27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Zweden

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zweden via:

Wie met het vliegttuig naar Zweden wilt, heeft een flink aantal opties. Alleen Stockholm al heeft drie verschillende vliegvelden: Arlanda, Bromma (beide vlakbij de stad) en Skavsta (op ca. 100 km, waar o.a. Ryanair op vliegt). Malmö heeft een eigen vliegveld (Sturup Airport), maar is nog sneller via het grotere vliegveld van Kopenhagen (Kastrup Airport) bereikbaar: dik 20 minuten met de trein nog over de Öresundbrug. Andere vliegvelden met internationale verbindingen zijn die van Göteborg (Landvetter Airport) en – seizoens- of chartergebonden – Linköping, Växjö en Kirona (Zweeds-Lapland).

Vliegen naar Stockholm

De vliegduur naar Stockholm is ca. 2 uur, onder meer KLM, Norwegian Air en SAS vliegen direct vanaf Schiphol op Stockholms grote Arlanda Airport. Transavia vliegt vanuit Eindhoven; Ryanair heeft soms ook een directe verbinding naar het verder gelegen Skavsta Airport (maar verandert zijn schema’s vrij vaak..).

Vliegen naar Malmö

Snelste verbinding met Malmö is vliegen naar Kastrup Airport in Kopenhagen (1,5 uur) en met de trein over de Öresundbrug naar Malmö centraal. KLM vliegt meermaal daags direct op Kopenhagen, net als budgetmaatschappijen als Transavia (vanaf Eindhoven) en Ryanair (vanaf Charleroi).

Vliegen naar Götenborg

KLM vliegt dagelijks met zijn op Landvetter Airport in Göteborg vanaf Schiphol.

Vliegen naar andere bestemmingen in Zweden

KLM vliegt vanaf mei 2018 ook seizoensgebonden op het vliegveld Växjö Småland Airport, ideaal voor vakanties in Småland. Een ander kleiner vliegveld in Zweden waar KLM rechtstreeks op vliegt is dat van Linköping, grofweg tussen Stockholm en Göteborg gelegen.

Vliegen vanuit Europa

Alle landen in Europa kun je combineren met je reis door Zweden. Luchtvaartmaatschappijen die vooral vluchten naar en binnen Scandinavië verzorgen zijn SAS en Norwegian Airlines.

Tips voor goedkope tickets naar Zweden

  • Ontdek wat het verschil is tussen tickets naar Stockholm, Malmö en Göteborg voor de datum waarop jij wilt boeken. Over het algemeen is een vliegticket naar Stockholm goedkoper dan vliegticket naar Malmö en Göteborg. Kijk ook naar de actuele routes die Ryanair en Wizzair vliegen op Stockholm Skavsta Airport.
  • Als je genoeg tijd hebt, en het niet erg vindt om een nachtje iets korter te slapen, kun je kijken of er nachtvluchten en/of hele vroege vluchten zijn. Deze vluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag of ’s avonds.
  • Houd aanbiedingen van low-cost airlines zoals Transavia, Ryanair en Wizz Air goed in de gaten. Soms kunnen prijzen erg dalen, vooral direct via de website van de aanbieder.
  • Vlieg in plaats van vanaf Amsterdam via Rotterdam, Groningen of Eindhoven naar Stockholm.

Binnenlandse vluchten Zweden

Het is in Zweden mogelijk om te vliegen tussen Malmö, Stockholm, Göteborg, Umea, Visby, Helsingborg, Växjö, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Hlmstad, Kramfors, Östersund, Trollhättan, Örnsköldsvik, Kiruna, Mora, Borlänge en Örebro. De meeste vluchten zijn alleen mogelijk vanaf Stockholm of Malmö. Stockholm heeft drie luchthavens.

Stockholm Arlanda Airport

Dit vliegveld ligt ten noorden van Stockholm. Er zijn vier terminals, namelijk terminal 2 en 5 (voor internationale vluchten), terminal 3 (voor regionale vluchten) en terminal 4 (voor nationale vluchten). Vanaf dit vliegveld bereik je het centrum van de stad met de Arlanda Express binnen 20 minuten en met de J38 trein in 38 minuten. Bussen zijn de goedkoopste opties: deze kosten zo’n €20 retour naar het centrum. Een taxi kost gemiddeld €50.

Stockholm Skavsta Airport

Zo’n 100 km ten zuidwesten van Stockholm ligt Skavsta Airport. Naar dit vliegveld vliegen de lowcost airlines zoals Wizz Air en Ryanair. Vanaf hier bereik je het centrum van de stad met de trein en bus in 1:45 uur. Je kunt ook een rechtstreekse bus nemen die ca. €30 retour kost.

Stockholm Bromma Airport

Bromma Airport ligt het dichtsbij het centrum, binnen de stadsgrenzen van Stockholm. Met de auto duurt het maximaal 20 minuten om dit vliegveld te bereiken. Met de suburban trein bereik je het centrum binnen 25 minuten. Een treinticket kost een kleine €4. Bussen rijden in 20 minuten naar het centrum. Retourtickets kosten ca. €15.

Malmö Sturup Airport

Het vliegveld van Malmö, Sturup Airport, ligt ten oosten van de stad. Het vliegveld ligt op 30 minuten rijden met de auto van Malmö en op 50 minuten rijden met de auto van Kopenhagen. Het centrum van Malmö bereik je per bus in 40 minuten. Een retourticket kost €22. Veel Malmö-reizigers nemen echter een vlucht naar het internationale vliegveld van Kopenhagen, en reizen vanuit hier een met een directe trein in 20 minuten naar Malmö’s centrale station.

Göteborg Landvetter Airport

Ten oosten van de Göteborg ligt het vliegveld Landvetter Airport. Dit vliegveld bestaat uit twee luchthavens: een voor binnenlandse vluchten en een voor internationale vluchten. Vanaf de luchthaven bereik je het centrum van Göteborg binnen 30 minuten. Er rijden taxi’s, bussen en je kunt er auto’s huren. Vanaf Göteborg kun je ook naar Boras en Jönköping met de bus.

Vliegtickets naar Zweden boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Zweden boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Zweden niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Zweden vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zweden via:

Bezienswaardigheden Zweden

Alle bezienswaardigheden in Zweden

Vliegtickets naar Zweden


Hotels in Zweden zoeken

Hotels in Zweden zoeken

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19

Volg ons op Facebook