27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

Bezoekers van 27vakantiedagen.nl plaatsen Colombia in de top 10 van populairste reisbestemmingen. Maar wat maakt deze relatieve nieuwkomer in de reiswereld zo aantrekkelijk? 10 redenen waarom je een rondreis door Colombia moet maken!

1. De mensen zijn ontzettend gepassioneerd en bijzonder aardig

Colombianen zijn prachtige mensen, en niet alleen in uiterlijk. Ze bezitten een innerlijk dat explodeert van passie, die zich uit in alles wat ze doen. Of het nu een vriendelijke ‘Buenos dias’ is tijdens het openbaar vervoer, of een menigte die buiten op straat naar een voetbalwedstrijd kijkt: Colombianen zijn inspirerend op elk vlak.

La Primada kathedraal, Bogota

2. Colombia is niet zo gevaarlijk als ze lijkt

Geloof niet alles wat je online leest. Gedurende de laatste tien zijn de misdaadcijfers aanzienlijk gedaald, het aantal kidnappings is op een dieptepunt (gelukkig!) en de meeste regio’s zijn uitstekend en veilig te bereizen. Kijk voor de zekerheid op overheidssites om zeker te zijn. Niettemin: met een normale reismentaliteit kom je niet in de problemen.

3. Je komt op niet eerder ontdekte plekken

Vanwege het nog licht besmeurde imago van het land, is de kans groot dat je op plekken komt waar andere reizigers nog nooit zijn geweest. Colombia is nog niet overspoeld door de backpackers en wacht erop ontdekt te worden. Verwacht eveneens een relatief goedkoop en eenvoudig verblijf; hotels hebben zonder vooraf te boeken vaak een kamer vrij en kamerprijzen zijn aan de lage kant.

4. Colombia is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers

Gelegen tussen de tropische regenwouden en naast twee wereldzeeën biedt Colombia een geweldige variëteit aan klimaten. Trek de bergen in of verken de regenwouden. De natuur van Colombia is goed voor 10% van de globale plantenvegetatie en bevat meer dan 314 verschillende ecosystemen. Colombia is een paradijs.

Valle de Cocora

5. Het is dé plek om Spaans te leren

Colombianen zijn, in tegenstelling tot de bewoners van de omliggende landen, gewend om trager en beter articulerend te spreken. Ze zijn daardoor gemakkelijker te begrijpen. Ander voordeel in deze: slechts weinigen spreken Engels. Je wordt praktisch gedwongen Spaans te spreken. Tip: oefen een klein beetje aan je Spaans voordat je vertrekt. Je leert daardoor meer uit je reis te halen en kunt meedoen aan de grootste hobby van het land: kletsen.

6. Authentieke cultuur bestaat nog

Cowboys te paard? In Colombia vind je ze nog. Diverse bevolkingsgroepen leven nog op de ouderwetse manier en leven van wat de natuur ze geeft.

7. Er is prachtige architectuur

Een bezoek aan de Colombiaanse steden en dorpen geeft een gevoel alsof je in een tijdsmachine bent gestapt. De 17de eeuwse koloniale stijl, smalle straatjes die naar brede pleinen leiden en prachtige Spaanse barokstijl geven je nooit genoeg. Tip: de bijzondere kathedralen, zoals de ondergrondse kathedraal van Zipaquirá en de Las Lajas Sanctuary, dat deels is opgebouwd vanuit een rotswand.

Cartagena

8. Muziek en dans betoveren je

Colombianen zijn dansend geboren. Het land bied je diverse kansen om jouw salsa-, vallenato-, reggaeton-, cumbia- en champetaskills bij te schaven. Wees Colombiaans, laat je zorgen varen en omarm de liefde voor muziek en dans.

9. En anders doen de stranden dat wel…

De Grote Oceaan aan de zuidzijde en de Caribische Oceaan aan de Noordzijde: ook voor wie wil ontspannen biedt Colombia de meest prachtige plekken. Nestel jezelf onder een palmboom aan het strand of bezoek het het Tayrona National Park (zie foto). Het Tayrona National Park ligt op een uurtje rijden van de noordelijke kuststad Santa Marta. In de 150 vierkante kilometer vind je ongerepte jungle, mangroves, regenwoud, archeologische schatten van de Tayrona-indianen en vooral ook: veel schitterende tropische palmstranden!

Georganiseerde Colombia-reizen die het Tayrona National Park aandoen zijn bijvoorbeeld déze van Sawadee of déze van Koning Aap.

El Cabo San Juan Guía strand in het Tayrona National Park

10. Je kunt exotisch fruit eten zoveel je wilt

Lulo, guanábana, zapote, níspero… Klinkt als abracadabra, maar het zijn slechts een van de vele exotische vruchten die je in Colombia tegen zult komen. Vers fruit is verkrijgbaar op praktisch elke straathoek en absoluut niet duur. Doen!

Cartagena

11. Je wilt nooit meer weg

Het motto van Colombia is: ‘Het enige risico dat Colombia heeft, is het risico dat je nooit meer weg wilt.’ Wij zijn het hier volledig mee eens. Nadat je eenmaal heeft geproefd aan het fruit, de koffie, de muziek, de natuur, de blauwe zee en een luierdagje in je hangmat wil je nooit, nooit meer weg!

Georganiseerde reizen naar Colombia worden aangeboden door onder andere Sawadee, Koning Aap, Tenzing Travel en SNP Natuurreizen.

Ook in Colombia geweest en goede tips voor onze bezoekers? Laat jouw reisreview én tips en ervaringen achter op onze Colombia-pagina!


 , ,

1 reactie

  • avatar
    Monique | Globehopper.nl op 17-07-2017
    Gast

    Helemaal mee eens! Wij zijn net terug uit Colombia en het is zo’n onwijs mooi land!

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)