27 Vakantiedagen

Overnachten in Zweden – soorten accommodaties

In Zweden vind je een divers aanbod aan accommodaties. Je hebt zowel budgethotels in steden als luxe wellnessresorts aan de kust. De accommodaties zijn ongeveer net zo duur als in Nederland, soms iets duurder.

Budget accommodaties (€10 – €50)

Tot de budget accommodaties in Zweden behoren stacaravans, houten chaletjes en campingplaatsen. Voor €15 krijg je een campingplek op een basis camping met gedeelde douche en wc waar je je tent kunt neerzetten. Voor €25 kun je je tent opzetten op een luxere camping. Om te kamperen op campings heb je een Camping Key Europe Card nodig. Geen cent uitgeven aan accommodatie is in Zweden ook mogelijk. Voor noppes kun je op bepaalde plekken in het wild slapen in je eigen tent of camper. Wil je iets luxer verblijven? Huur dan een stacaravan of simpel houten chaletje op een luxe camping vanaf €35. Je hebt je eigen bed. Bij de goedkoopste caravans en chalets deel je een keuken en badkamer.

Bekijk alle budget accommodaties in Zweden.

Middenklasse accommodaties (€50 – €100)

Voor iets meer luxe kies je in Zweden – hoe gek dat ook klinkt – voor een hostel. Hostels zijn in Zweden niet zoals in veel andere landen. In Zweedse hostels vind je voornamelijk (privé) een- en tweepersoonskamers. Hostels worden in Zweden dan ook voornamelijk bezocht door stelletjes en families. De kwaliteit van de kamers lijket op die van een hotel. Kamers in Zweedse hostels zijn schoon en comfortabel. Het verschil is dat je een badkamer deelt. Maar in sommige hostels hebben kamers zelfs een eigen badkamer, waardoor het onderscheid met een ‘gewoon’ hotel bijna verdwijnt. Een andere typische Zweedse middenklasse accommodatie is een verblijf in een ‘private room’ bij iemand thuis. Op deze manier kom je dichterbij de locals. Ook diverse goedkopere, simpeler hotels van Zweden vallen in de middenklasse prijscategorie.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Zweden.

Luxe accommodaties (€100 >)

In de grote steden vind je de bekende hotelketens waar je een comfortabele hotelkamer krijgt met eigen badkamer en ontbijt. Als je in het noorden de bergen in trekt, kom je fjällstugor en fjällstationer tegen. Deze berghutten en –lodges behoren vaak tot de luxe accommodaties. Je vindt ze langs de bekendere hikingtrails. De hutten beschikken over een eigen badkamer en een keukentje. Deze zijn ongeveer €35 per persoon. De lodges zijn luxer. Hier kun je halfpension of all-inclusive arrangementen reserveren. Hotels en lodges in het verre noorden van Zweeds Lapland zijn sowieso duurder dan die in het zuiden; hier vind je weinig budgetmogelijkheden.

Bekijk alle luxe accommodaties in Zweden.

Hotels in Zweden zoeken

Hotels in Zweden zoeken

Boek je rondreis naar Zweden

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

ANWB
3. ANWB

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Zweden rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Zweden

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zweden
V.a. 19