeuwsafari, Sámi & het Noorderlicht
  2 reviews

  Ga op sneeuwsafari, ontmoet de traditionele Sami, spot het noorderlicht en aanschouw de gletsjers, meren en oerbossen van werelderfgoed Laponia. De uitgestrekte en dunbevolkte regio Zweeds-Lapland is hét wintersprookje van Zweden!

  Lees meer >

Rondreizen naar Zweden

Top 3 Zweden specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Specialist BBI is al sinds 1968 thuis in reizen naar Scandinavië, met volop persoonlijke ervaringen. In het Zweden-aanbod auto- en camperrondreizen, flydrives, actieve familievakanties en verblijf in traditionele stuga’s.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt meerdere samengestelde rondreizen, geschikt voor de hele familie. Ook hebben ze complete Stockholm-citytrips en diverse losse accommodaties, vakantieparken en campings.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB is gespecialiseerd in autovakanties & campings. Ze hebben talloze Zweden-autorondreizen, waaronder ook combinaties met Denemarken en Noorwegen.
Bezoek website


Meer Zweden reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
Prijsvrij
Natuurhuisje.nl
SNP Natuurreizen
Hotels Zweden

Hotels in Zweden

Vergelijk hier alle hotels in Zweden

Bekijk hotels

Meer over hotels in Zweden

Reisaanbiedingen Zweden

Zweden reisaanbiedingen

Bekijk alle Zweden rondreizen