27 Vakantiedagen

Het kleine, heuvelachtige Belize is het jongste land van Midden-Amerika en vormt een mengelmoes van culturen en landschappen. Van de felblauwe Caraïbische zee met paradijselijke eilanden tot de groene jungle & wildlife in het binnenland en van de oude Maya-ruïnes tot het schitterende koraalrif met de beroemde ‘Blue Hole’. In Belize spreekt men voornamelijk Engels, maar ook Creools en (soms) Spaans; een fascinerende smeltkroes. Voor de Caraïbische kust van Belize liggen drie atollen en het op een na grootste koraalrif ter wereld. Langs het rif liggen honderden tropische eilandjes, de zogenaamde ‘Cayes’, waar een ieder zijn persoonlijke paradijs kan vinden. Bekendste zijn Ambergris Caye en Caye Caulker.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Belize is één van de kleinste landen in Midden-Amerika. Het ligt aan de Caraïbische Zee en heeft daar een aantal eilanden, waaronder Ambergris Caye en Caye Caulker. Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste steden en gebieden van Belize.

 • Ambergris Caye

  Ambergris Caye

  Het bekendste toeristeneiland
  4 reviews

  Ambergris Caye is het bekendste en populairste eiland bij Belize. Het is een lekkere tropische plek vol kokospalmen en gekleurde huizen, omringd door een azuurblauwe zee en Belize’s beroemde koraalrif. Het kan er wel aardig druk worden in het hoogseizoen.

  Lees meer >

 • Belize City

  Belize City

  Belize’s grootste stad
  2 reviews

  Al heeft Belize City misschien niet de schoonheid van sommige andere Latijns-Amerikaanse steden, toch zijn de musea, de swing bridge, de vuurtoren en de kathedraal zeker een bezoekje waard.

  Lees meer >

 • Caye Caulker

  Caye Caulker

  Tropische backpackfavoriet
  5 reviews

  GO SLOW. Dat is het eerste dat je ziet zodra je van de boot afstapt op het paradijselijke eiland Caye Caulker. Mocht je die belangrijke boodschap hebben gemist, dan is er altijd wel een local die je er aan herinnert.

  Lees meer >

 • Top
  Great Blue Hole

  Great Blue Hole

  Unieke duikplek
  2 reviews

  Een hoogtepunt van elke Belize-reis is een duik in the Great Blue Hole! Niet per se je mooiste duik ever, maar de plek is heel bijzonder: dit blauwe gat heeft een diameter van 318 meter en is 124 meter diep!

  Lees meer >

 • Jungle & wildlife

  Jungle & wildlife

  De mooiste plekken en parken
  1 review

  Belize is rijk aan prachtige natuur en bijzondere diersoorten, zoals de jaguar. Ook vind je er 570 vogelsoorten. De kleurrijke tucan, de nationale vogel van Belize, is sowieso niet te missen. De mooiste plekken en parken op een rij.

  Lees meer >

 • Top
  Maya ruïnes

  Maya ruïnes

  Unieke sites in de jungle
  1 reviews

  Belize is een heerlijke strand-, snorkel- en duikbestemming, maar wat velen niet weten is dat het land ook rijk is aan Maya-cultuur. Midden in de jungle liggen enorme ruïnes verborgen!

  Lees meer >

 • San Ignacio

  San Ignacio

  ‘Transport hub’ & geliefd rivierstadje
  1 reviews

  Het levendige stadje San Ignacio ligt in west-Belize, tegen de grens met Guatemala, aan de oever van de Macal-rivier. Met diverse Maya ruïnes, grotten en mooie natuurparken in de buurt is dit dé plek vanuit waar veel reiziger hun Belize-activiteiten starten.

  Lees meer >

Rondreizen naar Belize

Top 3 Belize specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel je eigen individuele Mexico-Guatemala-Belize samen met behulp van bouwstenen. Met bijvoorbeeld een 3-daagse zeiltocht langs de cayes!
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Diverse complete groepsrondreizen (o.a. Belize-Guatemala-combi).
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt ‘In het spoor van de Maya’s’-groepsreizen van diverse lengtes. Naast Belize doe je ook Mexico en Guatemala aan. Met Nederlandstalige reisleiding!
Bezoek website


Meer Belize reisorganisaties

ANWB Vakanties
Sawadee
Booking.com
Hotels Belize

Hotels in Belize

Vergelijk hier alle hotels in Belize

Bekijk hotels

Meer over hotels in Belize

Reisaanbiedingen Belize

Belize reisaanbiedingen

Bekijk alle Belize rondreizen