27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 7 oktober, 2023

Al heeft Belize City misschien niet de schoonheid van sommige andere Latijns-Amerikaanse steden, toch zijn de musea, de swing bridge, de vuurtoren en de kathedraal zeker een bezoekje waard.

Belize City

Belize City werd in de 17e eeuw gesticht door Britse kolonisten, op een klein schiereiland in de Caribbische zee. Tussen 1862 en 1970 was Belize een kolonie van Brits-Honduras en was Belize City het bestuurlijke centrum. Ware het niet dat in 1961 een orkaan de stad behoorlijk verwoestte. Toen besloot de regering de hoofdstad meer landinwaarts te verplaatsen, weg van de kust die kwetsbaar is voor natuurgeweld. De nieuwe hoofdstad werd het nog altijd veel kleinere Belmopan. In 1964 werd Belize autonoom en uiteindelijk werd het land in 1981 volledig onafhankelijk verklaard. Belize City is niet perse heel geliefd bij reizigers. Het is wel de enige stad met een internationaal vliegveld in het land. Daarnaast is het vooral ook de uitvalsbasis van waaruit boten naar de ‘cayes’ gaan. De San Pedro Belize Express vaart meermaal daags naar o.a. Caye Caulker en Ambergris Caye.

Vliegtickets Belize

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Belize
V.a. 493 Cheaptickets.nl

Overnachten in Belize City

Vergelijk alle hotels in Belize City
Bekijk hotels Booking.com
Belize City
Belize Stad

Caribische ‘grote’ stad

Er wonen zo’n 75.000 mensen in Belize City, het is daarmee de grootste stad van het land. De stad heeft alles wat een grotere Caribische stad zou moeten hebben: kleuren, levendigheid en warmte. En water, veel water: met een ligging aan zee én een rivier die door het centrum loopt. Belize City is ook een volle stad, met geasfalteerde wegen, woningen, kantoren, banken en shops. En criminaliteit: vooral het zuidelijke deel van de stad heeft erg arme buurten en wordt als gevaarlijk beschouwd.

Swing Bridge

Swing Bridge, Belize City

Dwars door de stad loopt de Haulover rivier, waarover de typerende Swing Bridge loopt om de twee delen van de stad met elkaar te verbinden. Als reiziger moet je natuurlijk even voelen hoe het is om over deze brug te gaan.

Nationaal museum

Wil je meer te weten over de geschiedenis van Belize, bezoek dan het nationaal museum. Het bijzondere is dat het museum gevestigd is in een oude gevangenis uit de 19e eeuw. Je kunt zelf ervaren hoe het is om in een cel te zitten, want er is er eentje in de oude staat bewaard gebleven. Bekijk oude foto’s en leer meer over de koloniale tijd en over de Maya’s. Allerlei opgravingen zoals keramiek en sieraden zijn hier tentoongesteld. Geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Vuurtoren

Vuurtoren, Belize City

Ook mooi om te bekijken is de vuurtoren Baron Bliss Light. Je hebt er een mooi uitzicht over de stad, en verder dan dat! Onderaan de vuurtoren vind je de graftombe van de Engelse Baron Bliss, die wordt gezien als een grote weldoener van het land, omdat hij al zijn geld naliet aan het land.

St John’s Cathedral en Government House

Andere interessante bezienswaardigheden om te bezoeken in Belize City zijn de St John’s Cathedral en het Government House. Zeker ook de moeite waard!

Buiten de stad: Belize Zoo & Crooked Tree Wildlife Sanctuary

Belize Zoo, Belize City

Een jaguar in Belize Zoo.

Ruim 47 kilometer ten westen van Belize City ligt de Belize zoo. Het bijzondere aan deze dierentuin is dat de ruige natuur zoveel mogelijk in intact is gelaten, binnen de grenzen van de dierentuin. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk vegetatie. De zoo is zo’n 29 hectare groot. Er leven zo’n 50 inheemse diersoorten, waaronder jaguars en andere katachtigen, tapirs, leguanen, slangen, apen en allerlei vogels zoals de ara.

Cooked Tree Wildlife Sanctuary, Belize City

Cooked Tree Wildlife Sanctuary.

