27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Aangeraden inentingen voor Belize zijn DTP en hepatitis A. Gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Belize binnenkwam in een ‘gele koorts’-gebied bent geweest. Ook komt er malaria voor in Belize, dus neem anti-muggenmiddel mee in de vorm van DEET en een klamboe en vraag bij de GGD of je eventueel malaria-middelen moet innemen, afhankelijk van wat je gaat doen op je reis. Het kraanwater in Belize is niet drinkbaar, dus vermijd ijsklontjes en rauw vlees.

De medische zorg in Belize is van redelijk niveau, maar wel basic. De hygiëne is niet zoals we in Nederland gewend zijn. Sommige ziekenhuizen zijn van de overheid, sommigen zijn privé. Het land kent ongeveer een tiental grote(re) ziekenhuizen. In Belize-city vind je er vijf, in de andere steden zoals Belmopan en Oranje Walk ook minimaal één. Er is ook een ziekenhuis(je) op het eiland Ambergris Caye in het hoofdstadje San Pedro.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Belize specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel je eigen individuele Mexico-Guatemala-Belize samen met behulp van bouwstenen. Met bijvoorbeeld een 3-daagse zeiltocht langs de cayes!
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Diverse complete groepsrondreizen (o.a. Belize-Guatemala-combi).
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt ‘In het spoor van de Maya’s’-groepsreizen van diverse lengtes. Naast Belize doe je ook Mexico en Guatemala aan. Met Nederlandstalige reisleiding!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Belize

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

Groepsrondreizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Belize rondreizen
Vanaf €2233 incl. vliegticket

Vliegtickets Belize

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Belize
V.a. 493
t>