Ten noordwesten van Belize City ligt de Cooked Tree Wildlife Sanctuary. Al varend in een boot met een gids kan je getuige zijn van het leven van de tientallen vogelsoorten die er hun (tijdelijke) woonplaats van hebben gemaakt. Lees meer in ons artikel over Jungle & wildlife in Belize.

Vanuit Belize City kun je ook diverse Maya ruines bezoeken, waaronder de bekende Altun Ha. Lees hier meer over de mooiste Maya ruïnes in Belize.

Overnachten in Belize City

Er zijn diverse hotels in Belize City, maar de meeste reizigers kiezen ervoor om op één van de eilanden te slapen (zoals Caye Caulker!). Veel rustiger en leuker. Belize stad is niet per se een fijne stad om te overnachten, maar meer geschikt als dagtrip.

Reizen naar Belize City – hoe kom je er?

Op het bescheiden internationale vliegveld van Belize City landen vliegtuigen uit vooral de VS, van o.a. American, Delta, United en Southwest. Ook vanuit onder meer El Salvador, Panama-city en Flores (Guatemala) gaan rechtstreekse vluchten.

Vanuit de hoofdstad Belmopan kan je met de bus naar Belize City, en van en naar de grote/toeristische eilanden zoals Ambergris Caye en Caye Caulker gaan meermaaldaagse boten.

Top 3 Belize specialisten

Riksja Travel
Riksja Travel

Stel je eigen individuele Mexico-Guatemala-Belize samen met behulp van bouwstenen. Met bijvoorbeeld een 3-daagse zeiltocht langs de cayes!
Bezoek website

TUI
TUI

TUI biedt ‘In het spoor van de Maya’s’-groepsreizen van diverse lengtes. Naast Belize doe je ook Mexico en Guatemala aan. Met Nederlandstalige reisleiding!
Bezoek website

2 Belize City reiservaringen en tips

 • Vicky & Joris

  22 landen bezocht
  26 reviews
  11 waarderingen

  “Onaangename ervaring”

  Geplaatst 21-05-2019

  Hoewel wij er verbleven in een goed hotel (Best Western, Belize City), vlakbij de luchthaven, zijn wij de stad niet bezocht. Op dat moment, hadden we net een fantastische huwelijksreis (rondreis Guatemala) beleefd en vonden de laatste dagen om uit te rusten hier plaats. De indruk die ons vooral is bij gebleven is dat we niet echt vriendelijk onthaald werden (als jong pas getrouwde koppel niet echt op je gemak) en werd en nogmaals een tax gevraagd om op de luchthaven te mogen vertrekken naar het buitenland. Deze niet-voorziene tax werd door onze reisorganisatie niet aangekondigd en was 25 USD per persoon).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Japke Doodeman

  42 landen bezocht
  53 reviews
  17 waarderingen

  “Interessant”

  Geplaatst 06-04-2019

  Interessante stad om als toerist rond te lopen. Het is niet op toeristen gericht en je moet nadenken waar je heengaat, zeker als het donker is. Maar ik voelde me er niet onveilig en het was interessant om eens een plek te zien waar weinig blanken rondlopen en de cultuur en gebruiken gewoon hun gang gaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Belize City reiservaring en tips!

Ben jij in Belize City geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Belize specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel je eigen individuele Mexico-Guatemala-Belize samen met behulp van bouwstenen. Met bijvoorbeeld een 3-daagse zeiltocht langs de cayes!
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Diverse complete groepsrondreizen (o.a. Belize-Guatemala-combi).
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt ‘In het spoor van de Maya’s’-groepsreizen van diverse lengtes. Naast Belize doe je ook Mexico en Guatemala aan. Met Nederlandstalige reisleiding!
Bezoek website

Meer Belize reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Diverse rondreizen
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

31-daagse rondreis Trans-Midden-Amerika.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Belize hotels, hostels & appartementen
Bezoek website

Bezienswaardigheden Belize

Alle bezienswaardigheden in Belize

Vliegtickets naar Belize


Hotels in Belize zoeken

Hotels in Belize zoeken

Boek je rondreis naar Belize

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

Groepsrondreizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 1 Belize rondreizen
Vanaf €2233 incl. vliegticket

Vliegtickets Belize

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Belize
V.a. 493

Volg ons op Facebook